Nie udana próba chip'a 2.0 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
był lekarz, okazało się że mechanicznie samochód jest sprawny, nie ma żadnych odchyłów od normy a więc coś tam im po prostu nie szło zdziałać, a co do ich rzekomego blokowania przez skrzynie maks jaki może iść 500nm jest na niej wiec też wyssane z palca
Dlatego mówie, poszukaj takiego zwykłego kolesia, który jest polecany w okolicy, sam się przekonałem nie jednokrotnie że w takich zakładach robią masowo. Tam musi to sie opłacać, a nie koniecznie działać jak należy
Odwiedź innego tunera. Na innym forum był gość, który robił co prawda boxa, ale to bez różnicy. Miał 2.0 TDI CR 170km. Seria na hamowni pokazała mu 166/367, z boxem tylko 175/424. Na innej hamowni seria wyszła 182/379, chip 209/436.
był tuner, wychodziło na to że da się podkręcić była różnica w jeździe, ale.. tu pojawia się "nieszczęsne" ale przy delikatnym podkręceniu aby sprawdzić czy w ogóle coś się zmienia niestety zaczął odzywać się dwumas, oczywiście spowrotem wgrany standard gdyż jakby się go skręciło tak jak normalnie 165-170km 360nm ~~ mógłby za długo nie pożyć. Na serii nie odzywa się, ale teraz już myślę żeby może coś kupić w TSI, może wiecie jak z tymi silnikami jest? dokładniej chodzi o 1.8TSI 160km, wiem że jest problem z napinaczem i silnik może pójść na złom, da się tego jakoś ustrzeć? cierpi ten motor jeszcze na coś? bo akurat upatrzyłem sobie skode z takim silniczkiem
Białystok jedź do Zaprzala http://www.turbodiesel.pl" onclick="window.open(this.href);return false; on powinien Ci to ogarnąć, jak nie on to nikt w tej okolicy... no chyba, że byłeś właśnie u niego no to już nie widzę ratunku na chwilę obecną
Edit: sorry kolego nie widziałem posta powyżej, ale również polecam
Edit: sorry kolego nie widziałem posta powyżej, ale również polecam