Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Użytkownik
to ciekawego,że czytaj post wyżej,masa z rezerwą na dwóch wagach kombii ahf 1360,a na wykresie masa ponad 1500kg
czekaj a 1360 + 2 osoby
jedna kieruje druga loguje
niech kazdy ma po 80kg czyli 1360+160=1520 kg
ale to dynomet, wiec i tak pomiar przyblizony...
ciekawy jest bardzo rozbudowany setup pod te 216 i moze stąd taki wynik
jedna kieruje druga loguje
niech kazdy ma po 80kg czyli 1360+160=1520 kg
ale to dynomet, wiec i tak pomiar przyblizony...
ciekawy jest bardzo rozbudowany setup pod te 216 i moze stąd taki wynik
-
- Użytkownik
to i tak nie będzie,bo trójka lżejsza jest,a do tego słyszałem już jak 199KM z dynometu okazało się mieć granice 180KM.Tam ma wpisane 1560kg masa auta
Wszystko zależy jak skalibrowano dynomet stąd taki wynik...dynomet liczy tak samo jak rolki pod warunkiem ze obsługuje je kompetentna osoba..
moj golf variant waży z 2ma osobami 1580KG
1390KG waży z połowa zbiornika paliwa bez kierowcy i pasendżera
Mam swoj własny dynomet i testowałem różne ustawienia i wychodza ciekawe wyniki...liczy sie odpowiednie ustawienie w programie wygładzanie itp
dynomet jak i hamownia umożliwia manipulacje wynikiem...
Niemniej jednak trzeba bezwzglednie stosowac ustawienia podane przez producenta i podczas szkolenia przy kupnie urządzenia ,Wszelkie inne działania ,swiadome wprowadzanie wartosci niezgodnych prawdą prowadzi do fałszowania wyniku!!!
Mam pomiary róznych auto zrobione u mnie a potem na hamowni i sie niemal pokrywają.
Jest na forum kolega z Płocka ,który ma A3 na BRD ode mnie i reszte gratów podobną...strojony u rogala wynik 214KM z silnika AGR
moj golf variant waży z 2ma osobami 1580KG
1390KG waży z połowa zbiornika paliwa bez kierowcy i pasendżera
Mam swoj własny dynomet i testowałem różne ustawienia i wychodza ciekawe wyniki...liczy sie odpowiednie ustawienie w programie wygładzanie itp
dynomet jak i hamownia umożliwia manipulacje wynikiem...
Niemniej jednak trzeba bezwzglednie stosowac ustawienia podane przez producenta i podczas szkolenia przy kupnie urządzenia ,Wszelkie inne działania ,swiadome wprowadzanie wartosci niezgodnych prawdą prowadzi do fałszowania wyniku!!!
Mam pomiary róznych auto zrobione u mnie a potem na hamowni i sie niemal pokrywają.
Jest na forum kolega z Płocka ,który ma A3 na BRD ode mnie i reszte gratów podobną...strojony u rogala wynik 214KM z silnika AGR
-
- Użytkownik
ale tutaj jest trójka golf,a jest spora różnica między czwórką,do tego na 230tkach podobne wyniki udaje się robić
na 216 boscha+wałek z td i 11 wyszło ok 190KM wiecej si enie dało pomimo prądu na max na nastawnik
- krzysiek1606
- Użytkownik
Re: Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
ile razy jeszcze napiszesz ze to 3 a 4JohnyWalker pisze:ale tutaj jest trójka golf,a jest spora różnica między czwórką,do tego na 230tkach podobne wyniki udaje się robić
i powiadom swoiego kolesia od mocno lejacych pomp
ze zrobie pomiar na maha
krzysiek.[audi a4 b5 avant +++ ]
246HP-472NM [ soft by spanky ]
oferuje czyszczenie turbin , przerobke turbin GTB na podcisnienie , uszczelnianie i modyfikacje pomp wtryskowych , uklady wydechowe z kwasiaka i instalacje fmic
tel. 608370238 TURBO-SPAW
246HP-472NM [ soft by spanky ]
oferuje czyszczenie turbin , przerobke turbin GTB na podcisnienie , uszczelnianie i modyfikacje pomp wtryskowych , uklady wydechowe z kwasiaka i instalacje fmic
tel. 608370238 TURBO-SPAW
-
- Użytkownik
Jakiego kolesia?A po tym poście widać jak u Ciebie z wykształceniem i kulturą.
koledzy, prosze o spokoj
nie ma co od razu wszystkim zarzucac oszustwa !!
trzeba sie cieszyc z mocnych wyników, bo widac ze cos idzie do przodu
nie ma co od razu wszystkim zarzucac oszustwa !!
trzeba sie cieszyc z mocnych wyników, bo widac ze cos idzie do przodu
Rozmawiałem z zakładem WUZETEM Jest szansa produkcji końcówek DSLA150P764. Minimalna wielkość partii 200szt czas oczekiwania 5miesięcy. Co wy na to ?
-
- Nowicjusz
Witam
nie znam się na wtryskiwaczach na tyle żeby wnieść coś nowego do tematu ale wiem co nie co o obróbce matalu i co do wypowiedzi Speckom na temat robienia większych wtrysków na bazie końcówek z SDI to chodzi pewnie o to że dawał je żeby mu na laserze powiększyli otworki bo jest taka możliwość i mamy wtedy pożądne końcówki Bosch z potęcjałem takim jaki się nam zamarzy.. prawdopodobnie oto cała tajemnica...
nie znam się na wtryskiwaczach na tyle żeby wnieść coś nowego do tematu ale wiem co nie co o obróbce matalu i co do wypowiedzi Speckom na temat robienia większych wtrysków na bazie końcówek z SDI to chodzi pewnie o to że dawał je żeby mu na laserze powiększyli otworki bo jest taka możliwość i mamy wtedy pożądne końcówki Bosch z potęcjałem takim jaki się nam zamarzy.. prawdopodobnie oto cała tajemnica...
176 Km 340 Nm
Hamulce 312 mm przód 256 mm tył
MarsNapada, ta tajemnica została już dawno odkryta, jest w Polsce kilka takich zakładów które to ogarniają. Jednak do tej pory nie wiadomo jak takie wtryski wyczarowuje kolega z postów wyżej bo nic konkretnego na PW się od niego nie dowiedziałem, jeśli jest ktoś kto już ten temat przerabiał to byłbym zainteresowany wszelkimi wiadomościami.
Na laserze normalnie sie usmialem jesli myslisz ze otworki sa wypalane laserem to do gwiezdnych wojen powinienes sie cofnąć.MarsNapada pisze:robienia większych wtrysków na bazie końcówek z SDI to chodzi pewnie o to że dawał je żeby mu na laserze powiększyli otworki bo jest taka możliwość
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Nowicjusz
Re: Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
na elektrodrążarce wgłębnej dokładnie... faktycznie może slangiem nie powinienem pisać bo może wprowadzić to kogoś w błądwesol pisze:Na laserze normalnie sie usmialem jesli myslisz ze otworki sa wypalane laserem to do gwiezdnych wojen powinienes sie cofnąć.MarsNapada pisze:robienia większych wtrysków na bazie końcówek z SDI to chodzi pewnie o to że dawał je żeby mu na laserze powiększyli otworki bo jest taka możliwość
jeszcze w kwestii wyśmianego lasera to jest takie urządzenie służące do między innymi bardzo dokladnego miejscowego hartowania metali jeden z największych laserow w Europie został zbudowany przez Nas i znajduje sie w Warszawie pół Europy zwozi do Nas części do hartowania a całą śmietankę polskiej myśli technicznej spija kilku niemców którym to ów laser został sprzedany przez polaków w czasie przewrotów ustrojowych jak to zwykle za psi grosz...czasami to aż ręce opadają nie?
sorki za OT ale to tak w formnie ciekawostki
176 Km 340 Nm