Wałki rozrządu w ABF-ie.
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Wałki rozrządu w ABF-ie.
Mam pytanie.Czy w Golfie mk3 GTI 16v,na wałkach rozrządu od strony kół zębatych (łańcuchowych) są nacięte rowki wpustowe, gdzie wpusty ustalają te zębatki? Zamówiłem inne wałki i muszę potwierdzić ich obecność.Ponoć były dwuwałkowe seaty które miały te zębatki osadzone tylko na wcisk i wymagają fachowego ustalenia.Na dzień dzisiejszy nie mam możliwości "dokopać się" do tych części więc moja wielka prośba o info.
Ostatnio zmieniony pn lis 03, 2008 00:51 przez Mateusz74, łącznie zmieniany 1 raz.
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Re: Wałki rozrządu w ABF-ie.
Takiej informacji nie ma na walku, ani tez nie widac na oko czy zebatka jest na klinie czy bez klina. Jedyny sposob jaki ci moge podpowiedziec to zebys wyprasowal kolko do polowy i zobaczyl. PL/KR sa na klin.
Mateusz74 pisze:Mam pytanie.Czy w Golfie mk3 GTI 16v,na wałkach rozrządu od strony kół zębatych (łańcuchowych) są nacięte rowki wpustowe, gdzie wpusty ustalają te zębatki? Zamówiłem inne wałki i muszę potwierdzić ich obecność.Ponoć były dwuwałkowe seaty które miały te zębatki osadzone tylko na wcisk i wymagają fachowego ustalenia.Na dzień dzisiejszy nie mam możliwości "dokopać się" do tych części więc moja wielka prośba o info.