Gleba zimą
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Gleba zimą
Witam, jak wygląda jazda zimą mk3 na glebie 60/45 ?
Znajomy jeżdził lecz mk2, a tam jest spód jest troszkę inny, tam gdzie on przejeżdał bez problemu, u mnie jest charatanie xD
Nie wiem czy rozsądniej by było wrzucić na zimę serię...
Znajomy jeżdził lecz mk2, a tam jest spód jest troszkę inny, tam gdzie on przejeżdał bez problemu, u mnie jest charatanie xD
Nie wiem czy rozsądniej by było wrzucić na zimę serię...
Gleba zimą
na zime gleba to nie jest dobry temat...bla.zej pisze:Nie wiem czy rozsądniej by było wrzucić na zimę serię..
sam latałem zimą nisko ale jest duże ryzyko...jest dużo więcej wody nie widać dziur a nawet jak w śnieg gdzieś wjedziesz to zaraz się zawiesisz spodem /dobre zimówki nie pomogą... poza tym dużo więcej śniegu się na nadkolach zbiera...
ogólnie na zimę im wyżej tym lepiej/ choć sam w polo nie jedna zimę przebyłem na 60/40
jeśli chcesz serie na zimę wkładać to też sporo pracy i koszty tzn po zmianie zawiasu zbieżność + katy pochylenia koła bo w mk3 są fasolki i regulacja świateł która jest konieczna po zmianie zawiasu a o której sporo osób nie pamięta...
twój wybór
Turbo Klekot TDI/AMF+ 104hp/238nm - Polo 6n2 / sprzedane :(
Turbo Klekot HDI/RHS+ 138hp/320nm - Peugeot 307sw / rodzino-wóz.
Turbo Klekot HDI/RHS+ 138hp/320nm - Peugeot 307sw / rodzino-wóz.
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Gleba zimą
60/45 nie powinno być problemu, jeśli jeździsz rozsądnie. Po prostu musisz wiedzieć, gdzie wjedziesz, a gdzie nie. Moim zdaniem nie warto zmieniać i pakować się w koszty.
Gleba zimą
jak mam gwint to podniosłem na zimę, ale 3 zimy jeździłem na -60/-40 i kołach 13' (czytaj małe koła = niżej auto) i nie przeszkadzało mi to w niczym
Gleba zimą
w mk3 nie ma fasoleklecky pisze: bo w mk3 są fasolki
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- Arkadiush
- Forum Master
- Kontakt:
Gleba zimą
I pamietaj na stary zlodowaciały snieg ktory jest tak twardy ze jak walniesz to miske rozwalisz.
MERCEDES BENZ SL 500 R129 V8
viewtopic.php?f=89&t=190930&start=0
[I][I][I][I][I][I][][][][] - 60% UKOŃCZONE MK4
viewtopic.php?f=89&t=190930&start=0
[I][I][I][I][I][I][][][][] - 60% UKOŃCZONE MK4
Re: Gleba zimą
..:VoyteQ:.. pisze:jak mam gwint to podniosłem na zimę, ale 3 zimy jeździłem na -60/-40 i kołach 13' (czytaj małe koła = niżej auto) i nie przeszkadzało mi to w niczym
... i na 13 " ???? Ja na takim konfigu jeździełm może 3 dni, nawet o wystające trochę studzienki haczyłem, nie mówiąc już o koleinach. I to bez obciążenia, nawet nie chcę myśleć co by było przy 4-5 osobach.
Gleba zimą
Słuchaj cudów nie ma i nie da się jechać na pałę przed siebie zgarniając wszystko jak leci, pod auto, ale nigdy nic nie rozwaliłem, jeździło mi się naprawdę dobrze, niezależnie czy sam czy w 5 osób. Tylko na glebie trzeba jednak patrzeć jak się jedzie, jechać szczytami kolein itd
Gleba zimą
Jeżdżę już prawie rok na 60/45 i jeszcze nic nie urwałem Ale jeśli jeździłeś na 13" to Cię podziwiam.
Szczytami kolein ? Spoko, tylko co jeśli koleiny są na odcinku kilu/kilkunastu kilometrów ? I przyjdźie Ci w tym czasie np. wyprzedzać
Szczytami kolein ? Spoko, tylko co jeśli koleiny są na odcinku kilu/kilkunastu kilometrów ? I przyjdźie Ci w tym czasie np. wyprzedzać
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Gleba zimą
Seryjna 13" wcale nie jest strasznie niskim kołem, jest na niej przecież opona 175/70, a nie 175/50...
Gleba zimą
Przyjaciel ma KM3 na glebie i zeszłej zimy jedyne o czym mi mówił, to że przy dużych koleinach z lodu (jak na środku sie taki brzuszek z lodu robi) czasem miską haczył. Noo i hokejówki zdjął, bo przy najbliższym opadzie śniegu by robiły za pług
Pan Bóg dał nam nogi po to, żebyśmy mogli dojść tam, gdzie nie dojedziemy na glebie.
Re: Gleba zimą
no to niewyprzedzaszbla.zej pisze:Jeżdżę już prawie rok na 60/45 i jeszcze nic nie urwałem Ale jeśli jeździłeś na 13" to Cię podziwiam.
przeciez w lecie sa tez asfaltowe koleiny ktorymi czeba jechac kilkadziesiat metrow i nieda sie zjechac
Gleba zimą
A jeśli trzeba ominąć ?
Moim zdaniem na polskie realia -60 to jest maks co można założyć.
Moim zdaniem na polskie realia -60 to jest maks co można założyć.