Witam
Jak niektórzy wiedzą, po wizycie w hamowni całkiem realnie zajrzała mi w oczy wizja jak najszybszego uporania się z seryjnym ECU jaki mam w swojej szesnastce.
Zapłon to jakoś sobie na lampie ustawię ale Ecu to już inna bajka.
Najprościej byłoby wystroić ECU od digi i cieszyć się tym co mam. I pewnie ta opcja na obecną chwilę byłaby najtańsza.
No ale nie wykluczam, że kiedyś po wyremontowaniu tego silnika "nie bawiąc się" w 1.8T zaturbię to co mam albo porobię takie mody, które będą wymagały korekty elektroniki.
Jeśli chodzi o strojenie/elektronikę to ja jestem całkiem zielony. Nie wiem co jest najlepszą opcją dla mnie na chwilę obecną. Czytałem, że zamiast Ecu z digi można wrzucić do auta np Megasquirt ..czy np Ecumaster ...SMT6...
W związku z tym prosiłbym tych, którzy maja jakiekolwiek pojęcie w tym temacie o doradzenie mi (najlepiej z podaniem orientacyjnych kosztów) co powinienem teraz zrobić.
Mam nadzieję, że nie namotałem za bardzo...
Pozdrawiam
[mk2] Jaki sterownik do digi I w 16v
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
wiem że digi można wystroić i pod turbo ale ono pojawi się może w przyszłym roku a na razie musze jeździć tym co mam...toffic pisze:nie kminie, masz Digi I, planujesz turbo i narzekasz że nie da rady?? Dobrze zrozumiałem??
Mi właściwie chodzi o to co jest najlepszym sterownikiem ... co jest "najwdzięczniejsze" do strojenia...
ile to kosztuje?megasquirt