Cześć Wszystkim,
Zakładam nowy wątek ponieważ nie znalazłem w internetach rozwiązania dotyczące błędu podczas wykonywania długiego kodowania w VCDS 17.1 (kupione jako komplet z kablem od e-service.info.pl)
Chcę aktywować automatyczne włączanie świateł przez w/w program natomiast w momencie zapisu długiego kodowania w module komfortu wyskakuje komunikat jak w załączeniu:
"VCDS: Błąd kodowania, sterownik nie został jeszcze zainicjowany" i program pyta czy ma użyć wartości z sterownika (same zera) czy wartości domyślnych dla VCDS (12345/123/12345)
Auto seat toledo 3 5P2 1.9tdi 2005
Pozdrawiam
[inny] vcds- błąd kodowania, sterowanik niezinicjowany
Moderatorzy: italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: Seat Toledo 3 5P2 2005r 1.9tdi
- Silnik: BJB
[inny] vcds- błąd kodowania, sterowanik niezinicjowany
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Nowicjusz
[inny] Re: vcds- błąd kodowania, sterowanik niezinicjowany
Drobne sprostowanie błąd pojawia się w module centralnej elektryki (nie komfortu).
Która opcja według Was powinna zostać wybrana?
Która opcja według Was powinna zostać wybrana?
-
- Nowicjusz
Sprawa rozwiązana, wg instrukcji VCDS klikami "Nie" i zostawiamy wartości z sterownika. Wczoraj przetestowane, jest ok.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
spotkałem się z podobną sytuacja w swojej T5FL 2011 gdy chciałem zakodować automatyczne zamykanie się szyb podczas deszczu mimo to że mam czujnik zmierzchu i deszczu w szybie , myślałem że może problem leży w ryżowym kambelku ale jednak nie bo byłem u fachowca i również nie mógł ,wychodzi na to że jest za ubogi BCM i bez wymiany nic to nie da,także u ciebie może być identycznie.
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM