Sprzęgło G60/VR6 w TDI ALH ASV I INNE 110 KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
toffic to jaka powinna być głębokość ?,a co sądzicie o sprzęgle Luk zamiast Sachs ?
Moje po przeszlifowaniu (a wiem, ze od nowości nikt tam wcześniej łap nie pchał) miało podobnie jak podał kolega Wesol, przy ok 13 robi się niebezieczeństwo poślizgu, nawet z nowym zestawem tarcza-docisk
bylo cos juz na forum ze ktos ztoczyl 0,3 mm i byly juz problemy ale czy to wina wlasnie tego to nie bylo tak do konca pewne. Ja bym liznał ze strony wienca tak ze 0.2 mm by dociskalobardziej tarcze. W sumie to najlepiej nic nie ruszac i bedzie git.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Semian
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Panowie czy ktos ma podobny problem jak ja , ze po wymiane na jednomasa sascha ma wibracje pod pedalem gazu i sprzegla ?czy jestem jedyny ?
projekt jetta coupe 2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3286710#3286710
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3286710#3286710
- Misza1122
- Forum Master
- Kontakt:
Zmienione... Silnik pracuje o niebo kulturalniej. Pierwsze wrażenie na ogromny plus, ale co potem... Potem już gorzej;/
Zacząłem sprawdzać, wsłuchiwać się i są problemy. Przede wszystkim - to dla którego był ten cały ambaras - ciężko wchodzące biegi(wszystkie) i zgrzyt przy wrzucaniu biegu wstecznego, z cudownym szarpnięciem. To jest okropne. Dodatkowo na wolnych obrotach cudo, cisza, ale gdy się toczyć na biegu i na jałowych obrotach na równej powierzchni coś okropnie jakby rzęzi, trze, możliwe, że to sprężynki wydają takowy dźwięk?
Panowie, gubie się w tym wszystkim.
Co do uślizgów, nie wypowiem się, żeby nie zapeszać:D Pedału nie trzeba wciskać do końca by zmieniać biegi, przy poprzednim wyglądało to całkiem inaczej.
Ale już zgłupiałem kompletnie;/ Chociaż całą wymianę, gdyby tylko nie to rzężenie oceniłbym na plus.
Zacząłem sprawdzać, wsłuchiwać się i są problemy. Przede wszystkim - to dla którego był ten cały ambaras - ciężko wchodzące biegi(wszystkie) i zgrzyt przy wrzucaniu biegu wstecznego, z cudownym szarpnięciem. To jest okropne. Dodatkowo na wolnych obrotach cudo, cisza, ale gdy się toczyć na biegu i na jałowych obrotach na równej powierzchni coś okropnie jakby rzęzi, trze, możliwe, że to sprężynki wydają takowy dźwięk?
Panowie, gubie się w tym wszystkim.
Co do uślizgów, nie wypowiem się, żeby nie zapeszać:D Pedału nie trzeba wciskać do końca by zmieniać biegi, przy poprzednim wyglądało to całkiem inaczej.
Ale już zgłupiałem kompletnie;/ Chociaż całą wymianę, gdyby tylko nie to rzężenie oceniłbym na plus.
Misza1122 pisze:Pedału nie trzeba wciskać do końca by zmieniać biegi
Może te 2 kwestie są ze sobą związane?Misza1122 pisze:ciężko wchodzące biegi(wszystkie) i zgrzyt przy wrzucaniu biegu wstecznego
rzęzi łożysko w skrzyni bo jest juz wyrobione i trzeba je wymienić
toffic, mówisz o łożysku na wałku i na koncu skrzyni? myslę ze to na wałku było wymieniane na nowe bo jest w komplecie z tarcza i dociskiem
- Misza1122
- Forum Master
- Kontakt:
Tamte kwestie nie są ze sobą powiązane, bo mogę nawet pompować pedalem kilka razy do samej podłogi i to mocno, mogę zmieniać biegi na postoju i wchodzą tak samo ciężko... A podczas toczenia czy przy odpalonym silniku wrzucenie wstecznego to cios w moje serce, bo aż szkoda mi silniczka;/
Łożysko by rzęziło tylko na wolnych na biegu podczas toczenia ze znikomą prędkością jaką samo auto utrzymuje tak?
Łożysko by rzęziło tylko na wolnych na biegu podczas toczenia ze znikomą prędkością jaką samo auto utrzymuje tak?
Misza1122, jak beddziesz sie po woli toczył tez bedzie rzeziło
ps odpowietrzyłes sprzegło?
ps odpowietrzyłes sprzegło?
A czy zamach 037105271K podejdzie do ALH bez żadnych modów czysta seria.
Proszę o szybką odpowiedź PILNE!!!
Proszę o szybką odpowiedź PILNE!!!
- Misza1122
- Forum Master
- Kontakt:
Dawałem przed wymianą do odpowietrzania. Ale w zakładzie, któremu słabo wierzę... Zaraz spróbuję też sam to zrobić tylko nie do końca wiem jak. Zastanawiałem się nad tym rzężeniem i nie mam pomysłów, co może być tego powodem, ale chyba faktycznie najprędzej jakieś łożysko;/ No cóż, wygląda na to, że zamiast wtrysków i regeneracji turbo, będzie druga skrzynka...
Kombinowalem, patrzyłem, są luzy. Nagrałem filmik.
Proszę:
http://w560.wrzuta.pl/film/0VocNyLmDFU/20110824" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepraszam, że jakos jest jaka jest, ale to tylko telefon. Coś widać.
Moje kłopoty to nie wina zmiany sprzęgła? Mialem je juz co prawda wcześniej
Kombinowalem, patrzyłem, są luzy. Nagrałem filmik.
Proszę:
http://w560.wrzuta.pl/film/0VocNyLmDFU/20110824" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepraszam, że jakos jest jaka jest, ale to tylko telefon. Coś widać.
Moje kłopoty to nie wina zmiany sprzęgła? Mialem je juz co prawda wcześniej
Re: Sprzęgło G60/VR6 w TDI ALH ASV I INNE 110 KM
Mówie o łożyskach w skrzyni, bo to one są odpowiedzialne za ten masakryczny dźwięk na jedmomasie. Dwumas, z racji swojego działania, niweluje drgania powodujące ww. odgłosy, co nie zmienia faktu, że większość skrzyń w TDi jestFahoo pisze:toffic, mówisz o łożysku na wałku i na koncu skrzyni? myslę ze to na wałku było wymieniane na nowe bo jest w komplecie z tarcza i dociskiem