mam właśnie oryginał, nie pęka ale estetyka od przecierek jednak cierpi wiadomo od spodu jeszcze spoko, ale jak się założy na krawężnik to i podegnie się i nie pęknie ale porysowana będzie (troche zakręciłem ale mam nadzieje że zrozumiecie ) pozdroector pisze:kup oryginalną dokładkę, to Ci nie pęknie. sam miałem podróbę w mk3 i pękła, jak wjechałem w dziurę na polnej drodze, teraz mam ori, trze wszędzie i nic nie pęka..mam chyba w swoim temacie fotkę tej połamanej podróby. patrz link w podpisie_Marcin_ pisze:to samo chciałem napisać mam szeroki zderzak i szeroką dokładkę i kit MTS 60/60 i na krawężniki trzeba uważać, tzn zwykły wjazd na posesje to nie problem, ale krawężniki na parkingach np pod marketami są już wyższe i da się dokładką o nie zachaczyć.sas_gti pisze:niektórzy zapominają tu że jest różnica w mk2 miedzy wąski ma szerokim zdesiem jesli chodzi o problem z łamaniem dokładek.
Jeżdze nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie :)
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
a dlaczego nie unikasz krawężników?_Marcin_ pisze:mam właśnie oryginał, nie pęka ale estetyka od przecierek jednak cierpi wiadomo od spodu jeszcze spoko, ale jak się założy na krawężnik to i podegnie się i nie pęknie ale porysowana będzie (troche zakręciłem ale mam nadzieje że zrozumiecie ) pozdroector pisze:kup oryginalną dokładkę, to Ci nie pęknie. sam miałem podróbę w mk3 i pękła, jak wjechałem w dziurę na polnej drodze, teraz mam ori, trze wszędzie i nic nie pęka..mam chyba w swoim temacie fotkę tej połamanej podróby. patrz link w podpisie_Marcin_ pisze: to samo chciałem napisać mam szeroki zderzak i szeroką dokładkę i kit MTS 60/60 i na krawężniki trzeba uważać, tzn zwykły wjazd na posesje to nie problem, ale krawężniki na parkingach np pod marketami są już wyższe i da się dokładką o nie zachaczyć.
unikam i już mam wyrobiony "rentgen" w oczach na dziury Te przecierki i przycierki hokeja to wynik 2 dotknięć krawężnika w czasie pierwszych 5h jazdy autem po obnizeniu a od spodu i tak przycieram jak wjezdzam na posesje z drogi bo niestety tak wysoko mam chodnik zrobiony na wjezdzie i nic na to nie poradzeector pisze:a dlaczego nie unikasz krawężników?_Marcin_ pisze:mam właśnie oryginał, nie pęka ale estetyka od przecierek jednak cierpi wiadomo od spodu jeszcze spoko, ale jak się założy na krawężnik to i podegnie się i nie pęknie ale porysowana będzie (troche zakręciłem ale mam nadzieje że zrozumiecie ) pozdroector pisze: kup oryginalną dokładkę, to Ci nie pęknie. sam miałem podróbę w mk3 i pękła, jak wjechałem w dziurę na polnej drodze, teraz mam ori, trze wszędzie i nic nie pęka..mam chyba w swoim temacie fotkę tej połamanej podróby. patrz link w podpisie
Witam.
Dwa dni temu zagościł u mnie zawias MTSa 40/35 (okazało się 50/65) ale dlatego ze poprzedni zawias był tak wysoki. Auto już prowadzi się o niebo lepiej, a jeszcze musi się ułożyć i trzeba zrobić geometrie. Jak dotąd jedna mała obcierka (testowałem w jakie dziury mogę wjechać). Zawias 40/40 powinni montować jako seryjny. nawet nie muszę zwracać uwagi na dziury, bo wciąż jest dość wysoko.
Jeszcze jest lekka taczka, ale to kwestja kilkuset kilosów.
Pozdrawiam i podziękowania dla MAPETA za pomoc w doborze zwiechy.
Dwa dni temu zagościł u mnie zawias MTSa 40/35 (okazało się 50/65) ale dlatego ze poprzedni zawias był tak wysoki. Auto już prowadzi się o niebo lepiej, a jeszcze musi się ułożyć i trzeba zrobić geometrie. Jak dotąd jedna mała obcierka (testowałem w jakie dziury mogę wjechać). Zawias 40/40 powinni montować jako seryjny. nawet nie muszę zwracać uwagi na dziury, bo wciąż jest dość wysoko.
Jeszcze jest lekka taczka, ale to kwestja kilkuset kilosów.
Pozdrawiam i podziękowania dla MAPETA za pomoc w doborze zwiechy.
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
- blackvagen
- Ma gadane
ja nie wiem co w ziemę..;/ gwinta mi szkoda a mieszkam poza miastem wiec ciezko bedzie z 7 cm przeswitem smigac jak sniegu troche spadnie ;/ bede krecił do góry bo kólka zimowe tez mam wyszsze:)
turbo BRD, IC 550x140x65mm, wytrysk 0,216, przelot 2,5 cala pomarzyć zawsze można..
Air jest --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=334943&start=70
Air jest --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=334943&start=70
Ja ci powiem tak sam mieszkam za miastem mam 6 cm miskę od ziemi dokładkę 4 cm i na zimę nawet o milimetr nie podniosłem ale w sobote studzienka mnie pokonała i całe sanki zawieszenia silnika złożyły się jak harmonijka jutro zapodam fotkiblackvagen pisze:ja nie wiem co w ziemę..;/ gwinta mi szkoda a mieszkam poza miastem wiec ciezko bedzie z 7 cm przeswitem smigac jak sniegu troche spadnie ;/ bede krecił do góry bo kólka zimowe tez mam wyszsze:)
Ostatnio zmieniony pn wrz 28, 2009 21:19 przez DanielK, łącznie zmieniany 1 raz.