początek końca silnikaStresik pisze:Mam pytanie.W Corrado G60 na rozgrzanym silniku i wolnych obrotach pali sie kontrolka oleju co to oznacza????
Opinie na temat G60
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jesli cos to napewno jakąs GTI u mnie w suwałkach gosciu ma bude g60 z silnikiem Pg tylko ma załozona inna głowice z wtryskiem 1 punktowym.... ma skóre i kiedys miał klime... czerwony z nakładkami org g60 przód i tył... dziadek chce za niego 5tys ale troche trzebaby było bude porobic ma slady korozji na podszybiu i na klapie z tyłu.. i tam w paru miejscach jeszcze ale podłoga zdrowa jest...
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
Sama elektryka to jest kilka godzin - kwestia doświadczeniaMarcus pisze:no dobra no ale jak wyglada przełozenie wiązki całej z corka do golfa. I jak wygląda sytuacja jagby była skrzynia od golfa to czy by za szybko niepadala. Bo u mnie przy 1.8 rp skrzynia padaja:/
Co innego wszystko dookoła - pompa paliwa na przykład, układ wydechowy (RP ma mniejsza srednice), Skrzynie 02A czyli na linki razem z wybierakiem mozna przelozyc bez problemu. Z sprzęgłem hydraulicznym można się uporać w 20min.
To nie jest jakiś skomplikowany SWAP
Za 70zł oddam taką linkę z wysyłką - mam 2Corrado ma impulsatory do liczników (nowsze modele). Tam linki nie ma. W pierwszych g60 jakie wychodziły była linka taka jak w golfie g60. Ta linka jest droga, bo to jest do skrzyni 02A i bardzo rzadko była stosowana (głównie impulsator tam wchodzil)
Nie uważam żeby 70zł było drogo za coś co potrafi wytrzymac 10lat
Według moich informacji tylko silniki 1H mają bezkolizyjny rozrząd. PG są kolizyjne.jarekkoval pisze:becior,
to znaczy ze przy ewentualnym zerwaniu paska rozrzadu nic sie w silniku nie dzieje
zakladasz nowy pasek, ustawiasz i heja dalej - niby nic a jednak cieszy
co innego gdy sie zerwie pasek na kompresorze wtedy to juz nie ma przepros
A zerwany pasek kompresora to ... mikser i otwory w obudowie, łagodnie mówiąc
Moje prywatne spostrzeżenia...
- G-Lader nie jest zły jeżeli właściciel nie jest idiotą
- G-Lader jest tani o ile się w niego regularnie inwestuje
- G-Lader jest fajny bo coraz rzadziej spotykany
Ostatnio zmieniony śr gru 02, 2009 00:26 przez Apsik, łącznie zmieniany 1 raz.
It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!
Re:
odświeżę trochę wątekApsik pisze:
Według moich informacji tylko silniki 1H mają bezkolizyjny rozrząd. PG są kolizyjne.
A zerwany pasek kompresora to ... mikser i otwory w obudowie, łagodnie mówiąc
Moje prywatne spostrzeżenia...
- G-Lader nie jest zły jeżeli właściciel nie jest idiotą
- G-Lader jest tani o ile się w niego regularnie inwestuje
- G-Lader jest fajny bo coraz rzadziej spotykany
Szukałem i nie moge znaleźć jednoznacznej odpowiedzi
Jak to jest z tymi silnikami PG są kolizyjne czy nie ? Zdania są podzielone a dowodów brak
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Opinie na temat G60
przed małymi modami sprawdzaęłm jak to jest z rozrządem.... 1 i 4 tłok w "GMP" kręciłem wałkiem "seryjnym" czyli kołem rozrzadu i nic nie czepia..... ale.... na wałku shrick i planowaniu głowicy niestety.....( myślę że i bez planowania były by problemu z stykiem tłoka i zaworu także trzeba pijnować wymiany paska i stanu naciągu.....
- lukas.g60
- Forum Master
- Kontakt:
Opinie na temat G60
Karol G60, u mnie zcieło koła na wale,normalnie odpadły ale nic sie nie stało,jedynie zajeło mi troche czasu wykrecic to co zostało w wale,posżło nowe koło,pasek stary reszta tez ustawiony zapłon na oko i brum,zagadał az miło,i tak to jest po dzis dzien wiec Apsik, pg tez bezkolizyjny wiec jak sie pasek urwie to nic sie nie stanie
Opinie na temat G60
no własnie chodzi mi jak to jest w konfiguracji ze sportowym wałkiem , u mnie tez ścieło klina na kole już na sportowym wałku i tak jak Karol G60 , też tłoki były ustawione w górze i kręcąc samym wałkiem było czuć że się stykają , ale po ustawieniu prawidłowym rozrządu , silnik zagadał normalnie, jedynie co się zmieniło to ciśnienie sprężania na tłokach było 9bar teraz mam 6 bar - na zimnym silniku, ciśnienie oleju mam prawidłowe, przy 2000obr około 3 bar , nie kopci nie dymi , nie szarpie . Dlatego chcę znaleźć konkretną odpowiedź czy jest bezkolizyjny, a nie rozbierać pół silnika żeby się upewnić
Czy możliwe że jak ścieło klin na kole rozrządu to pokrzywiło zawory delikatnie ? i teraz uciekło sprężanie . Nie chcę się dodatkowo pchać w koszty i wymieniać nie wiadomo co .
Czy możliwe że jak ścieło klin na kole rozrządu to pokrzywiło zawory delikatnie ? i teraz uciekło sprężanie . Nie chcę się dodatkowo pchać w koszty i wymieniać nie wiadomo co .