Witam mam kilka pytań a mianowicie.
Kumpel robi swapa i ma wolne kable przy silniku 1.8 16V KR a ja nie mam jak mu pomóc w tej chwili.
jeśli ktoś może pomóc to był bym wdzięczny.
1. kabel zółto-czerwony wtyczka jak do jakiegoś czujnika wsuwana na płasko - SPRAWDZONE OK (CZUJNIK TEMP)
2. kabel zielono-czerwony (bez wtyczki jakby ktoś obciął)
3. dwa kable żółty i niebieski (bez wtyczki chyba obcięte) - SPRAWDZONE OK (CZUJNIKI OLEJU)
4. jeden kabel brązowy (prawdopodobnie masa) - SPRAWDZONE OK (MASA)
5. jeden kabel brązowo biały (jakaś masa prawdopodobnie) - SPRAWDZONE OK (MASA)
6. jeden kabel biało-niebieski - SPRAWDZONE OK (CZUJNIK TEMP)
7. jeden kabel zielono-czarny (kolo kabla od krokowca)
8. dwa kable biały i biało-czarny (stawiam na silniczek krokowy) - SPRAWDZONE OK (KROKOWY)
Za zbiornikiem wyruwnawczym płynu chłodzącego są kostki. NIE PODPIĘTE
9. czarna wtyczka 2 PIN 1 brązowy 2 zielono-czarny (po dwa takie same kable)
10. biała kostka 2 PIN 1brązowy 2 żółto-biały
11. czrna wtyczka 1 PIN czarno-biały (dwa kable)
12.kabel długi oplot czarny a w środku brązowy (jeden wtyk żeński płaski metalowy)
Wolne kostki i kable 16v KR
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Wolne kostki i kable 16v KR
Ostatnio zmieniony ndz paź 26, 2008 11:00 przez Rodzer, łącznie zmieniany 2 razy.
MK II GTI 16V KR USA OZ, Brembo, Look, Momo, Schrot, Koni -80 - 60, Pioneer
Nie mi robi tylko sobie .
Ja mam 16v ale nie potrafię mu w tej chwili pomóc.
Podejrzewam że wystarczy zejść do garażu i spisać tylko kolory kabli jeśli ma się taki silnik i napisać do czego są podpięte. Żadna filozofia.
rocznik auta 89 instalacja starego typu
Ja mam 16v ale nie potrafię mu w tej chwili pomóc.
Podejrzewam że wystarczy zejść do garażu i spisać tylko kolory kabli jeśli ma się taki silnik i napisać do czego są podpięte. Żadna filozofia.
rocznik auta 89 instalacja starego typu
Ostatnio zmieniony czw paź 23, 2008 15:36 przez Rodzer, łącznie zmieniany 1 raz.
MK II GTI 16V KR USA OZ, Brembo, Look, Momo, Schrot, Koni -80 - 60, Pioneer
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kolego z pamieci wale teraz zastosowanie wiec nie miej do mnie pretensji jak bedzie zle:
1tempoeratura cieczy
2temperatura oliwy przy kolektorze wydechowym sprawdz czy nie jest to zielono brazowy i czy sa 3 kable do czujnika halla, do tego czujnika moze byc kabel z pozycji 7
3jak kable sa w okolicach filtra oleju to niebieski kabel do czujnika niskiego cisnienia, (czujnik koloru niebieskiego lub brazaowego) zolty do bialego lub czarnego
4 brazowy masa,
5brazowo bialy wybieg wentylatora chlodnicy po zgaszeniu silnika podpiecie do masy uruchamia wentylator
6alternator wzbudzenie???
7
8 krokowiec.. prawda
9 czujnik cofania??? po cwili namyslu kierunek lewy???
10 nie podpiete\
.,........................ wazglednie czujniki poziomu plynow chlodzacego i hamulcowego
11nie podpiete/
12 masa do akumulatora
NIE PONOSZE ZADNYCH ODPOWIEDZIALNOSCI ZA BLEDNY OPIS, zwykle mierze miernikiem i wiem co do czego bez schematow :green_fuck:
1tempoeratura cieczy
2temperatura oliwy przy kolektorze wydechowym sprawdz czy nie jest to zielono brazowy i czy sa 3 kable do czujnika halla, do tego czujnika moze byc kabel z pozycji 7
3jak kable sa w okolicach filtra oleju to niebieski kabel do czujnika niskiego cisnienia, (czujnik koloru niebieskiego lub brazaowego) zolty do bialego lub czarnego
4 brazowy masa,
5brazowo bialy wybieg wentylatora chlodnicy po zgaszeniu silnika podpiecie do masy uruchamia wentylator
6alternator wzbudzenie???
7
8 krokowiec.. prawda
9 czujnik cofania??? po cwili namyslu kierunek lewy???
10 nie podpiete\
.,........................ wazglednie czujniki poziomu plynow chlodzacego i hamulcowego
11nie podpiete/
12 masa do akumulatora
NIE PONOSZE ZADNYCH ODPOWIEDZIALNOSCI ZA BLEDNY OPIS, zwykle mierze miernikiem i wiem co do czego bez schematow :green_fuck:
Ostatnio zmieniony czw paź 23, 2008 17:49 przez evolution, łącznie zmieniany 1 raz.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.