1.9 TDI ALE na AFN
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
1.9 TDI ALE na AFN
Witam
Panowie posiadam mk3 Variant z 1.9 TDI ALE i jutro jade po 1.9 TDI AFN (cały słupek, skrzynia, osprzęt, komp, wiązka w stanie opłakanym nie nadaje się)
Jak puszczą mrozy to zabieram się za przekładke i proszę o rozwianie moich wątpliwości:)
- Czy jednostka AFN będzie łączyła się z kompem na wiązce z ALE czy będę musiał przekładać????
- Wiem, że moja turbina jest sterowana nadciśnieniem a w AFN podciśnieniem i co z N75????
- Czy czekają mnie jeszcze jakieś inne niespodzianki??????????
Administracjo - (Jeśli taki temat jest lub jest jakiś podobny to proszę o usunięcie)
Panowie posiadam mk3 Variant z 1.9 TDI ALE i jutro jade po 1.9 TDI AFN (cały słupek, skrzynia, osprzęt, komp, wiązka w stanie opłakanym nie nadaje się)
Jak puszczą mrozy to zabieram się za przekładke i proszę o rozwianie moich wątpliwości:)
- Czy jednostka AFN będzie łączyła się z kompem na wiązce z ALE czy będę musiał przekładać????
- Wiem, że moja turbina jest sterowana nadciśnieniem a w AFN podciśnieniem i co z N75????
- Czy czekają mnie jeszcze jakieś inne niespodzianki??????????
Administracjo - (Jeśli taki temat jest lub jest jakiś podobny to proszę o usunięcie)
Ostatnio zmieniony wt lut 21, 2012 19:31 przez Fanzonum, łącznie zmieniany 1 raz.
1.9 TDI ALE na AFN
Czeka cie przeróbka sterowania turbiny z nadciśnieniowego na podciśnieniowy, musisz wszystkie zaworki wziąć od dawcy, turbine od afn gdyż jest inna niż w ALE.
1.9 TDI ALE na AFN
przemlin - (cały słupek, skrzynia, osprzęt, komp, wiązka)
W tej linijce napisałem osprzęt - turbo będzie w zestawie a zaworki? które mam jeszcze zabrać ??????????
W tej linijce napisałem osprzęt - turbo będzie w zestawie a zaworki? które mam jeszcze zabrać ??????????
1.9 TDI ALE na AFN
Fotka mojego ALE i rozmieszczenie "zaworków" i w jaki sposób mam je zaadoptować do AFNa???
Na orurowaniu z turbo do intercoolera jest wpiety wężyk, który idzie do kompa i podaje aktualne ciśnienie doładowania czy przy kompie od AFNa podpiąć tak samo?
Skąd ma dostarczyć sterowanie do turbiny?????
Na orurowaniu z turbo do intercoolera jest wpiety wężyk, który idzie do kompa i podaje aktualne ciśnienie doładowania czy przy kompie od AFNa podpiąć tak samo?
Skąd ma dostarczyć sterowanie do turbiny?????
1.9 TDI ALE na AFN
Wiem ze post pod postem ale czy sa ty jacys znawcy tematu???????????? TDI ??????????
Dajcie znac ja to zrobic szybko i bezbolesnie
W AFNie zmieniam na nowe:
- sprzeglo
- rozrzad
- pierscienie
- czyszczenie gnizd zaworow i wymiana uszczelniaczy
- uszczelka pod glowica
- szklanki
- uszczelki (miska, pokrywa zaworow)
- czyszczenie turbiny
- nowe paski, filtry, olej, plyn
- poduszki
- i troche gadzetow:)
ALE na sprzedaz - stan igla
Dajcie znac ja to zrobic szybko i bezbolesnie
W AFNie zmieniam na nowe:
- sprzeglo
- rozrzad
- pierscienie
- czyszczenie gnizd zaworow i wymiana uszczelniaczy
- uszczelka pod glowica
- szklanki
- uszczelki (miska, pokrywa zaworow)
- czyszczenie turbiny
- nowe paski, filtry, olej, plyn
- poduszki
- i troche gadzetow:)
ALE na sprzedaz - stan igla
1.9 TDI ALE na AFN
Moim zdaniem to najlepiej było by przeszczepić wszystko z dawcy, turbo, zaworki, komputer, wiązki
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
1.9 TDI ALE na AFN
eden1992, - czytałeś wyżej????????????
Ja to wszystko mam!
Cały kompletny silnik AFN
Ja to wszystko mam!
Cały kompletny silnik AFN
1.9 TDI ALE na AFN
To jak wszystko masz to jeszcze jaki komp u Ciebie jest????W metalowej obudowie???
1.9 TDI ALE na AFN
Jakiś tam jest ALE na nim śmiga. Nie wim musiałbym zobaczyć.
a po co Ci takie info?
a po co Ci takie info?
1.9 TDI ALE na AFN
Jak w metalowej obudowie to 16bit,więc tylko wrzucać słupek z osprzętem AFN komplet i śmiga,a komp zostaje...
1.9 TDI ALE na AFN
Chcesz powiedzieć, że komp który steruje praca jednostki ALE będzie kompatybilny z AFN?
Mam kopa od AFNa i mam zamiar go podpiąć ale teraz pytanie czy wiązka będzie kompatybilna?
Jeżeli masz jakieś doświadczenie w tym zakreśie to podziel sie nim
Mam kopa od AFNa i mam zamiar go podpiąć ale teraz pytanie czy wiązka będzie kompatybilna?
Jeżeli masz jakieś doświadczenie w tym zakreśie to podziel sie nim
1.9 TDI ALE na AFN
takich tematów było wiele na temat konwersji 1Z=> AFN , przerobienie 1Z na VNT, róznice 1Z - AFN itdFanzonum pisze:Administracjo - (Jeśli taki temat jest lub jest jakiś podobny to proszę o usunięcie)
1.9 TDI ALE na AFN
Może i było ale jak na razie dla mnie nie ma tu konkretów - wyciagnij, zamontuj, zwróć uwagę itp idt......
cowboy, Chcesz zamykaj i usuń
cowboy, Chcesz zamykaj i usuń