jaki wałek sportowy do seryjnej głowicy?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
jaki wałek sportowy do seryjnej głowicy?
koledzy, jaki najlepiej kupić wałek do seryjnej głowicy w ABFie?? czy 276st(ssący,wydechowy seria) będzie pracował dobrze jesli auto sie zestroii? czy max. 268 stopni zastosować?
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: jaki wałek sportowy do seryjnej głowicy?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=169222g-zone pisze:koledzy, jaki najlepiej kupić wałek do seryjnej głowicy w ABFie?? czy 276st(ssący,wydechowy seria) będzie pracował dobrze jesli auto sie zestroii? czy max. 268 stopni zastosować?
Mam w tej chwili zainastalowany jeden wałek - ssący 268 w głowicy w seryjnym ABFie , wydech pozostał seryjny, w najbliższych dniach odpalę auto - podzielę się uwagami czy to daje cokolwiek, choć bez wystrojenia kompa nie oczekuję znaczącej poprawy.przemoGTI pisze:pod ori szklanki to max 276 stopni i jak coś to tylko dwa bo z jednego to lipa będzie...
- qbejs
- Ma gadane
- Kontakt:
A właśnie, nie odczuwacie jakiegoś spadku w mocy po zainstalowaniu ostrego wałka bez remapu ? Ostatnio coprawda w oplowskim C20XE miałem taki przypadek....Dopiero regulowane kółko i remap dał rade. Po wrzuceniu wałka na hamowni z 150km sie zrobiło 141
VW Corrado 2.0 16V@GT2871r || www.shineclinic.pl -> Detaling, Valeting, Smart Repair, Zmiana koloru PlastDip !
- przemoGTI
- Użytkownik
- Kontakt:
do wałków nie trzeba stroić jakoś specjalnie kompa.. można wrzucić rególowane kółkokkk13 pisze:czy to daje cokolwiek, choć bez wystrojenia kompa nie oczekuję znaczącej poprawy.
i wszystko ale próby robiłem na 2 wałkach... podejrzewam że tylko zmina ssącego pogorszy sprawe i efekt będzie odwrotny.
ja zrobiłem taka zamiane do pl-a dałem ssący z Abf-a i była kupa.. dałem wydech z ABF-a i od razu ineczej
www.rs-tuning.pl
usuwanie Fap Dpf NOX adblue
hamownia podwoziowa 2WD
hamownia podwoziowa 2WD
Stąd moje wątpliwości, do środy muszę podjąć decyzję, nie wiem co robić, a na testy nie starcza mi czasu.. Sytuacja jest nastepująca - mam w tej chwili założony wałek ssący 268st, nie wiem jak auto na tym jeździ, zastanawiam się czy powinienem zalożyć oryginalny wałek ssący czy zostawic to co jest, czyli 268 + wydechowy seryjny. Oczywiscie nie ma na razie remapu pod 268st. Co teoretycznie jest lepszym rozwiązaniem?? Powrót do serii?przemoGTI pisze:do wałków nie trzeba stroić jakoś specjalnie kompa.. można wrzucić rególowane kółkokkk13 pisze:czy to daje cokolwiek, choć bez wystrojenia kompa nie oczekuję znaczącej poprawy.
i wszystko ale próby robiłem na 2 wałkach... podejrzewam że tylko zmina ssącego pogorszy sprawe i efekt będzie odwrotny.
ja zrobiłem taka zamiane do pl-a dałem ssący z Abf-a i była kupa.. dałem wydech z ABF-a i od razu ineczej
Ostatnio zmieniony pn sie 04, 2008 00:27 przez kkk13, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Oooo bardzo ciekawe A możesz jakoś udowodnić swoja teorie dotyczącą tego wałka wydechowego z ABFa? W jaki sposób zmierzyłeś różnicę pomiędzy wałkiem wydechowym z PL a tym z ABF.przemoGTI pisze:do wałków nie trzeba stroić jakoś specjalnie kompa.. można wrzucić rególowane kółkokkk13 pisze:czy to daje cokolwiek, choć bez wystrojenia kompa nie oczekuję znaczącej poprawy.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
specjalnie nie... nie specjalnie tak pamietaj tylko ze w ABF sie inaczej ustawia zapłon niz w kr,pl,9a. Z tego co niektórzy już powiedzieli pod wałki trzeba ciut dostroić.przemoGTI pisze:do wałków nie trzeba stroić jakoś specjalnie kompa..
Firma schrick robi wałeczki i przeglądając napotyka sie na ssacy268/wydech276. Chyba byłby to najlepszy wybór co do dwóch wałków i niezbyt ostrych modów...
18K4F inside... RWD car :)
- przemoGTI
- Użytkownik
- Kontakt:
wiem jak sie ustawia zapłon w ABF-iebugalon pisze:Oooo bardzo ciekawe A możesz jakoś udowodnić swoja teorie dotyczącą tego wałka wydechowego z ABFa? W jaki sposób zmierzyłeś różnicę pomiędzy wałkiem wydechowym z PL a tym z ABF.CSR_GTI pisze:dobrze zrozumiałeś temat który nakreśliłem do PL-ki wsadziłem wałek ssący z ABF-a zostawiajac wydech PL-ki i golf chodzi porównywalnie z tym co było dopiero po zmianie wydechu na ABF o wiele poprawił sie dół.. czyli na obydwu wałkach ABF-a..
CSR_GTI pisze:pamietaj tylko ze w ABF sie inaczej ustawia zapłon niz w kr,pl,9a.
www.rs-tuning.pl
hamownia podwoziowa 2WD
hamownia podwoziowa 2WD
cholera
ja myślałem ze sie nie stawia .......
jedynie za pomocą zmiany w programie, no chyba ze ktoś ma regulowane koło 60-2 na wale to może ustawić
ja myślałem ze sie nie stawia .......
jedynie za pomocą zmiany w programie, no chyba ze ktoś ma regulowane koło 60-2 na wale to może ustawić
DIGITUN.PL
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
Witam, odpaliłem auto w końcu i pojechałem to co zaplanowałem. Tak więc seryjny ABF chodzi na wałku ssącym 268st bez ingerencji w kompa. Rozrząd ustawiony jest na serie, założyłem seryjne kółko bez regulacji. Auto ma nadal jakiś moment w niskim zakresie, tragedii nie ma choć pewnie nieco się pogorszyło. Zyskał u góry mam wrażenie, ale i tak ciężko mi to odnieść do seryjnych wałków, bo długo już nie jeździłem autkiem to raz, a dwa mam bardzo krótką skrzynię co sprawia że i tak auto na 5tym biegu sprawnie rozpędza się od 2,5-3 tys obr..
Czas na zmiany w kompie.
GTO - będziemy dzwonić do Ciebie i rysować jakiś termin byś przyjechał do 3miasta, będzie kilka aut do wystrojenia. Pozdrawiam.
Czas na zmiany w kompie.
GTO - będziemy dzwonić do Ciebie i rysować jakiś termin byś przyjechał do 3miasta, będzie kilka aut do wystrojenia. Pozdrawiam.