Sprzęgło w ASZ - ile wytrzymuje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Panowie, trochę szukałem, ale nie znalazłem konkretów. Mianowicie, ile wytrzymuje sprzęgło w ASZ. Chodzi mi nie o dokładne wyniki, lecz bezpieczną granicę Nm/KM. Czy można dwumas zastąpić jednomasem przy mocach powyżej 200 km i czy w ogóle można dwumas zastąpić jednomasem ?
Jak źle skonstruowałem moje pytania to piszcie, to będę poprawiał
Jak źle skonstruowałem moje pytania to piszcie, to będę poprawiał
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jagod, jest jednomas pasujacy do tdi asz mam takie i sprzedaje. jakbys nie wiedzial 1850 pln z fvat. 450 niuta szarpie takie sprzeglo bez problemu byle lagodnie wstawalo
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
ja miałbym zamiar za jakiś dłuugi czas robić coś koło 400 Nm i najlepiej aby dobrze wstawało od dołu
evolution to czyli taki jednomas dawałby radę
evolution to czyli taki jednomas dawałby radę
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tak powinno byc
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
u siebie mam 165KM i 380Nm i przy bardzo mocnym obciążeniu.. powiedzmy przy rozpędzaniu na 3-biegu z butem w podłodze od 1400obr ..sprzęgło zaczyna się lekko uślizgiwać w okolicach 2200obr gdzie mam max moment ustawiony.flander pisze:Mianowicie, ile wytrzymuje sprzęgło w ASZ. Chodzi mi nie o dokładne wyniki, lecz bezpieczną granicę Nm/KM
więc dla starego sprzęgła te 380Nm to jest chyba max.. dla nówki pewnie jakieś 400Nm
to jaki patent można zastosować ? jednomas+ jakieś dobre sprzęgło ? Tylko jakie ?
Evolution, a propos sprzęgła... Czy proponowany przez Ciebie wariant to coś jako jednomas a'la z VR6, że będzie klekotać na jałowym, jakby coś się sypało... na pewno wiesz o jakim zjawisku piszę
Ja mam u siebie 165/401 a dwumas zaczął mi jeszcze przed programem się sypać... mam drgania silnika na zimnym i trochę trzęsie więc tez chce zmienić clutcha. Docelowo u mnie będzie 195-200 i może 420+, myślałem o sprzęgle z Sharana BTB/ASZ bo na Sachs Racing za 5K PLN mnie nie stać, tzn. nie chce tyle przeznaczać. Szukam alternatywy...
Pozdrowienia.
Ja mam u siebie 165/401 a dwumas zaczął mi jeszcze przed programem się sypać... mam drgania silnika na zimnym i trochę trzęsie więc tez chce zmienić clutcha. Docelowo u mnie będzie 195-200 i może 420+, myślałem o sprzęgle z Sharana BTB/ASZ bo na Sachs Racing za 5K PLN mnie nie stać, tzn. nie chce tyle przeznaczać. Szukam alternatywy...
Pozdrowienia.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
na kazdej jednomasie troche slychac na biegu jalowym skrzynke, tego nie przeskoczysz, jednak porownujac zestaw z vr'a to byla rzeznia, tu jest tylko lekki halas. co do samego momentu spokojnie to szarpnie ten co pisalem wyzej byle byl lagodny przyrost ( jednomasa moze puscic przy gwaltownym wstanieciu momentu)
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
A dwumas z Sharana pasuje P&P do AJM? Bo podobno mocniejsze niz w Golfie jest
albo kpl sprzęgła z dwumasem od sharana tak jak pisze aiv. Do ASZ pasuje bez przeróbek. Sam właśnie kompletuję taki zestawik, brakuje tylko dwumasuflander pisze:to jaki patent można zastosować ?