Touareg 3,0 TDI Tuning
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Touareg 3,0 TDI Tuning
Witam. Mam Touarega 3,0 TDI V6 i chciałbym dokonać chiptuningu. Mieszkam w kielcach. Proszę o porade w jakim zakładzie mógłbym dokonać tego zabiegu. Czy chipowanie daje gwarancje na silnik, ponieważ mam samochód na gwarancji i nie chciałbym jej stracić.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Kielce, doś daleko ale każdy z gwarancją szanuje swójn silnik i dąży do doskonałości a jeśli chcesz mieć dobrze zrobione to zapraszam tu www.tdi-tuning.pl tu są fachowcy od tego.
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: Touareg 3,0 TDI Tuning
nikt nie daje takiej gwarancji. ktory rocznik tego? problemy w rozrzadem i wtryskami juz byly?bacok pisze:Czy chipowanie daje gwarancje na silnik, ponieważ mam samochód na gwarancji i nie chciałbym jej stracić
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
ja polecam Comsport w Bielsku albo Masters w Wawie - najwiecej wykresów tego motoru od nich widziałem
ja słyszałem o wadliwych wtryskach i sprzeglach LUKa
[ Dodano: Pon Paź 20, 2008 12:41 ]
z rozrządem ?souler pisze:problemy w rozrzadem i wtryskami juz byly?
ja słyszałem o wadliwych wtryskach i sprzeglach LUKa
[ Dodano: Pon Paź 20, 2008 12:41 ]
czyli raczej rocznik 2006 albo wyzej wiec chyba juz nowszy wypustbacok pisze:ponieważ mam samochód na gwarancji
ponoć warszawski dealer vw auto - viva ma umowe z mastersem na chiptuning tdików w nowych autach, wtedy gwarancja jest honorowana, ale podkreślam że tylko słyszałem o takiej opcji, trzeba by zadzwonić tam i podpytać handlowca.nikt nie daje takiej gwarancji. ktory rocznik tego? problemy w rozrządem i wtryskami juz byly?
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Po modyfikacji też ich nie bedzię. Podczas modyfikacji należy zwrócic uwagę na skrzynię biegów, czy jest automatyczna czy manualna.bacok pisze:Samochód mam z 2006 roku 3,0 TDI V6, Nie miałem dotąd żadnych problemów z silnikiem.
Dobrze zrobiony program, to dobrze dzialające autosouler pisze:nikt nie daje takiej gwarancji. ktory rocznik tego? problemy w rozrzadem i wtryskami juz byly
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Zanim zabierzesz się za tunning to przyjrzyj się skrzyni - jak masz automat to uważaj bo te urządzenia nie lubią zwiększonych parametrów :
http://www.prnd.pl/porady-asb/wplyw-tun ... nie-biegow
To temat rzeka i wiele późniejszych problemów , które można uniknąć. Profesjonalnie podchodząc to tego zagadnienia , z dużym podniesiem mocy to trzeba by było założyć wzmacniany konwerter.
Standardowo jest montowane wszystko pod standardowe parametry.
http://www.prnd.pl/porady-asb/wplyw-tun ... nie-biegow
To temat rzeka i wiele późniejszych problemów , które można uniknąć. Profesjonalnie podchodząc to tego zagadnienia , z dużym podniesiem mocy to trzeba by było założyć wzmacniany konwerter.
Standardowo jest montowane wszystko pod standardowe parametry.