Seryjne amortyzatory i jakie sprężyny na minus maksymalnie
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Seryjne amortyzatory i jakie sprężyny na minus maksymalnie
Witam!
Szukałem trochę na ten temat, ale konkretnie nie znalazłem odpowiedzi. Jak można najniżej zejść przy seryjnych amorach. Chce żeby był sztywniejszy nie bujał się tak. Czy ktoś już to może robił i może się podzielić wrażeniami?
Tak na marginesie chodzi o golfa mk3 1.9 TD variant:D
Szukałem trochę na ten temat, ale konkretnie nie znalazłem odpowiedzi. Jak można najniżej zejść przy seryjnych amorach. Chce żeby był sztywniejszy nie bujał się tak. Czy ktoś już to może robił i może się podzielić wrażeniami?
Tak na marginesie chodzi o golfa mk3 1.9 TD variant:D
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
Znalazłem podobne tematy ale konkretnej odpowiedzi nigdy tam nie było. Przynajmniej takiej która by mnie zadowalała
I dziękuję za odpowiedź
I dziękuję za odpowiedź
Ostatnio zmieniony pt kwie 09, 2010 10:47 przez mathi47, łącznie zmieniany 1 raz.
-60 to za dużo -40 wystarczy nawet -35 . Znalazłem takie sprężynki Pytanie tylko czy się taczka nie zrobi z golfiny
A ja miałem wbrew wszelkim opinią od listopada do dziś oryginalne amortyzatory ze sprężynami -60mm i wszystko OK, amortyzatory pracują jak powinne a jeździło się przyjemnie, znawcy tematu, którzy jeździli ze mną obstawiali na jakiś firmowy gwint a tu takie coś Mitów w internecie dużo, mi szkoda było jeździć na gwincie w zimie, a że jeżdzę mało tym autem to założyłem właśnie seryjne oryginalne amory VW i sprężyny -60mm
Szczerze mówiąc to na takim zestawie jeździło się lepiej niż na nowym gwincie TA Technix, tłumiło fajnie, nie było ping ponga ani nic z tych rzeczy
I żeby nie było na kilku zawiasach już jeździłem, obecnie mam H&R na B14
Wiadomo, że -60 i seryjny amor nie jest najlepszym wyjściem ale da się i działa to całkiem spoko.
Szczerze mówiąc to na takim zestawie jeździło się lepiej niż na nowym gwincie TA Technix, tłumiło fajnie, nie było ping ponga ani nic z tych rzeczy
I żeby nie było na kilku zawiasach już jeździłem, obecnie mam H&R na B14
Wiadomo, że -60 i seryjny amor nie jest najlepszym wyjściem ale da się i działa to całkiem spoko.
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
Passat944,
[ Dodano: 09 Kwi 2010 22:53 ]
mathi47, max -40 jak chcesz dłużej na seryjnych amorkach pojezdzic jak-60 to juz sporty pozdro
[ Dodano: 09 Kwi 2010 22:55 ]
[ Dodano: 09 Kwi 2010 22:58 ]
to masz kolego odpowiedz dlaczego ich nie wytukłeś bo normalnie daje ci niecały rok jesli mówimy o przednich bo dłużej wytrzymują niz tylne,druga sprawa załóż na tył -60 załaduj kolegów smigaj z dwa miechy to pogadamy o pin pongu i wytartych nadkolachPassat944 pisze:a że jeżdzę mało tym autem to założyłem właśnie seryjne oryginalne amory VW i sprężyny -60mm
[ Dodano: 09 Kwi 2010 22:53 ]
mathi47, max -40 jak chcesz dłużej na seryjnych amorkach pojezdzic jak-60 to juz sporty pozdro
[ Dodano: 09 Kwi 2010 22:55 ]
tak sie własnie czieje przy normalnej eksploatacjicosmoo pisze:ja mam -60/-40 i powiem ci, że nowe seryjne amorki z przodu poleciały mi po jakichś dwóch miesiącach na tych sprężynach
[ Dodano: 09 Kwi 2010 22:58 ]
ja ci moge nawet -120 założyć ale ile to pojeżdzi to inna sprawaPassat944 pisze:Wiadomo, że -60 i seryjny amor nie jest najlepszym wyjściem ale da się i działa to całkiem spoko.
Ostatnio zmieniony pt kwie 09, 2010 22:51 przez Ł-u-k-a-s-z, łącznie zmieniany 1 raz.
A te sprężyny z allegro są czegoś warte? Może ktoś mógł by mi podać konkretnie jakieś? Bo w sprawie "glebienia" auta jestem zielony
I tak jak mówię zależy mi żeby moja golfina nie bujała się tak na zakrętach i muldach i dziurach itp itd
A i ważne! Z tego że golf ma parę latek już to rozpurka też od razu czy przy -40 jeszcze nie trzeba?
I tak jak mówię zależy mi żeby moja golfina nie bujała się tak na zakrętach i muldach i dziurach itp itd
A i ważne! Z tego że golf ma parę latek już to rozpurka też od razu czy przy -40 jeszcze nie trzeba?
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
mathi47, duże masz wymagania ,gleba to gleba
[ Dodano: 10 Kwi 2010 18:15 ]
[ Dodano: 10 Kwi 2010 18:17 ]
[ Dodano: 10 Kwi 2010 18:15 ]
to jedynie sport amorki ,wtedy nie licz na komfortmathi47 pisze:I tak jak mówię zależy mi żeby moja golfina nie bujała się tak na zakrętach i muldach i dziurach itp itd
[ Dodano: 10 Kwi 2010 18:17 ]
jeżeli nie masz twardej zawiechy i masz serie amorki to nie trzeba,lecz rozpurka to jest dobra rzecz i warto ja zamontowacmathi47 pisze:Z tego że golf ma parę latek już to rozpurka też od razu czy przy -40 jeszcze nie trzeba?
Ale o czym Ty wogóle piszesz. To był mój przejściowy zestaw, żeby gwintu w zimę nie męczyć. Napisałem swoje doświadczenia z takim zestawem, byłem zadowolony.PROXII pisze:to masz kolego odpowiedz dlaczego ich nie wytukłeś bo normalnie daje ci niecały rok jesli mówimy o przednich bo dłużej wytrzymują niz tylne,druga sprawa załóż na tył -60 załaduj kolegów smigaj z dwa miechy to pogadamy o pin pongu i wytartych nadkolach
Kolegów pakował nie będę - wolę jeździć z dziewczyną. Wytarte nadkola ? Co to ma do rzeczy. Myślałem, że to bardziej kwestia dobrania odpowiednich kół... A żeby nie było w sezonie latam na sporym obniżeniu więc wiem co to gleba, nie jestem laikiem.
Możesz sobie do siebie założyć.PROXII pisze:ja ci moge nawet -120
Z mojej strony temat zakończony.
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
pisze na temat twojego zawieszeniaPassat944 pisze:Ale o czym Ty wogóle piszesz.
tak jasne w twoim przypadkuWiadomo, że -60 i seryjny amor nie jest najlepszym wyjściem ale da się i działa to całkiem spoko.
Passat944 pisze:a że jeżdzę mało tym autem
ale kolega nie bedzie tylko z dziewczyna jezdził i pare razy w miesiacu koniecPassat944 pisze:Kolegów pakował nie będę - wolę jeździć z dziewczyną.
-60 na serie amor... heh no ladnie.. ale NIE POLECAM !!!! nawet -40 ne polecam a co dopeiro -60...
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !