Jaka firma lepsza !!!! Spręzyny obniżające
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
myślę, że taniej da się wyrwać np Eibach do mk3 na allegro od ok 600zł kpl H&R pewnie podobnie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
- morfeusz86r
- Forum Master
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zapytaj mapeta za ile by Ci sprowadził albo innego kogoś kto handluje zawiechą na forum, poszukaj w googlach porównaj ceny i będziesz wiedział
guti ale piszesz glupoty porownujac do adidosów no nie zalamuj mnie.. dla mnie jest proste stac cie na KW H&R i inne kupujesz oczywiscie bez dwóch zdan to lepsze... nie stac cie kupujesz MTS i inne tansze.. co tu porownywac jak to sa zupelnie inne realia cenowe... a ty masz jakies tam doswiadczenia z MTS ja tez mamm i sporo moich znajomych nie tylko klientów i co ? - zadowoleni! wystarczy tez poczytac temat o MTS na forum tu i nie tylko... wiec nie oczekuj tez ze gwint za 999zl bedzie mial te same cechy co taki za 5999zł
wiec porownanie wg mnie nie ma sensu...
wiec porownanie wg mnie nie ma sensu...
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
albo uzywke KW lub HR...MAPET pisze:nie stac cie kupujesz MTS
inny tez komforcikMAPET pisze:inne realia cenowe..
nie sądze , ze to zalezy od kwoty.. tylko od znajomosci tematu.. bo ja kupilem uzywki Weiteca.. a mogłem kupic MTSa drozej.. więc.. kwestia szczescia i wyboru subiektywnego...piru pisze:wszystko zależy od kwoty jaka się dysponuje
dla mnie MTS to g.. i tyle i nikt mnie nie przekona ze lepiej nowe ,jak uzywke markowa jakąs porządną
jak mnie nie stac na porządne rzeczy to nie kupuje i tyle.. chyba ze cos nie ma az takiego wpływu na moje samopoczucie w aucie , czy bezpieczenstwo
to wolisz nówke MK III ? czy uzywke MK IV ??:)piru pisze:bo to jak porównywać MK3 do MK6
no nie powiedziałbym , ze jakies mam.. jezdzilem kilkoma autami , w których był MTS.. jednym prawie na codzien ( MĘCZARNIA , jak ping pong...), i jezdzilem tez na markowcyh springach , kitach i gwintach.. NIEBO A ZIEMIA ! takie moje zdanieMAPET pisze:a ty masz jakies tam doswiadczenia z MTS
Wiem ze handlujesz tym i przykro Ci to moze słyszec., ale dla mnie to to jest chinszczyzna , niewarta zakupu , sorry Ja osobiscie tego nie kupiłbym w zyciu..
mam amorki MTSa na tyle.. wszystko ladnie pięknie działaja, sztywne gazówki itd.. ale dzwiek jakis sie z nich wydobywa.. ciągłe piszczenie ! ( nie tylko w moich MTSach to sie dzieje..) moze to nie przeszkadza komus, ale mnie to wkur...
jezdzilem na kicie MTSa... to samo.. piszczenie i do tego sztywno i wogole to auto jechało strasznie mimo ze wygladalo jakos,
kolejna sprawa gwint, - pisk plus ping pong ( przekladane z mk III do mk II i po przekladce.. TO SAMO!! )
Ostatnio zmieniony śr maja 12, 2010 19:51 przez guti, łącznie zmieniany 1 raz.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jestem tego samego zdaniaguti pisze:nie sądze , ze to zalezy od kwoty.. tylko od znajomosci tematu.. bo ja kupilem uzywki Weiteca.. a mogłem kupic MTSa drozej.. więc.. kwestia szczescia i wyboru subiektywnego...
dla mnie MTS to g.. i tyle i nikt mnie nie przekona ze lepiej nowe ,jak uzywke markowa jakąs porządną
jak mnie nie stac na porządne rzeczy to nie kupuje i tyle.. chyba ze cos nie ma az takiego wpływu na moje samopoczucie w aucie , czy bezpieczenstwo
po przesiadce z no name na H&R (mówię tu o samych springach) różnica jest znaczna, zniknął efekt PING PONG auto zaczęło "wybierać" nierówności i znacznie poprawił się komfort jazdy, tym samym nie mówię że MTS jest zły bo da się na tym jeździć ale też tak jak guti, mówi za podobne pieniądze można mieć lepsze używki trzeba tylko kupować z głową
dobrze.. tylko skad masz pewnosc kupujac uzywke jaka jest i ile na niej przejedziesz?guti pisze:albo uzywke KW lub HR...
kupilem w swoim zyciu kilka gwintów uzywek i co raz do regeneracji po tygodniu h&r a raz krzywe tloczysko w KW
i wtopa... kasa leci...
nie mowie tym samym ze nie nalezy kupowac uzywek bo czasem warto! ale mozna sie naciac...
ta inny ... ciekawe a co bardziej komfortowy jest h&r kw czy mts?inny tez komforcik
jezdzilem lata na Hr i na mts tez i hr twardszy ... inne bardziej miekkie.. dla mnie co producent ina charakterystyka...
wlasnie! - szczescia...guti pisze:bo ja kupilem uzywki Weiteca.. a mogłem kupic MTSa drozej.. więc.. kwestia szczescia i wyboru subiektywnego...
to po co kupowales u mnie mts? trzeba bylo gow..a nie brac ... i co wszystko do mk2 kupujesz pewnie w ASO tak? heheguti pisze:dla mnie MTS to g.. i tyle i nikt mnie nie przekona ze lepiej nowe ,jak uzywke markowa jakąs porządną
jak mnie nie stac na porządne rzeczy to nie kupuje i tyle.. c
a sorki gdzie dostane nowe mk3? bo wybiore wlasnie mk3 jak uzywane mk4 - kolejne dziecinne porownanie!to wolisz nówke MK III ? czy uzywke MK IV ??:)
jak cos piszczy to mozna reklamowac...
dobra kolega zapytal o sprezyny nie napisal czy mowa o uzywanych czy nowych to mozna dywagowac.. poza tym zeszlismy na temat gwintów kitów i co nie tylko...
tematy sa inne przyklejone mozna tam pisac opinie... koniec OT
[ Dodano: Sro Maj 12, 2010 8:48 pm ]
ok sorki ja sie wcale nei znam i kupowalem bez glowy dlatego kupilem hra co sie wylal i kw do regenaracji...rysiektr pisze:też tak jak guti, mówi za podobne pieniądze można mieć lepsze używki trzeba tylko kupować z głową
jeszcze raz powtarzam... - tu nie ma mocnych bo mozna miec sczescie lub nie
guti, popieram , nie kupuję gów..a tylko dlatego że jest tanie
ps dlaczego mapet usunęłeś mój post, co tobie można napisać ''gów..o'' a mi nie?
ps dlaczego mapet usunęłeś mój post, co tobie można napisać ''gów..o'' a mi nie?
Ostatnio zmieniony śr maja 12, 2010 21:04 przez vr6syncro, łącznie zmieniany 1 raz.
2,9vr6syncro viewtopic.php?f=88&t=301280" onclick="window.open(this.href);return false;
Rallye viewtopic.php?f=87&t=396054" onclick="window.open(this.href);return false;
Szanuj-się.pl http://www.szanuj-sie.pl/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Rallye viewtopic.php?f=87&t=396054" onclick="window.open(this.href);return false;
Szanuj-się.pl http://www.szanuj-sie.pl/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
- morfeusz86r
- Forum Master
no to się narobiło wymiana opinii jest jak najbardziej mile widziana
tylko zaraz uogólniać że coś jest gównem a coś nie
toż to czarny pijar wobec MTS-a tu się robi
a skoro coś piszczy stuka czy jeszcze wydaje inne odgłosy to kto zabronił reklamować ?
z tego co wiem kilka reklamacji się mapetowi zdarzyło jeśli chodzi o MTS-a i każda była rozpatrzona przez producenta i fachowo załatwiona
ja sam stałem przed wyborem używki gwinta czy nowego MTS-a i wybrałem nowy i ze względu na 2 letnią gwarancję jak i pewność że jak coś się wysypie to nie będę w plecy z kasiorą. Nie stać mnie było na loterię pod nazwą używka renomowanej firmy
a tak jest niestety w przypadku używek
tylko zaraz uogólniać że coś jest gównem a coś nie
toż to czarny pijar wobec MTS-a tu się robi
a skoro coś piszczy stuka czy jeszcze wydaje inne odgłosy to kto zabronił reklamować ?
z tego co wiem kilka reklamacji się mapetowi zdarzyło jeśli chodzi o MTS-a i każda była rozpatrzona przez producenta i fachowo załatwiona
ja sam stałem przed wyborem używki gwinta czy nowego MTS-a i wybrałem nowy i ze względu na 2 letnią gwarancję jak i pewność że jak coś się wysypie to nie będę w plecy z kasiorą. Nie stać mnie było na loterię pod nazwą używka renomowanej firmy
a tak jest niestety w przypadku używek
moja bestia :grin:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=318356
http://www.vwvento-fans.com/index.php?option=com_content&task=view&id=173&Itemid=1
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=318356
http://www.vwvento-fans.com/index.php?option=com_content&task=view&id=173&Itemid=1
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie twierdzę, że kupowałeś będąc pod wpływem emocji ale nie wiem czy zauważyłeś ale ja mówiłem o springach nie o gwintach, a kupując springi raczej widzisz co kupujeszMAPET pisze:ok sorki ja sie wcale nei znam i kupowalem bez glowy dlatego kupilem hra co sie wylal i kw do regenaracji...
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
pewnym w zyciu to mozesz byc tylko smierci...MAPET pisze:dobrze.. tylko skad masz pewnosc kupujac uzywke jaka jest i ile na niej przejedziesz?
widocznie masz pechaMAPET pisze:kupilem w swoim zyciu kilka gwintów uzywek i co raz do regeneracji po tygodniu h&r a raz krzywe tloczysko w KW
głupie FK jest bardziej komfortowe niz MTS.. sory... przetestowane.. ( mowie o gwincie )MAPET pisze:ta inny ... ciekawe a co bardziej komfortowy jest h&r kw czy mts?
podobnie jak ty... kupowałem bez głowy.., teraz juz tego błedu nie zrobiłbymMAPET pisze:to po co kupowales u mnie mts? trzeba bylo gow..a nie brac
wiesz co ? odpusciłem.. bo a nuż dostane drugi komplet piszczący bo jak dotychczas to kazdy MTS jakiego spotkalem wydawał te dzwięki.. czy amor z kita, czy z gwintu.. trzeba by uszczelnienie zmienic chyba tłoczyska , bo to tam trze. a smarowac to olejem czy czyms sliskim, to byłoby zamobójstwo jak do tego sie przyczepi kurz.. po prostu marnej jakosci guma jest na usczelnieniu i tyleMAPET pisze:jak cos piszczy to mozna reklamowac...
chyba ze zwrot kasy.. ale mnie sie juz nie chce bawic z tym autem juz
oczywiscie ze nie w ASO... ale wiem co jest dobre do auta ( pomijam sprawe MTS... ) w zawieszeniu jezdza graty z najzyzszej półki , hamulce tez nie jakies pierwsze lepsze.. co wazniejsze , jezdze juz na tym ladny kawał czasu , na glebie , po polskich dziurach spisuje sie bezproblemowo.. drugi przegląd i koles wychodzi spod auta z rozlozonymi rękoma , bo nie ma sie do czego przyczepic...MAPET pisze:i co wszystko do mk2 kupujesz pewnie w ASO tak? hehe
tak jak mówie, miales pecha.. byc moze ja tez mialem pecha.. tylko problem polega na tym, ze nie tylko ja to zauwazylem... MTS pisczy , nie tłumi, taki substytut sportowego zawieszenia dla ubogich ( nikomu nie ublizając ) , albo dla ludzi którzy zaczynają swoją droge z tuningami , glebami itd.. i jeszcze mało wiedzą.. dla tych wszsytkichg ludzi mam apel...MAPET pisze:ok sorki ja sie wcale nei znam i kupowalem bez glowy dlatego kupilem hra co sie wylal i kw do regenaracji...
NIE IDZCIĘ TĄ DROGĄ
duzy upust dostales ??piru pisze:a skoro coś piszczy stuka czy jeszcze wydaje inne odgłosy to kto zabronił reklamować ?
popatrz popatrz.. a Vento pewnie kupiłes w salonie nie ?Przeciez kupno auta ( zazwyczaj uzywka ) to tez jest loteria... i na tej loterii mozemy sie więcej przejechac, jak na głupim gwincie.piru pisze:Nie stać mnie było na loterię pod nazwą używka renomowanej firmy
dlaczego czarny.. ja po prsotu wyrazam swoje zdanie na temat MTS... kolega prosił o doradzenie czy wybrac nowe MTS czy uzywki ( springi )piru pisze:toż to czarny pijar wobec MTS-a tu się robi
moja odpowiedz brzmi nadal : Uzywki , markowe !
oczywiscie sprawdic , czy nie sa popękane, lakier jak na nich wyglada, czy materiał nie jest zardzewiały i to tyle a jak pęknie.. to czy to będzie nówka, czy uzywka to i tak dzwięk będzie ten sam
Kto nie ryzykuje ten nie ma.. mnie nie stac na tanie rzeczy .
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
tak jest popieram tylko markowe uzywki nigdy tanich nowych rzeczy! koniec tematu...
[ Dodano: Czw Maj 13, 2010 12:17 am ]
nie wiem pytaj gutiego i pozostalych oni maja monopol na uzywkemorfeusz86r pisze:MAPET, a jak sprawdzić czy używane sprężyny są dobre?
bo dla mnie takie zdanie to jest malo intleligentna wypowiedz w temacie za duzo nie wnoszaca ale chcesz to masz niech bezie....vr6syncro pisze:guti, popieram , nie kupuję gów..a tylko dlatego że jest tanie
[ Dodano: Czw Maj 13, 2010 12:17 am ]
dziwk tak tylko ze nowke reklamujesz a uzywke u kogo? u CIebie ?guti pisze:a jak pęknie.. to czy to będzie nówka, czy uzywka to i tak dzwięk będzie ten sam