Auto nie było hamowane. Samochód narazie jeździ na 1.9 bara.czajaa22 pisze:xoln, jaka moc ile niutow bo cos niemozliwe ze tak szybko zaczelo sie slizgac sprzeglo z vr?
Sprzęgło G60/VR6 w TDI ALH ASV I INNE 110 KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
ZTCW Radzikowski nie daje żadnej gwarancji i parę osób się już na tych sprzęgłach przejechało.krzys-jeruzal pisze:Jak chces z mocne sprzegło to na tej tarczy co masz tylko podwójna sprzęzyna centralna i masz na ok 450-480nm u p. Radzikowskiego ... ok 600złxoln pisze:Wie ktoś coś o jakimś mocniejszym sprzęgle do skrzyni 5 biegowej (pomijając spiek) ??
Pozdrawiam.
A na takim czymś ktoś jeździł ?? http://www.specclutch.com/products
BPX TTC
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
znajomy ma takie z g60 na podwójnej sprężynie i ma 430nm i wytrzymuje bez problemu tyle ze u niego sie często guma śmieje . 3 skrzynie wytrzymało 1 SPRZĘGŁO ... brat ma podwójna sprężynę w sprzęgle od ASZ i 470nm nie robi na nim wrażenia i kiedyś pękł mu docisk w ASZ oryginalnym sprzęgle na setupie 400nm podczas wyprzedzania na 3 ... a to jest naprawdę mocne ...xoln pisze:ZTCW Radzikowski nie daje żadnej gwarancji i parę osób się już na tych sprzęgłach przejechało.
ostatnio dzwoniłem do radzika odnośnie sprzęgła vr6 chciałem podwójną sprężynę powiedział że robota 1000 zł do tego sprzęgło sachs 600 zł razem daje 1600 zł za te pieniądze jest sachs Performance producent podaje 420 nm znosi na pewno da radę więcej tarcza i docisk jest wzmocniony , tarcza jest na sześciu sprężynach może da i to się załatwić taniej jak się za tym zakręci...
W ASZ jest sprzęgło o średnicy 240 mm a VR pozostaje 228...krzys-jeruzal pisze:brat ma podwójna sprężynę w sprzęgle od ASZ i 470nm nie robi na nim wrażenia i kiedyś pękł mu docisk w ASZ oryginalnym sprzęgle na setupie 400nm podczas wyprzedzania na 3 ... a to jest naprawdę mocne ...xoln pisze:ZTCW Radzikowski nie daje żadnej gwarancji i parę osób się już na tych sprzęgłach przejechało.
Też słyszałem ile VR może wytrzymać. U mnie niestety nie dał rady.
Chodzi mi o to czy ktoś testował jakieś mocniejsze sprzęgło 228 mm w sensie jakiejś aftermarketowej alternatywy z Usa np do turbionego VR6. Najlepiej żeby przenosiło bezpiecznie do 500 nm.
Pzdr.
Ostatnio zmieniony śr lut 10, 2010 10:19 przez xoln, łącznie zmieniany 2 razy.
BPX TTC
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia I 1.8T RS
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Proszę o opinię w tym temacie od znawców sprzęgieł.
czy u kogoś z Was kto zmieniał sprzęgło na jednomas, wieniec koła zamachowego był luźny i można go było zdjąć ot tak ?
Ostatnio zmieniony czw lut 18, 2010 22:33 przez sebastian1901, łącznie zmieniany 1 raz.
Sebastian
Ja również chciałem potwierdzić, że jednomas G60 z zaachem od 1Z świetnie się sprawdza.
Właśnie założyłem w swojej BORZE AGR(plany większych modów), gdzie siedziała dwumasa - zestaw SACHS do G60 i muszę przyznać, że drgania są takie same, jak na dwumasie(czyli prawie żadne), żadnych dodatkowych odgłosów, no i oczywiście pedał chodzi leciutko.
Koszty: sprzęgło 415zł, koło zamachowe+śruby 185zł=razem 600zł, wymiana 250zł, czyli sporo taniej, niż komplet z dwumasem.
Właśnie założyłem w swojej BORZE AGR(plany większych modów), gdzie siedziała dwumasa - zestaw SACHS do G60 i muszę przyznać, że drgania są takie same, jak na dwumasie(czyli prawie żadne), żadnych dodatkowych odgłosów, no i oczywiście pedał chodzi leciutko.
Koszty: sprzęgło 415zł, koło zamachowe+śruby 185zł=razem 600zł, wymiana 250zł, czyli sporo taniej, niż komplet z dwumasem.
- dawid24ino
- Nowicjusz
- Kontakt:
witam.mam takie pytanie czy do golfa 3 1.9 tdi 90 ps moge tez zalozyc sprzeglo od G60?? czy beda potrzebne jakies przerobki ??? czy moge tez cos z kolem zamachowym zrobic zeby bylo lzejsze ???? powiem szczerze ze na dieslach sie za bardzo nie znam i dlatego zadaje takie dziwne pytania.ale prosze o odp poniewaz w poniedzialek biore sie za sprzeglo i moze przy okazji ktos prowadzi sprzedaz takich rzeczy??? to bymbyl zainteresowany
- golfer_1984
- VW Baron
- Kontakt:
dawid24ino,jak masz 1Z to koło zamachowe zostaje twoje, kupujesz tylko sprzęgło od G60 i zakładasz
Ostatnio zmieniony ndz lut 28, 2010 23:54 przez golfer_1984, łącznie zmieniany 1 raz.
MK5 GTI DSGhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=90&t=467361
GTI TDI 20 JAHREhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=263904
GTI TDI 20 JAHREhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=263904
- dawid24ino
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
Sprzęgło będzie pasowało pnp. Jeśli chodzi o odchudzanie to absolutnie nie ma to wpływu na moc, jedynie na wkręcanie się silnika na postoju oraz pierwszych biegach.dawid24ino pisze:tzn ze bez problemu bedzie pasowalo sprzeglo tak ??? a mozna cos z tym kolem zrobic zeby mial jeszcze wieksza moc ??? kiedyc cos slyszalem ze mozna je odchudzic na tokarce ale nie wiem czy dobrze uslyszalem i prosze o konkretne odp i z gory dziekuje.
Jak dla mnie obniżać masę koła 1Z nie ma sensu ponieważ sama w sobie jest niska.
CTR Tuning: CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, MECHANIKA, ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, HAMOWNIA GG:3995871 tel 693784122
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam. Mam pytanko,czy śruby te od koła zamachowego( dwumasy), jak bym skrócił to będą pasowały do jednomasy ?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
octavia 110 km
sprzęgło od G 60 miękka jazda
REGULAMIN CZASAMI SKŁANIA DO REFLEKSJI.
octavia 110 km
sprzęgło od G 60 miękka jazda
REGULAMIN CZASAMI SKŁANIA DO REFLEKSJI.