wskaznik temp oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
a zobacz ty czy czasem czujnik nie jest w strumieniu zimnego powietrza chłodnicy z chłodnicy
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
chodzi o to że jak czujnik masz za chłodnicą w miejscu nieosłoniętym, to im szybciej jedziesz tym szybciej go owiewa stosunkowo zimne powietrze przelatujące przez chłodnice i spada temperatura na wskaźniku.
co do spotkania nie ma problemu, jakiś minispot można zrobić
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- Rapix
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
bez przesady... 120 miałem nie raz w 1z i w tedy fakt już odpuszczałem ale żeby taką temperaturę osiągnąć wcale starać się specjalnie nie musiałem, na codzień w lecie miałem od 90 do 100 przy w miarę "normalnej" jeździe...Majiic pisze:Troszkę przesada... 120stopni w dieslu. Przy 100 już trzeba odpuszczać...GMS pisze:nie realne te wskazania normalna temperatura pracy oleju to ponad 80 stopni mój znajomy w arl (auto po programie) przy pałowaniu temperatura dochodziła do 120 stopni
Co do tematu wskazania w ogóle nie realne... Wydaje mi się że problemem może być umieszczenie czujnika lub jest spier....
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Zgadza się. Miałem tak samo. Powietrze wali przez chlodnice na czujnik.Cinek pisze:chodzi o to że jak czujnik masz za chłodnicą w miejscu nieosłoniętym, to im szybciej jedziesz tym szybciej go owiewa stosunkowo zimne powietrze przelatujące przez chłodnice i spada temperatura na wskaźniku.
W końcu wyciąłem sobie z rękawicy spawalniczej kawałek materiału (skóra) i owinąłem troszke czujnik żeby nie wiało po nim. I teraz wszystko mam okej.
1.9 TDI AHU++ by TUNE-UP
http://polskajazda.pl/Samochody/Volkswagen/Vento/83584" onclick="window.open(this.href);return false;
http://polskajazda.pl/Samochody/Volkswagen/Vento/83584" onclick="window.open(this.href);return false;