Witam
mam pytanko czy można w MK3 TDI AFN wsadzić tarcze z przodu na tył ?? dodam że oryginalnie mam tarcze i z przodu i z tyłu...jakie to są modyfikacje i jakie problemy i jakie przeszody?
[MK3] pytanie o tarcze hamulcowe
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: [MK3] pytanie o tarcze hamulcowe
Zasadniczy problem jest taki że tylna tarcza jest również piastą a przednia jest tylko tarczą. Trzeba by dorobić piasty kół tylnych i na to zakładać tarcze. Drugi problem to jarzmo, trzeba będzie zmienić osadzenie zacisku.bulyy pisze:Witam
mam pytanko czy można w MK3 TDI AFN wsadzić tarcze z przodu na tył ?? dodam że oryginalnie mam tarcze i z przodu i z tyłu...jakie to są modyfikacje i jakie problemy i jakie przeszody?
Jeśli chcesz powiększać hamowanie na tyle to z przodu musisz mieć conajmniej 288mm żeby ci tył się nie blokował - ale ten temat neich poruszy ktoś mądrzejszy w tym temacie
[MK3] pytanie o tarcze hamulcowe
Dzięki śliczne D1_PITERZasadniczy problem jest taki że tylna tarcza jest również piastą a przednia jest tylko tarczą. Trzeba by dorobić piasty kół tylnych i na to zakładać tarcze. Drugi problem to jarzmo, trzeba będzie zmienić osadzenie zacisku.
Jeśli chcesz powiększać hamowanie na tyle to z przodu musisz mieć conajmniej 288mm żeby ci tył się nie blokował - ale ten temat neich poruszy ktoś mądrzejszy w tym temacie