Witam,
Posiadam VW Golfa mkIV rok 1998 silnik 1,9 TDi 110KM AHF. Chciałbym przywrócić w nim oryginalny soft, po rozkręceniu sterownika zauważyłem dwa chipy zamontowane w podstawkach, stąd moje pytanie czy są one tak montowane oryginalnie, czy są przylutowywane? Pomyślałem, że można kupić jakiś inny sterownik i wymienić te chipy, czy jest to możliwe i coś to da? Oczywiście mam rozumieć, że sterownik ma posiadać ten sam numer seryjny? Ewentualnie może jest ktoś z Krakowa lub okolic i pomoże przywrócić mi ustawienia fabryczne w moim sterowniku?
Przywrócenie oryginalnego softu
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Przywrócenie oryginalnego softu
Oryginalnie są przylutowane bezpośrednio.florek350 pisze:stąd moje pytanie czy są one tak montowane oryginalnie, czy są przylutowywane?
Tak, można tak zrobić. Możesz też nie wymieniać kości, tylko cały sterownik. Wystarczy zrobić adaptację immobilizera.florek350 pisze:Pomyślałem, że można kupić jakiś inny sterownik i wymienić te chipy, czy jest to możliwe i coś to da?
Tak by było najlepiej.florek350 pisze: Oczywiście mam rozumieć, że sterownik ma posiadać ten sam numer seryjny?
Chiptuning - nie tylko TDI.
Re: Przywrócenie oryginalnego softu
ważny też jest numer softu w sterowniku , bo sterowniki moga mieć te same numery ale inne wersje softu ...pgt pisze:Oryginalnie są przylutowane bezpośrednio.florek350 pisze:stąd moje pytanie czy są one tak montowane oryginalnie, czy są przylutowywane?Tak, można tak zrobić. Możesz też nie wymieniać kości, tylko cały sterownik. Wystarczy zrobić adaptację immobilizera.florek350 pisze:Pomyślałem, że można kupić jakiś inny sterownik i wymienić te chipy, czy jest to możliwe i coś to da?Tak by było najlepiej.florek350 pisze: Oczywiście mam rozumieć, że sterownik ma posiadać ten sam numer seryjny?