Witam, znalazlem na allegro boost pina do mojego silniczka wlasnie juz niedlugo go zakupie i wmontuje
moj problem polega na tym ze nie wiem czy moja turbina dziala poprawnie mialem jeden wezyk urwany calkowicie od turba takli grubosci 1cm moze napiszecie od czego on jest ]
jezeli jest zimny silniczek to turbo mi sie uruchamia od 15km/h ok 2k obr. na jedynce a na dwojce jeszcze czasami guma zagra fabrycznym golfiku a problem polega na tym jezeli pojezdze chwile i silnik osiagnie temperature taka jak powinien miec to turbina sie uruchamia nieraz na 2,5 nieraz 3,5 a nawet na 4 tys
zastanawiam sie czy to nie jest spowodawane cieplym powietrzem ktore idzie z wydechu do turbiny moze ktos by doradzil co mam zrobic zeby bylo chłodniejsze powietrze bez montowania IC ..
a takie male pytanko jak podkrecic dokladnie turbnine garrett t2 i jak zamontowac MBC i ktore byscie polecili z allegro podajcie linka...
zastanwiam sie również nam wyjeciem srodka katalizatora i jakiejs modyfikacji wydechu tylko nie wiem jakie tego beda efekty jak by ktos mi napisal bykl bym bardzo wdzieczny
przeszperalem forum juz 2 dni i wiele zeczy sie juz dowiedzialem ale bez dokladniejscyh instrukcji wymiany niekotrych czesci
Tuning AAZ pomoc...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
to jest nie realne bez ICroocki21 pisze:moze ktos by doradzil co mam zrobic zeby bylo chłodniejsze powietrze bez montowania IC ..
roocki21 pisze:a takie male pytanko jak podkrecic dokladnie turbnine garrett t2
z tyłu za turbem a właściwie pod nim masz cięgno które po odkręceniu skracasz na gwicie i wtedy Ciśnienie się podnosi, lub montujesz MBC w węzyk który idzie od Aluminiowej obudowy turbiny do gruszki pod nią
jak go zatkasz to się może okazać że po krótkiej chwili może turbo odbyć podróż do KRAINY WIECZNYCH ŁOWÓWroocki21 pisze:aha dzieki wielkie a ten wezyk to bodajze jest gdzies srednicy 1cm?? wlasnie ostatnio mi sie urwal i wstawilem lekko cienszy z wezyka od pompki samochodowej mysle zeby go wogole zatkac
Ostatnio zmieniony wt wrz 01, 2009 14:51 przez arwam, łącznie zmieniany 1 raz.