Wydajniejsze wtryski i turbo do BMM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Siemanko.
Chce powalczyc troche z moca w moim 2.0 TDI BMM, celuje w 190-200KM
Czy mozecie polecic jakies wtryski do tego silnika, gdzies tam wyczytalem ze wtryski 038130073AL podchodza, ale to przeciez wtryski od 1.9 i zastanawiam sie czy sa one na tyle wydajne zeby ogarnac te okolice 200KM.
Bardzo licze na pomoc w tym temacie.
Kolejna sprawa to turbina, moja tez ponoc nie da rady z taka moca, zamiennika nie ma ze wzgledu na kolektor, ale tez gdzies doczytalem o hybrydzie ze 170 konnej wersji
Moze ktos juz przerabial temat? A ja nie bede musial eksperymentowac.
Bede wdzieczny za utorowanie drogi.
Chce powalczyc troche z moca w moim 2.0 TDI BMM, celuje w 190-200KM
Czy mozecie polecic jakies wtryski do tego silnika, gdzies tam wyczytalem ze wtryski 038130073AL podchodza, ale to przeciez wtryski od 1.9 i zastanawiam sie czy sa one na tyle wydajne zeby ogarnac te okolice 200KM.
Bardzo licze na pomoc w tym temacie.
Kolejna sprawa to turbina, moja tez ponoc nie da rady z taka moca, zamiennika nie ma ze wzgledu na kolektor, ale tez gdzies doczytalem o hybrydzie ze 170 konnej wersji
Moze ktos juz przerabial temat? A ja nie bede musial eksperymentowac.
Bede wdzieczny za utorowanie drogi.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: bmw
- Kontakt:
Turbo mozesz dac bardzo przyjemne np z nowszego Caha czyli GTC1549vz. Pytanie jak sprzeglo i dolot. Wtryski AL lub z wersji 170KM mozesz dac
Re: Wydajniejsze wtryski i turbo do BMM
Pisząc 170 masz na mysli BMN ? Jesli tak to nie podejdzie i polecam doczytać zanim wprowadzisz kogoś jeszcze w błąd, jak chcesz dobre turbo to wsadzaj GTD17 masz piękny dół i płaską góre, wtryski nie wiem w jakim stanie masz swoje, ale moze sie okazać ze beda wystarczające.KLICHO pisze:Turbo mozesz dac bardzo przyjemne np z nowszego Caha czyli GTC1549vz. Pytanie jak sprzeglo i dolot. Wtryski AL lub z wersji 170KM mozesz dac
CO do AL jak są zdrowe to bez problemu robisz na nich 230 KM, przypomne ze to 1.9 miało więcej mocy niz twój BMM.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czemu mam wprowadzac w blad ? GTC1549vz jest z Silnika CAHA nowszej generacji wydajnosc 210-220 KM wstaje przy 1500 rpm. Koszt jej okolo 600 zl w dobrym stanie bez luzow. Wiec nie widze tutaj abym kogos wprowadzal w blad.
Re: Wydajniejsze wtryski i turbo do BMM
TO sie zdecyduj czy piszesz o wtryskach czy o turbinie bo wtryski z 170 nie podejda do BMM....KLICHO pisze:Czemu mam wprowadzac w blad ? GTC1549vz jest z Silnika CAHA nowszej generacji wydajnosc 210-220 KM wstaje przy 1500 rpm. Koszt jej okolo 600 zl w dobrym stanie bez luzow. Wiec nie widze tutaj abym kogos wprowadzal w blad.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: