1Z większy IC ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
1Z większy IC ??
Witam
Zrobiłem softa w siebie (silnik 1Z) i wyszedł słaby wynik Nm, slyszałem, ze jakbym zmienił IC to bylo by lepiej... Tylko pytanie, czy jest to gra warta swieczki...
Patrzylem na allegro i jest tego mnostwo, Np. z BMW 3.0D by mi pasował, bo nie jest wysoki, lecz za to dlugi i idealnie by pasował w dol zderzaka...
Pozniej poprowadzic nowe weze i git...
No i raz jeszcze zapytam czy sie oplaca...
A drugie moje pytanie to takie, czy musial bym jechac na strojenie kompa ??
Zrobiłem softa w siebie (silnik 1Z) i wyszedł słaby wynik Nm, slyszałem, ze jakbym zmienił IC to bylo by lepiej... Tylko pytanie, czy jest to gra warta swieczki...
Patrzylem na allegro i jest tego mnostwo, Np. z BMW 3.0D by mi pasował, bo nie jest wysoki, lecz za to dlugi i idealnie by pasował w dol zderzaka...
Pozniej poprowadzic nowe weze i git...
No i raz jeszcze zapytam czy sie oplaca...
A drugie moje pytanie to takie, czy musial bym jechac na strojenie kompa ??
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
Podaj wyniki hamowań.
Przepływka nie tnie?
n75 działa poprawnie?
przewody podciśnieniowe szczelne? (Czy już wymieniłeś?)
Czy przewody od turbiny szczelne? Czy zaciski trzymają?
Przepływka nie tnie?
n75 działa poprawnie?
przewody podciśnieniowe szczelne? (Czy już wymieniłeś?)
Czy przewody od turbiny szczelne? Czy zaciski trzymają?
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
no wlasnie i co dalej z tym zrobic... motac temat z IC ??
wczoraj uszczelnilem dolot... bo nie byl szczelny. ale ile to dalo... niewiele...
AutoSeba pod Wrocławiem robilem
jestem zadowolony i w ogole ale to nie jest to...
P.S nie wiem czy warto zaznaczyc ale nawet dymku nie pusci z wydechow ;p
wczoraj uszczelnilem dolot... bo nie byl szczelny. ale ile to dalo... niewiele...
AutoSeba pod Wrocławiem robilem
jestem zadowolony i w ogole ale to nie jest to...
P.S nie wiem czy warto zaznaczyc ale nawet dymku nie pusci z wydechow ;p
Ostatnio zmieniony czw lip 02, 2009 17:31 przez Pieterko, łącznie zmieniany 1 raz.
damcio151 pisze:no tak, na programie nie powinno się oszczędzać ...Pieterko pisze:AutoSeba
nie chcialem w temacie zapytac co myslicie o programie tylko chodzilo mi glownie o IC !!
Ale widze, ze ciezko sie czegos dowiedziec...
Dlaczego? bo jestem amator w temacie, bo oddalem auto do znajomego na chipa...
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
Jak założysz większy IC to nie licz że przybędzie nie wiadomo ile niutów.Pieterko pisze:Zrobiłem softa w siebie (silnik 1Z) i wyszedł słaby wynik Nm, slyszałem, ze jakbym zmienił IC to bylo by lepiej... Tylko pytanie, czy jest to gra warta swieczki...
Proponuje wtryski 216 i jak to mówią:"Będzie pan zadowolony"
-
- Użytkownik
- Kontakt:
hej no napewno ic cos zmieni zawsze większy ic to więcej zimnego pow a im zimniejsze pow tym więcej go wejdzie i napewno poprawi spalanie
ja w swoim 1z zamontowałem ic od vw elteka i ledwie się mi zmiescił ale zauwazyłem ze atutko zbiera się od niskich obrotów wię ic napewno cos zmieni
koników troszke ci doszło jedz niech poprawia te niutki
pozdro
ja w swoim 1z zamontowałem ic od vw elteka i ledwie się mi zmiescił ale zauwazyłem ze atutko zbiera się od niskich obrotów wię ic napewno cos zmieni
koników troszke ci doszło jedz niech poprawia te niutki
pozdro
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce07977662bcb304.html][img]http://images43.fotosik.pl/294/ce07977662bcb304m.jpg[/img][/url]
kolego, program to podstawa ... musi robić to ktoś kumaty , a u autoseby to już różne przypadki były , nawet teraz masz dowód ... ciekawe co tam pozmieniał , możesz logi zrobić ?Pieterko pisze:nie chcialem w temacie zapytac co myslicie o programie tylko chodzilo mi glownie o IC !!
IC dużo Ci nie da , za małe mody ... no może 1KM przybędzie , a NM to nie wiem
- bradley
- Forum Master
Daj wykres zeby zobaczyc krzywa momentu. Moze chociaz te 220 jest jakos plasko utrzymane w co watpie bo turbina na WG na to nie pozwala zbytnio.
[ Dodano: 02 Lip 2009 19:12 ]
Pieterko, po samych wtryskiwaczach na mojej zamulonej serii mialem 4 koniki mniej i 237Nm, po programie przybylo jeszcze 50. Mozna podlac wiecej koksu tylko po co...
[ Dodano: 02 Lip 2009 19:12 ]
Pieterko, po samych wtryskiwaczach na mojej zamulonej serii mialem 4 koniki mniej i 237Nm, po programie przybylo jeszcze 50. Mozna podlac wiecej koksu tylko po co...
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]