Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Nie chce tu nikomu psuć opinii ale można też o nim dużo przeczytać w temacie "zostałeś oszukany"
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: bmw
- Kontakt:
Że tak zapytam jakie oznaczenia mają wtryski od AXG/AHY ?? Nie chodzi mi o końcówki a o korpusy
Re: Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Enej Możesz mi powiedzieć o co chodzi ? Nikt nie został prze ze mnie oszukany? Moje wtryskiwacze zawsze są najwyższej jakości.EnejVW pisze:Nie chce tu nikomu psuć opinii ale można też o nim dużo przeczytać w temacie "zostałeś oszukany"
Rok temu był jeden incydent ale wydaje mi się że wszystko zostało wyjaśnione
Dzwonilem i powiedzieli 450 na firadzie od pompki a na boschu 650 zl. To nam daje 1800 za komplet lub 2600 pln. Troszke duzo. Chyba ze trzeba zagadac z odpowiednia osobą by te ceny uzyskać??cowboy pisze:ja nie robie juz ale w Diesel System w Nadarzynie zrobią
koncówki FIRAD 1043 około 120 PLN za sztuke daje nam 480
wymiana 200 od pompki to 800
zestaw uszcselek 120
RAZEM 1400 PLN
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Użytkownik
Rozwazam zakup koncowek Seven Diesel 216. Jak jest z ich jakoscia? Mam teraz zrobiony program na 205 wiec jak zaloze 216 to musze od razu robic korekte?
ALH -> 205 -> soft
nie nei musisz ale ze tak powiem bedzie mocno agresywny i z dolu i z gory zapewne z batorym za autem.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Kupuj WUZETEM-a Są tańsze i doskonale wykonane. Na pewno nie będziesz żałował !
Witam,
ostatnio przeczyściłem cały dolot (EGR, IC, kolektor), wywaliłem turbo i sprawdziłem- kierownice chodzą płynnie, co prawda logów nie wykonywałem (spory czas temu nie wyszły z nich żadne niedomagania sprzętowe)
chcę teraz wrzucić większe końcówki wtrysków- silnik ALH, i stąd moje pytanie: które końcówki wybrać (średnice) czy te od ASV czyli ,205mm AEL- ,210mm bądź AHY- ,216mm. Programu w najbliższym czasie nie będę wgrywał, wszystkie podzespoły seria ALH... co wybrać aby było w miarę bezpiecznie dla silnika oraz wielkiego batorego w lusterku nie widzieć, przynajmniej bez ingerencji w program... co doradzicie?
Kwestię wyboru marki jeszcze rozważam: np firad ,210 (4 końcówki ~418zł) bosch ,216 (zestaw naprawczy dla 4 wtrysków ~867zł), czekam jeszcze na wycenę od Szatannnn na WZM...
ostatnio przeczyściłem cały dolot (EGR, IC, kolektor), wywaliłem turbo i sprawdziłem- kierownice chodzą płynnie, co prawda logów nie wykonywałem (spory czas temu nie wyszły z nich żadne niedomagania sprzętowe)
chcę teraz wrzucić większe końcówki wtrysków- silnik ALH, i stąd moje pytanie: które końcówki wybrać (średnice) czy te od ASV czyli ,205mm AEL- ,210mm bądź AHY- ,216mm. Programu w najbliższym czasie nie będę wgrywał, wszystkie podzespoły seria ALH... co wybrać aby było w miarę bezpiecznie dla silnika oraz wielkiego batorego w lusterku nie widzieć, przynajmniej bez ingerencji w program... co doradzicie?
Kwestię wyboru marki jeszcze rozważam: np firad ,210 (4 końcówki ~418zł) bosch ,216 (zestaw naprawczy dla 4 wtrysków ~867zł), czekam jeszcze na wycenę od Szatannnn na WZM...
Bora TDI+0.216 17" Long Beach, Pro Kit,
Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
piter007i pisze: bosch ,216 (zestaw naprawczy dla 4 wtrysków ~867zł)
piter007i pisze: AHY- ,216mm
Sugerujecie całkowicie odpuścić firmy typu Firad, WZM? i odłożyc w czasie i dozbierać do boscha?
Te które wyciągnę tak czy tak zostaną, wiec w razie problemów zawsze bedzie mozna wrócić do serii... o ile dobrze pamiętam Ty italiano_83, chyba masz właśnie ALH + 216...tylko jakoś Twojego tematu zlokalizować nie mogę [czyżby go gdzieś wcięło?]
Te które wyciągnę tak czy tak zostaną, wiec w razie problemów zawsze bedzie mozna wrócić do serii... o ile dobrze pamiętam Ty italiano_83, chyba masz właśnie ALH + 216...tylko jakoś Twojego tematu zlokalizować nie mogę [czyżby go gdzieś wcięło?]
Bora TDI+0.216 17" Long Beach, Pro Kit,
Sprzedam:
Sprzedam:
-
- Forum Master
Witam, wkładaj 0,216tki i jak koledzy wyżej piszą najlepiej BOSCHa, a będzie pan zadowolony.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Tak 216 Bosch 3 kompletnie nowe wtryskiwacze i sterujący na zestawie naprawczym, ogarnięte softem.piter007i pisze: o ile dobrze pamiętam Ty italiano_83, chyba masz właśnie ALH + 216...tylko jakoś Twojego tematu zlokalizować nie mogę [czyżby go gdzieś wcięło?]
Temat skasowany o moim golfie.
piter007i Jeżeli nie planujesz zmiany turbo zakładaj wtryski 205 lub 210 wuzetema. Naprawdę będziesz zadowolony. większe nie mają sensu bo będzie dym. Jeżeli wyślesz mi swój wsad ECU mogę zrobić tobie optymalny program pod te końcówki.