Podłączenie pompy 11mm do 1z
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam.Czy po podłączeniu pompy ori 11mm do 1z trzeba cos korygowac w sofcie żeby nic sie nie uszkodziło?Nie bedzie za dużo paliwa lała?Drugie pytanie,jak podłączyć ta wtyczke 10 pinową do instalacji 1z czyli na 8 pinów?Gdzie podpiąć kable które zostaną?Ew co jeszcze trzeba zmieniac przy zmianie pompy na 11mm.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: bmw
- Kontakt:
Jeśli masz na myśli pompę AHH to koprus nie pasuje P&P. Trzeba parę przeróbek ale było o tym na forum co do wtyczki to nie problem aby kable przelutować do twojej każdy kabel jest ponumerowany. Lub dać swój nastawnik i też nie będzie problemu. Korekta będzie wskazana. Pytanie jakie wtryski i turbo bo to ważne. Jak za dużo będzie paliwa to dawkę zmniejsz na jakiś czas.
Dalbym swój nastawnik.Wiem ze trzeba lape roztoczyć ale czy nie podejdzie lapa z tego AHH z passata?Turbo seria,wtrysku seria.Pompe chce założyć przyszlosciowo bo jest tanio do kupienia tylko ze musze oddać moja stara pompę z 1z.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: bmw
- Kontakt:
Pompa z 1z i tak nic nie warta Tak byś musiał na łapie z ahh to robić i roztoczyć jak powiedziałeś. To jak byś dał swój nastawnik to ok. Chodź z AHH jest prezycyjniejszy i wtyczkę wolał bym przelutować
Wiec skoro na lapie z ahh to nic nie musze roztaczać bo to od tej pompy.Co to znaczy ze precyzyjniejszy?
Czy po montażu pompy 11 mogę tak jeździć bez innych zmian bez obaw o silnik?Ew jak zmniejszyć dawkę paliwa?