kit to najgorzej wydane pieniadze na zawieszenieteksior pisze:Ze sie tak wtrącę nie lepiej zainwestować w KIT? Betonu nie bedzie i w zakretach bedzie sie trzymał. No chyba ze lubisz manewrować wysokością auta
jakie zawieszenie do jazdy codziennej??
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
FREDI a co ty byś zaproponował ? Ja poszukuje złotego środka pomiedzy komfortem a obniżeniem do -40 (sztywność i komfort na poziomie passata b5fl tdi 130km choć w mkII to ciężki temat). Drugie pytanie czy gwint z reg twardości da się ustawić według moich oczekiwań?
hehe neizle tak plywajacego zawieszenia to nie znajdziesz do mk2 nawet w serii chybaszymonKuc pisze:sztywność i komfort na poziomie passata b5fl tdi 130km
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
było kiedyś takie hasło reklamowe... Takie rzeczy tylko w Erze... tu by się sprawdziło... Co ty chcesz z 30 letniego auta passka b5fl zrobic?!szymonKuc pisze:FREDI a co ty byś zaproponował ? Ja poszukuje złotego środka pomiedzy komfortem a obniżeniem do -40 (sztywność i komfort na poziomie passata b5fl tdi 130km choć w mkII to ciężki temat). Drugie pytanie czy gwint z reg twardości da się ustawić według moich oczekiwań?
a passat b5fl tdi 110km ma inny komfort?szymonKuc pisze:sztywność i komfort na poziomie passata b5fl tdi 130km
Śmiechy hihy a ja na poważnie. 130ką akurat miałem okazje dużo jezdzić i tak to porównałem.
Myślę że dobierając odpowiednie amory i springi można uzyskać dużo lepszy efekt niż seria w mkII.
pozdrawiam
Myślę że dobierając odpowiednie amory i springi można uzyskać dużo lepszy efekt niż seria w mkII.
pozdrawiam
no ale ty chcesz zrobci tpo auto bardziej miekkie niz jest a tu wsyztscy robia odwrotnie raczej... i zakladajac kita czy gwinta czy cos to przeciez idziesz w tawrdosc a nie komfort wiekszy
Tylko że mi nie chodzi o typowego kita. Myślałem nad bilstein + eibach ale nie mogę znalezć opinii na jego temat.
Felgi dareRS ( http://allegro.pl/felgi-dare-rs-17x7-5-" onclick="window.open(this.href);return false; ... 33296.html) i do tego jakieś dobre oponki (też jeszcze nie wiem jakie były by odpowiednie). Taki mam plan i próbuje coś popytać, wyczytać żeby potem nie było płaczu.
Teraz śmigam na weitek-60/-40 i jest beton a chcę to zmienić.
pozdrawiam
Co do passata w zakrętach trzymał wzorowo i tłumienie było dobre.
Felgi dareRS ( http://allegro.pl/felgi-dare-rs-17x7-5-" onclick="window.open(this.href);return false; ... 33296.html) i do tego jakieś dobre oponki (też jeszcze nie wiem jakie były by odpowiednie). Taki mam plan i próbuje coś popytać, wyczytać żeby potem nie było płaczu.
Teraz śmigam na weitek-60/-40 i jest beton a chcę to zmienić.
pozdrawiam
Co do passata w zakrętach trzymał wzorowo i tłumienie było dobre.
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
hehehe 17" do mk2 i komfortowa jazda chłopie zejdź na ziemie...
FREDI wyluzuj. Że rozumy pozjadałeś to już wiem ale nie wszyscy są obcykani w tych tematach wiec zamiast pisać zbędne komentarze po prostu nic nie pisz. Jak byś napisał że zamiast 17' lepiej założyć 16' też bym zrozumiał. Wiem już jedno, nie dowiem się niczego wprost wiec odpuszczam temat.
pozdrawiam
pozdrawiam
a co innego mozna napisac na takie pytania szymonKuc skoro sam sobie przeczysz tym co piszesz... tu niby 17 ktore sa za duze do mk2 tu chcesz niby komfort podniesc a wczesniej mowa o kicie... no to nie wiadomo jak to komentowac
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
Pisałem ci ja, pisał ci mapet... z mk2 nie zrobisz rolls royce'a a ty swoje. Wiec kto wszystkie rozumy pozjadał? Do tego piszesz o 17" kole co w mk2 jest hardkorem Żeby to skręcało musiałbyś założyć 185/35/17 a taka opona jest jak papier. Chcesz komfort? Załóż sobie 13" 175/70/13 seryjne amory olejowe i popłyniesz jak w b5. Pisze to całkiem poważnie, nie z ironia. Jeśli zawias leci w dół to i komfort leci w dół.szymonKuc pisze:FREDI wyluzuj. Że rozumy pozjadałeś to już wiem ale nie wszyscy są obcykani w tych tematach wiec zamiast pisać zbędne komentarze po prostu nic nie pisz. Jak byś napisał że zamiast 17' lepiej założyć 16' też bym zrozumiał. Wiem już jedno, nie dowiem się niczego wprost wiec odpuszczam temat.
pozdrawiam
No więc wprost zapytam. Co polecacie komfortowego i dobrze wyglądającego z lekkim (max -40) obniżeniem (zawias + koło + opona)?
Pytanie poza tematem. Jak miękko da rade ustawić gwint KW z regulacją?
pozdrawiam
Pytanie poza tematem. Jak miękko da rade ustawić gwint KW z regulacją?
pozdrawiam
dosc miekko ale to zalezy od auta