MK4 ukrecone 2 przeguby z rzedu po montazu gwintu
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Yarecki
- Mały gagatek
- Kontakt:
MK4 ukrecone 2 przeguby z rzedu po montazu gwintu
Witam jak w temacie mam pytanie czy ktoś coś takiego przechodził albo może wie o co chodzi. Po montażu gwintu i opuszczeniu (jak na zdjęciu poniżej) przejechałem ok 5-6 km i ukręcił się przegub wewnętrzny (strona kierowcy). Od jakiegoś czasu już pukało coś w lewym kole przy ostrym wchodzeniu w prawy zakręt, czyli podczas działania dużych naprężeń na lewym kole. Tak więc zmieniłem przegub z myślą że stary się po prostu zużył. Na nowym przejechałem 3 km i rozsypał się na asfalcie. I teraz zastanawiam się co może być tego przyczyną, błąd mechanika który go wymieniał, wada fabryczna produktu, czy coś z układem napędowym, może półoś się przesuneła w poziomie w którąś stronę, ale nie takie gleby widziałem na MK4. A i dodam jeszcze że w obydwu przypadkach przeguby ukręciły się przy skręcaniu w prawo na skrzyżowaniu z niedużą prędkością 10-20 kmh. Wie ktoś o co może chodzić? Jutro bedę wkładał trzeci przegub, a tego może oddam na reklamację, a nie chciałbym znowu w błoto wyrzucać $$. A i auto ma z przodu dystanse 15 mm ale to raczej bez znaczenia