ARL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
ARL
Witam,
mam pytanie odnosnie NM. Mam 1,9TDI ARL
Sprzeglo mi sie konczy i bede zakladał od Sharana. Ile mozna bedzie zrobic NM na tym sprzegle na seryjnych gratach ARL. Dodam ze mam teraz 395Nm.
I czy opłaca sie korekta programu?
mam pytanie odnosnie NM. Mam 1,9TDI ARL
Sprzeglo mi sie konczy i bede zakladał od Sharana. Ile mozna bedzie zrobic NM na tym sprzegle na seryjnych gratach ARL. Dodam ze mam teraz 395Nm.
I czy opłaca sie korekta programu?
ARL
to moze ja zapytam po co CI wiecej nm?
zwiekszenie mocy w przedziale 1800-2500 uwazam za bezcelowe, jak chcesz pojechac szybko to redukuj bieg i korzystaj z obrotow do tego przeznaczonych czyli 3400-4200
zwiekszenie mocy w przedziale 1800-2500 uwazam za bezcelowe, jak chcesz pojechac szybko to redukuj bieg i korzystaj z obrotow do tego przeznaczonych czyli 3400-4200
vw > all
ARL
konie i moment to wartosci zalezne od siebie. bez problemu mozna zrobic 440nm przy 2500 na ori turbo ale moc nie bedzie wowczas rosla do konca rowno. no i bedzie duzym obciazeniem dla przeniesiania napedu ( a to nie tylko sprzeglo i dwumas )
edit:
jako ciekawostke przedstawiam wykres co mozna zrobic na ori turbo arl
mod gdzie moc max jest przy 3000 zostal zastapiony normalnym softem
edit:
jako ciekawostke przedstawiam wykres co mozna zrobic na ori turbo arl
mod gdzie moc max jest przy 3000 zostal zastapiony normalnym softem
vw > all
Re: ARL
Oj powiem ze takich cudów to moje oczy nie widziały nigdy
Wartosci fajne tylko ze nie bedzie chcialo to za bardzo jezdzic do 3tys dup..e urywa ale pozniej normanie..
a mozna poprowadzic plasko niutona od 2000- 3500 o wartosci ponad 400?? takie cos najlepiej by jezdzilo z rolki. a moc to bedzie zawsze oscylowało w okolicach 190KM.
Wartosci fajne tylko ze nie bedzie chcialo to za bardzo jezdzic do 3tys dup..e urywa ale pozniej normanie..
a mozna poprowadzic plasko niutona od 2000- 3500 o wartosci ponad 400?? takie cos najlepiej by jezdzilo z rolki. a moc to bedzie zawsze oscylowało w okolicach 190KM.
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
ARL
bubahuba, jak bys był troszke rozgarnięty to znalazł bys temat na 2 stronie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=82&t=387746" onclick="window.open(this.href);return false;
wszystko opisane
a co do momentu ile da rade to masz cos na dole
Mam jeszcze wykres smochodu z silnikiem ASZ
turbo ASZ z wirnikiem z BMW 530D
FMIC z oktavi 2
Sprzegło wzmacnine przez radzikowskiego podwójna sprezyna centralna wytrzymac ma ponad 550nm
Pompki seria
Dolot seria
wydech przelot 2.5"
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d8 ... adaaf.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=82&t=387746" onclick="window.open(this.href);return false;
wszystko opisane
a co do momentu ile da rade to masz cos na dole
Mam jeszcze wykres smochodu z silnikiem ASZ
turbo ASZ z wirnikiem z BMW 530D
FMIC z oktavi 2
Sprzegło wzmacnine przez radzikowskiego podwójna sprezyna centralna wytrzymac ma ponad 550nm
Pompki seria
Dolot seria
wydech przelot 2.5"
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d8 ... adaaf.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ARL
Bosssik, też jestem przed wymianą sprzęgła w swoim ARL i tak samo kombinowałem z jednomasowym, ale ciężka sprawa nie ma zestawu do tej jednostki. Masz dwie opcje Radzikowski, z tym że pedał sprzęgła chodzi strasznie ciężko zależy jak Ci go wzmocni, ale dla mnie jazda masakra, kumpel ma u siebie, a druga opcja to sprzęgło od Sharana BTB i ja jestem za tym rozwiązanie tylko czekam na $$$ i jadę z tematem. Jakby nie patrzeć dwie masy to kupa kasy. PozdraVWiam!
nie ma ognia bez dymu xD
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: ARL
Bosssik pisze:dzieki za odpowiedz, no chyba pozostaje sharan btb :// dzieki za pomoc,
pzodr
niekoniecznie jeszcze wzmocnione docisk sachs race do 480nm kupujesz docisk a na tarcze wykona ci Radzikowski