Błędy po wstawieniu chipa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Błędy po wstawieniu chipa
Witam!
Kolega porosił mnie o sprawdzenie na vag-u parametrów swojego diesla 115KM w autamacie. Dodam, że kolega wstawiał chipa z wysyłki na odległość od jakiegoś tam gościa no i po wstawieniu tego chipa pojawiły się błędy 18256 (Jednostka kontrolna silnika – zapytanie), 18258 (Przesył magistrali danych - brak informacji z silnika). Czy mogą to być błędy spowodowane złym softem?
Pzdr
MRCZ
Kolega porosił mnie o sprawdzenie na vag-u parametrów swojego diesla 115KM w autamacie. Dodam, że kolega wstawiał chipa z wysyłki na odległość od jakiegoś tam gościa no i po wstawieniu tego chipa pojawiły się błędy 18256 (Jednostka kontrolna silnika – zapytanie), 18258 (Przesył magistrali danych - brak informacji z silnika). Czy mogą to być błędy spowodowane złym softem?
Pzdr
MRCZ
-
- Użytkownik
Re: Błędy po wstawieniu chipa
MRCZ pisze:Witam!
Dodam, że kolega wstawiał chipa z wysyłki na odległość od jakiegoś tam gościa
MRCZ
jeżeli dostał wykres z hamowni do tego chipa to wszystko powinno być ok, a jak bez wykresu to może być źle,
niech jedzie zrobić program do dobrego tunera a nie kości od sterowania pralką wkłada do samochodu
To_mas, cowboy dzięki za odpowiedzi. Tyle też wiem, że ma full wypas chipa , ale czy wina stoi po stronie softu. Ze swojej strony podpowiedziałem koledze, żeby porosił klienta o wersje softu, jaka została wgrana na chipa i niech sobie porówna ze swoim softem lub wyśle panu do obrobienia swoją kość. Dodam, że auto chodzi dobrze wszystko wygląda ok oprócz błędówTo_mas pisze: no to ma full wypas chipa ) takich rzeczy sie nie robi.
Ja nic nie robiłem. Kolega z tego co mówił dał do przelutowania bez podstawek Panu co całe życie lutownice w ręku trzymał Spec od chipa twierdzi, że też może być zimny lut a odnośnie softu powiedział że "nie możliwe do tych modeli jest tylko jeden..."dzidzion pisze:a podstawki byly czy lutowales?? bo mozliwe ze jakas nozka wisi w powietrzu...tzw .zimny lut
jak silnik pali to prawdopodobnie zimny lut bedzie na chipie H...niech lutmistrz podleje troszke cyna nozki od chipa H i powinno rozwiazac problem...wiem, bo tez tak mialem...tylko, ze ja cale zycie lutownicy nie trzymalem
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2009 22:09 przez dzidzion, łącznie zmieniany 1 raz.
Tam jest tylko jeden eeprom 29F400 PSOP. No to kolega będzie musiał oddać do Pana z lutownicą w ręku na sprawdzeniedzidzion pisze:jak silnik pali to prawdopodobnie zimny lut bedzie na chipie H...niech lutmistrz podleje troszke cyna nozki od chipa H i powinno rozwiazac problem...wiem, bo tez tak mialem...tylko, ze ja cale zycie lutownicy nie trzymalem
Spece.....
Cieszyc sie ze odpala wogule
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
W ogóle to odpala i chodzi niby dobrze nie dymi, a to jakiego kolega sobie zrobił chipa to mnie to .... Ogólnie wczoraj wyjął jeszcze raz sterowanik w celu sprawdzenia zimnych lutów, po kilku godzinach włożył go z powrotem no i błędy się skasowały odziworob555 pisze:Spece.....
Właśnie dlatego daje sie podstaki żeby awaryjnie powrócić do swoich kości-programu.Nie wierze że błędy nie powrócą.Poza tym sory ale trzeba być imbecylem żeby dawać program w ciemno i programować go w cudzysłowiu na uśrednionych nastawach-choć i tak ni ewiadomo co on tam zaprogramował jakie nastawy...nie ździwił bym sie, gdyby silnik za jakiś czas powiedział papaap...ciekawe jaki ma przebieg krzywej mocy, może zygzaki?
Osobiście wolał bym niej ale z lekka górka i przynajmniej sprzegło pożyje.
Jeszcze raz sory ale musiałem skrytykować pseudo tuningowca twego kolege i pseudo tunera na odległość.Ludzie nie róbcie tego swoim autom.
Osobiście wolał bym niej ale z lekka górka i przynajmniej sprzegło pożyje.
Jeszcze raz sory ale musiałem skrytykować pseudo tuningowca twego kolege i pseudo tunera na odległość.Ludzie nie róbcie tego swoim autom.
Ostatnio zmieniony czw maja 21, 2009 12:08 przez Fahoo, łącznie zmieniany 1 raz.