Air Ride - INFO Ogólne
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: Air Ride - INFO Ogólne
Co do zlaczek to powiem tak. jak robilem u siebie AIR jakies 2 lata temu to tez chcialem wszystkie zlaczki skrecane. Byly drozsze ale wydawalo mi sie ze pewniejsze. Ale nim wszystko zaczelo dzialac to kazda zlaczke odkrecilem po 10 razy zeby wezyk przelozyc tam lub gdzie indziej. Teraz robie na szybko-zlaczkach i tez jest wszystko oki wiec mysle ze nie ma co sie bawic w skrecane. jedynie polecil bym szybkazlaczki metalowe bo sa pewniejsze
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
Air Ride - INFO Ogólne
Panowie prawdopodobnie wyląduje u mnie zestaw na 4 zaworach 1/2 butli ok 20-25l i przewodach 10x8, powiedzcie mi czy kompresor viair 420c wystarcza w zupełności do obsługi tego zestawu czy lepiej dołożyć do 480'tki?
Air Ride - INFO Ogólne
gdzieś czytałem ze 400C lepiej się sprawuje niż 480c
Edit 1- OEM+ -->> viewtopic.php?t=222953" onclick="window.open(this.href);return false;
Edit2 -->>viewtopic.php?f=88&t=538921
Air Ride - INFO Ogólne
ja mam obecnie zamontowany zestaw 2 kompresorów 450C i butlę 10L napełniają w około 1:30-2:00min oczywiście do ciśnienia 10Barów
Kupię części lub całe NSU 1000,1200,TT,TTS,Prinz
Obecnie - Golf MK2 Westmoreland, BBS RS, Airride, CarPC oraz NSU 1000C
Poprzednio - Golf MK2 GTi - Wolfsburg Edition
Obecnie - Golf MK2 Westmoreland, BBS RS, Airride, CarPC oraz NSU 1000C
Poprzednio - Golf MK2 GTi - Wolfsburg Edition
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
Air Ride - INFO Ogólne
ok, ale nadal nie wiem który lepiej wybrać i dlaczego nie muszę chyba mówić że zależy mi aby napompował butle jak najszybciej. Jezeli 420 pompowalby butle np w 5m a 480 w 4,30 no to nie warto dokladac ale jezeli różnica bylaby znaczna to bym sie zastanowil.
Air Ride - INFO Ogólne
mcgiwerr, dzieki wielkie
a jeszcze jedno pytanko wiecie może jaki jest gwint w zaworach od gazu "lovato" te typowe ??
a jeszcze jedno pytanko wiecie może jaki jest gwint w zaworach od gazu "lovato" te typowe ??
GOLF MK2 VR6 PORSCHE EDITION
Air Ride - INFO Ogólne
kupiłem taką butle aluminiową od Tira pojemność ok 20L jeszcze przeliczę cena jaką zapłaciłem to 50zł, jak sądzicie opłacało się?
Edit 1- OEM+ -->> viewtopic.php?t=222953" onclick="window.open(this.href);return false;
Air Ride - INFO Ogólne
bula222 mam taką sama tylko nie alu
Ja butle 15-20L kupuje po 15zł na szrocie hehehe
Piaskowanie u mnie w mieście - 20zł więc uważam że mało
dobra:Dcookies pisze:bula222 mam taką sama tylko nie alu
Air Ride - INFO Ogólne
ma ktoś jakieś foto jak zrobił zabudowę bagażnika w mk3 ?:) tylko chce zrobić bez jakiś dodatkowych obszyć materiałem itp poprostu jakoś fajnie i z głową wkomponować wszystko w bagażnik co mam
z butli lepiej dać przewod 12/10 i do tego z trójnika "Y" na 2szt zaworów też 12/10 lepeij ? żeby był duży przekrój na wyjściu
z butli lepiej dać przewod 12/10 i do tego z trójnika "Y" na 2szt zaworów też 12/10 lepeij ? żeby był duży przekrój na wyjściu
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Air Ride - INFO Ogólne
koledzy ma ktoś pomysł gdzie zamontować zegar(manometr) w golf mk4/bora najlepiej jakieś fotki.
może ktoś z was wie czy do zaworu płytkowego musi być osuszacz(odwadniacz) z naolejaczem czy sa osuszacz wystarczy
fotki zawór
http://waiss.pl/popShowPicture.php?k=YjpwOjEyNzk=" onclick="window.open(this.href);return false;
moge go podłaczyć jak na te u góry tylko tam gdzie jest zaslepka dać na drugą poduche ??
może ktoś z was wie czy do zaworu płytkowego musi być osuszacz(odwadniacz) z naolejaczem czy sa osuszacz wystarczy
fotki zawór
http://waiss.pl/popShowPicture.php?k=YjpwOjEyNzk=" onclick="window.open(this.href);return false;
moge go podłaczyć jak na te u góry tylko tam gdzie jest zaslepka dać na drugą poduche ??
Takie małe biołe i bez dach 16V
- Mentos6660
- Mały gagatek
Witam wszsytkich! TRoche odwieze temat. Robil ktos pneumatyke na gwintowanym zawieszeniu? Jak uszczelnic dolne okucia z gwintem?
Air Ride - INFO Ogólne
robił i to prawie każdy zobacz w połowie tego tematu coś jest o uszczelnieniach na gwincie
- Mentos6660
- Mały gagatek
Air Ride - INFO Ogólne
przejrzalem wszsytkie 86 stron i nie znalazlem nic:P ale przejrze jeszcze raz. Chyb ze ktos bedzie tak uprzejmy i mi napiszejaktozrobic. cy nagwintowac dolne okucia i wtedy jakos uszczelnic czy jakos moze inacej:P jezeli chodzi o gore to wiem jak zrobic ale boje sie ze na gwincie dolnym bedzie spuszczac i dlatego zastanawiam sie czy nie robic tego na zwyklym kicie.