Jak ustawić wałki i rozrząd w 9a??

Forum techniczne związane z silnikami 16V

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » pn lip 12, 2010 14:20

Wystarczy trochę pomyśleć, naspawać blachę 3mm na grodź, koło pedału sprzęgła, do pedału wspawać uchwyt pod pompkę sprzęgła, potem wywiercić otwór na pompkę, dwa małe otwory na śrubki pompki i już mamy zestaw sprawny, którego nie wyrwie pedałowanie.

archeolog
Ma gadane
Ma gadane

Jak ustawić wałki i rozrząd w 9a??

Post autor: archeolog » wt wrz 28, 2010 02:23

Tak patrzę na te szkice i widzę że ja mam wybite okręgi na kolkach zębatych po drugiej stronie tzn od środka :o

spawacz
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Re: Jak ustawić wałki i rozrząd w 9a??

Post autor: spawacz » pt paź 01, 2010 21:40

Mogles juz napisac jak sie zamienia walek wydech na ssacy jak maja byc znaki ale jezeli nie to ja napisze. W org ustawieniu kropki do siebie rowno z płaszyzna glowicy , jak robisz myk z walkiem to walek ssacy(przerobiony wydech ) dajesz kropke od strony kolektora ssacego do plaszczyzny glowicy "-90" st. w lewo(do strony aparatu) czyli kropka wychodzi idealnie w osi symetrii walka , walek wydechowy zostaje tak samo czyli kropka do srodka. Mam nadzieje ze sie przyda.

Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213

ODPOWIEDZ

Wróć do „16V”