Witam
Nigdy nie rozbierałem turbiny i w związku z tym mam pytanie. Czy stanie się coś złego jak odkręcę śruby (zaznaczone na foto) i obrócę muszle turbiny?? I czy wystarczy odkręcić te śruby aby zdemontować muszle czy trzeba też odkręcić wirnik ?(chcę trochę wyrównać odlew i może przepolerować)
Aha i który króciec jest od smarowania a który od chłodzenia wodą (to jest TB0367)
Czy to co jest zaznaczone na zdjęciu powinno być połączone ze sobą ?? (przepustnica G60) podejrzewam ze to jest dopływ ciepłego powietrza - jak się mylę to nie obsmarowujcie mnie za mocno
Pytanie czy można tego nie łączyć tylko na stałe zamknąć albo zaślepić ??
Muszla turbiny
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Muszla turbiny
możesz odkręcić śruby zaznaczone na zdjęciu i obrócić muszlę tylko pamiętaj też o odpowiednim ustawieniu zasilania i odpływu oleju... śruby wirnika absolutnie nie odkręcaj bo potem trzeba ponownie wszystko wyważać
te obie przepustnice co zaznaczyłeś na zdjęciu powinny być połączone cięgnem...
te obie przepustnice co zaznaczyłeś na zdjęciu powinny być połączone cięgnem...
Re: Muszla turbiny
Czy zasilanie olejem i odpływ są zamienne ??Jeżeli nie to czy część gorącą turbiny także można obracać ??
Muszla turbiny
Nie są zamienne, część gorącą też mozesz obracać tylko jest dużo trudniej bo pewnie będzie mocno zapieczona