AFN większe wtryski
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
AFN większe wtryski
Witam
Poszukuję większych wtrysków do swojego AFN, chodzi mi konkretnie o 0.216.
Szukając informacji od czego mogą pasować trafiłem na silniki 2.5 R5 oraz 2.5 V6 TDI. Jeszcze inne źródła podają że takie wtryski były montowane tylko w T4.
Jak jest z tym naprawdę? Czy te wtryski będą pasować: http://olx.pl/oferta/wtryski-aat-audi-1 ... 96dfd86ffc
Rozumiem że sterującego nie potrzebuję?
Jak z regulacją takich wtrysków? Trzeba ustawiać inne ciśnienie itp. czy pasują P&P?
Używałem już wyszukiwania jak i google lecz nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi.
Pozdrawiam
Poszukuję większych wtrysków do swojego AFN, chodzi mi konkretnie o 0.216.
Szukając informacji od czego mogą pasować trafiłem na silniki 2.5 R5 oraz 2.5 V6 TDI. Jeszcze inne źródła podają że takie wtryski były montowane tylko w T4.
Jak jest z tym naprawdę? Czy te wtryski będą pasować: http://olx.pl/oferta/wtryski-aat-audi-1 ... 96dfd86ffc
Rozumiem że sterującego nie potrzebuję?
Jak z regulacją takich wtrysków? Trzeba ustawiać inne ciśnienie itp. czy pasują P&P?
Używałem już wyszukiwania jak i google lecz nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi.
Pozdrawiam
-
- Użytkownik
- Kontakt:
AFN większe wtryski
Kup nowe WZM od Cowboya ( temat masz wyżej ) i nie bedziesz mial problemów , bo źle czytałeś i niektóre sprawy nie pasują do siebie
np. 2.5TDI R5 ok zgadza się ale 2.5 TDI V6 to całkiem inny silnik i wtryski nichuchu nie pasują
żebyś niemial problemów ze znalezieniem tematu o wtryskach Cowboya
viewtopic.php?f=82&t=578688" onclick="window.open(this.href);return false;
np. 2.5TDI R5 ok zgadza się ale 2.5 TDI V6 to całkiem inny silnik i wtryski nichuchu nie pasują
żebyś niemial problemów ze znalezieniem tematu o wtryskach Cowboya
viewtopic.php?f=82&t=578688" onclick="window.open(this.href);return false;
Vw Polo 1.9TDI 86c RWD Central -> 12.84s 402m na ślizgającym sprzęgle i delikatnie pod górkę :D
https://www.facebook.com/VwPoloTDIRWD/?fref=ts
-
- Mały gagatek
AFN większe wtryski
Widziałem temat lecz szczerze mówiąc chciałem pójść bardziej budżetowo
A co z tymi z ogłoszenia? Będą dobre? Słyszałem też że niektóre są 0.210 i nie wiem jakich szukać.
A co z tymi z ogłoszenia? Będą dobre? Słyszałem też że niektóre są 0.210 i nie wiem jakich szukać.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: AFN większe wtryski
Budżetowo moga sie okazać zajechane i mogą lać . Zastanów sie 2 razy wydając ~~300-350zl na wtryski z 2.5TDI R5 możesz kupic szroty . dając swoje Cowboyowi masz nowe koncowki i wyregulowanekuba170495 pisze:Widziałem temat lecz szczerze mówiąc chciałem pójść bardziej budżetowo
Vw Polo 1.9TDI 86c RWD Central -> 12.84s 402m na ślizgającym sprzęgle i delikatnie pod górkę :D
-
- Mały gagatek
AFN większe wtryski
Tylko wtrysku od 2.5 TDI można dorwać za 200-300zł ,a jeśli będą dobre to można sprzedać te od AFNa i praktycznie koszty by się zwracały tylko czy potrzebuję wszystkie 5?
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: bmw
- Kontakt:
AFN większe wtryski
Takie wtryski są też w Volvo 2.5 TDI czyli 210 lub w Audi A6 C4 2.5 TDI 140KM lub Audi 100 oznaczenia silnika AEL. Sam niedługo będę sprzedawał kompelt 5 sztuk 210 w dobrej cenie.
-
- Mały gagatek
AFN większe wtryski
http://sklep.gazparts.pl/rozpylacz_konc ... _tdi-7047i" onclick="window.open(this.href);return false;
Problem może być aby znalezienie odpowiedniej osoby, żeby ogranęła zmianę końcówek i regulacje. Moim zdaniem najbardziej "budżetowa" opcja.
Problem może być aby znalezienie odpowiedniej osoby, żeby ogranęła zmianę końcówek i regulacje. Moim zdaniem najbardziej "budżetowa" opcja.
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: AFN większe wtryski
O co dokładnie pytasz? Pytasz czy jak wsadzisz wtryski 0.210 to będziesz miał 160km? Czy jak wsadzisz wtryski 0.210 i pojedziesz zrobić program to czy będziesz miał 160koni? Jak chcesz robić program to czy jest sens pakować niewiadomej kondycji wtryski? Taka to wielka oszczędność?kuba170495 pisze:Wtryski 0.210 pozwolą na osiągnięcie ~160km? Potrzebuję wtrysku sterującego?
To samo z wtryskiem sterującym. Jak chcesz budżetowo to musisz kupić bo inaczej będziesz musiał przekładać końcówkę wtrysku z jednego ze wtrysków 0.210 do swojej obudowy z czujnikiem położenia i będą koszty bo trzeba regulować
-
- Mały gagatek
AFN większe wtryski
oskar990, rozumiem że to są jakieś zamienniki? Wiadomo jakie są opinie na ich temat? Cena całkiem przyziemna
darwaz, miałem na myśli to czy wtryski 0.210 podadzą na tyle dużo paliwa by wyciągnąć z silnika 160km. Prócz tego chciałbym założyć turbo AWX, myślałem też o kolektorze ssącym z AWX oraz wałkiem SDI. FMIC mam już zamontowany
Pytałem się też o sterujący ponieważ nie wiem jak to wygląda w praktyce tzn. czy też go wymieniamy
darwaz, miałem na myśli to czy wtryski 0.210 podadzą na tyle dużo paliwa by wyciągnąć z silnika 160km. Prócz tego chciałbym założyć turbo AWX, myślałem też o kolektorze ssącym z AWX oraz wałkiem SDI. FMIC mam już zamontowany
Pytałem się też o sterujący ponieważ nie wiem jak to wygląda w praktyce tzn. czy też go wymieniamy
AFN większe wtryski
na 0,210 masz niewielkie szanse na 160km. Na turbawce od AWX też nie wyciągniesz wiele więcej.
U mnie na 0,216 i zdrowej pompie pękło 175km, ale wtryski bosch od Cowboya, a pompa dzwonek. Do tego zupełnie nowe turbo BRD, Fmic i dolot AWX.
Skup się lepiej na zakupie wtrysków, które nie będą Cię ograniczać - proponuję FIrady 0,250 od kolegi z forum.
U mnie na 0,216 i zdrowej pompie pękło 175km, ale wtryski bosch od Cowboya, a pompa dzwonek. Do tego zupełnie nowe turbo BRD, Fmic i dolot AWX.
Skup się lepiej na zakupie wtrysków, które nie będą Cię ograniczać - proponuję FIrady 0,250 od kolegi z forum.
AFN większe wtryski
kuba170495, Końcówki wtrysków to wszystkim znane WZM-y, poszukaj na forum a opinie o nich znajdziesz.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: bmw
- Kontakt:
AFN większe wtryski
Pytanie na jaką pakę ma pakować 250 do turbiny AWX mija się z celem i sporo strata paliwowa będzie. 210-216 będą ok. Widziałem parę wykresików na 210 zdrowych ~ 160KM