95 czy 98 pb do 16v co tankowac??
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
czyli do PL tez najlepiej 98?
dużą korekcje zapłonu trzeba zrobić?
na 95 mam nomionał 6 st wyprzedzenia.
dużą korekcje zapłonu trzeba zrobić?
na 95 mam nomionał 6 st wyprzedzenia.
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
-
- Nowicjusz
Tak jak inni juz powiedzieli, na KR trzeba 98 Oktanuw a na PL 95, takze tankuj 98 Oktanuw i nie oszczedzaj na paliwie pare groszy na KR bo nie ma sensu.
Nie wiem jakie paliwo w Polsce jest na stacjach benzynowych ale tutaj w niemczech tankuje tylko na Aral albo Shell, inne stacje benzynowy w niemczeh maja troche gorsze paliwo i to potem w czasie jazdy zawsze troche odczuwalem jak gdzies indziej tankowalem i na to mi jest silnik za szkoda zeby pare groszy zaoszczedzic.
Nie wiem jakie paliwo w Polsce jest na stacjach benzynowych ale tutaj w niemczech tankuje tylko na Aral albo Shell, inne stacje benzynowy w niemczeh maja troche gorsze paliwo i to potem w czasie jazdy zawsze troche odczuwalem jak gdzies indziej tankowalem i na to mi jest silnik za szkoda zeby pare groszy zaoszczedzic.
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- lukaszx255
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Użytkownik
oryginalnie w kr/pl na klapce wlewu paliwa&nawet na desce była wlepka "premium unleaded fuel only" w 3 językach hehe, ja taka mam jeszcze Pozatym do lepszego paliwa np 100okt trzeba mieć ust zapłon odpowiednio, wtedy różnica jest. Jak ktoś nie wieży to niech zmierzy takie 2 setupy np. na driftboxie
1995 mk3 cabrio - nowy projekt
1998 Ibiza 6k gt tdi afn na bonusie - for sale
2001 Forester sf ej20 -daily
1998 Ibiza 6k gt tdi afn na bonusie - for sale
2001 Forester sf ej20 -daily
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
przez pomyłke zalałem 95Vpower na shellu, mowie przez przypadek bo myslalem, ze to zwykle 95 moje spostrzezenia ?
na ssaniu obroty mam o przynajmniej 200 za wysokie 1200-1300
pozniej na jałowym mam 1000, ( mam przyspieszony zapłon do gazu wiec to moze to )
powiedzcie mi czym sie rozni VP 95 od zwyklej 95 ?
zauwazylem, ze silnik pracuje równiej , szybciej reaguje na gaz, taki zwawszy jest no , ale moze to przez to ze LPG mi sie skonczyło i smigalem na PB jakis czas
sprobuje wlac teraz zwykle 95 ( juz nie bede sie rozglądał za laskami na stacji )
na ssaniu obroty mam o przynajmniej 200 za wysokie 1200-1300
pozniej na jałowym mam 1000, ( mam przyspieszony zapłon do gazu wiec to moze to )
powiedzcie mi czym sie rozni VP 95 od zwyklej 95 ?
zauwazylem, ze silnik pracuje równiej , szybciej reaguje na gaz, taki zwawszy jest no , ale moze to przez to ze LPG mi sie skonczyło i smigalem na PB jakis czas
sprobuje wlac teraz zwykle 95 ( juz nie bede sie rozglądał za laskami na stacji )
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
powiem szczerze ze sam zapach tej 95 VP juz jest inny , pamietam jak auto kupilem to tak wlasnie pachnial albo mnei sie wydaje , albo tak jest co do pracy to sie uspokoił, juz na ssaniu ma 1100-1200 , pozniej spada do 950 i NIE FALUJA OBROTY jak to bywa w RPku wprawdzie smigam na LPG , ale jak przełacze na PB to w porownaniu z np Paliwem z Orlena, z innych stacji to powiedzialbym ze jest lepiej .
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
guti, kiedys jezdzilem po towar mk2 przez cala polske.zawsze tankowalem w poznaniu na shelu zwykla 95 zamiast na orlecie.zawsze!!! autko mialo wieksza predkosc max.gdyz zaraz za poznaniem wpadalem na autostrade i sprawdzenie osiagów.na orlenowskim paliwie szedl max 175 a na shelowym pod 190 dochodzil nawet.sprawdzalem to dziesiatki razy i zawsze shel górą.wiec pomijajac ilosc oktanow naprawde markowe paliwo juz zrobi swoje.o ile wiem shel bierze z niemiec paliwo nie od ruskich jak orlen
Ostatnio zmieniony śr wrz 09, 2009 19:11 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik