corrado g60 traci moc na wysokich obrotach
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
jutro będą pomiary bo zakupiłem nowy miernik ,ciekawi mnie jeszcze to że auto rano i jak postoi chwile to pali jak stary diesel,za pierwszym przekręceniem kluczyka nawet nie da oznaków życia , za drugim coś tam łąpie a za trzecim jak by nigdy nic trach i chodzi , pochodzi równo jakies 15 sec i zaczyna go zalewać że potrafi nawet zgasnąć i tak jest cały czas czy jest zimny ,czy postoi ze 2h. Zastanawia mnie czy to może być coś związane z reg. paliwa na listwie ale jak ściągam ten cienki wężyk to paliwa w nim nie ma MASAKRA z tym moim G
-
- Ma gadane
- Kontakt:
no nawet lepiej jak paliwa tam nie ma bo to zapewne wezyk od podcisnieenia idacy do kolektora ?
dokładnie ten, ponoć jak jest w nim paliwo to regulator jest uwalony
Re: corrado g60 traci moc na wysokich obrotach
Virus177 pisze:a jaka masz rezystancje miedzy 1-3 pinem Copotu????
rezystancje sprawdziłem dzisiaj i było przy temp.ok.90st 750ohm
nie tylko to świadczy o uwalonym regulatorze
kumplowi jak się wysypał to miał dużo większe spalanie , nie równomiernie ciągnął i nie można było utrzymać stałych obrotów podczas jazdy tylko szarpał
kumplowi jak się wysypał to miał dużo większe spalanie , nie równomiernie ciągnął i nie można było utrzymać stałych obrotów podczas jazdy tylko szarpał
Vr6 24v http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=328873
Dzisiaj wyciągłem regulator z listwy i nie jestem za bardzo pewny jak go sprawdzić i czy w ogóle można go sprawdzić
Próbowałem dmuchać tam gdzie jest połączony z listwą i powietrze powoli uciekało powrotem , po podłączeniu ciśnienia ok 3bar ze spreżarki u ciekało powietrze powrotem ,mam pytanie czy to świadczy o tym że regulator jest uwalony?Dzięki i pozdrawiam
Próbowałem dmuchać tam gdzie jest połączony z listwą i powietrze powoli uciekało powrotem , po podłączeniu ciśnienia ok 3bar ze spreżarki u ciekało powietrze powrotem ,mam pytanie czy to świadczy o tym że regulator jest uwalony?Dzięki i pozdrawiam
Witam ponownie kompa podmieniłem,copot brak rezultatów .W końcu postanowiłem kuknąć do pompy pomimo tego że kilka dni temu sprawdzałem .Wyciągam pompę wszystko pozapychane ,sitka zero przepustowośći i jakiś piasek w zbiorniku ,Po rozebraniu pompy okazało sie że jest zatarta ,wirnik ledwie sie krecił,Wyciągnąłem zbiornik ,wyciagnąłem zbiornik wyczyściłem i z powrotem na auto ,włożyłem pompe od passata vr6 bo nie mogłem znaleść od g60 i fura odżyła zapie.... jak kiedyś zero zamuły.Także przyczyną okazał sie brudny zbiornik paliwa i przez to zatarła sie pompa paliwa , Dzieki jeszcze raz wszystkim którzy próbowali pomóc przy ogarnieciu problemu ,pozdrawiam
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To bez analizatora można ustawic ? między którymi pinami ma być jak podajesz 450Ohm?
silnik silnikowi nierówny także każdy będzie miał inne wartości
jak już coś to się ustawia wyjściowo 500 Ohm miedzy 1 a 3 pinem i leci na analizator żeby precyzyjnie wyregulować
jak już coś to się ustawia wyjściowo 500 Ohm miedzy 1 a 3 pinem i leci na analizator żeby precyzyjnie wyregulować
Vr6 24v http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=328873