Grupowy chiptuning R-Performance Rogalotti 1000zł VI tura
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
CrocodileReggae AHF 109,9KM@4016rpm, 245Nm@2108//141KM@4006rpm, 316Nm@2526
2. Furia
3. cosmoo
4. kulon-x
5. PPK z OCP (musiałem to zrobic )
6. bzykacz
7. pyro
8. -mlody-
9. mrogoz
10. DropyDrop
11. maxlodz z OCP
12. kumpel Rapixa - "wstępnie"
13. 2pac z OCP
14. Przemek345 OCP
15. krzysiogreg - na marzec
16. Szumal - koniec lutego/początek marca
17. Ref
18. pawel99 - wtryski i program - koniec marca
19. Oli
20. rakutom
21. czarodziej6969 - "wstepnie" druga polowa lutego
22. ciner
23. adrian25wawa - wstępnie, luty-marzec
24. G60Garret
25. korfanty - na marzec
26. Michał Fabia RS - luty - marzec
27. Emate - marzec
28. the.wolf - Audi A6
29. rafal102- passat b5 (3b)
30. marek007, przełom luty/marzec
31. zegarek - passat b5 (3b)
32. Kolega Matijasa, Ibizą ASV
--------------------------------------
Dekretem Rogala zamykam na chwilę obecną listę - następną utworzę jak Doktor Niuton upora się z wszystkimi zgłoszonymi autami. Czyli startujemy w połowie lutego od nowa w tym samym wątku.
Proponuję zapodawać na aktualnej liście obok nicka oznaczenie silnika KM@rpm, Nm@rpm seria /KM@rpm,Nm@rpm mod - tak jak to ja uczyniłem...
Byłem dzisiaj u Witka... Przed zabiegiem było prawie seryjnie, po okazało się że auto niedomaga... Pojawił się problem(128 KM zamiast 140 KM) - który został szybko i trafnie zdiagnozowany... Zatkany dolot... Po rozkręceniu ledwo palec można było tam włożyć... Więc na warsztat (drzwi obok) - w tym czasie na rolki wjechał inny golf - (nasz forumowy 90 KM).... Mija 2 godziny i chłopaki kończą składanie kolektora ssącego (od EGRa tak był zajechany sadzą że głowa mała) Czyścili go między innymi palnikiem. Jestem pod wrażeniem jak sprawnie im to poszło. Już miałem perspektywę że kolejny dzień trzeba będzie poświęcić na zabawę.... a tu rach ciach i zrobione. Zjazd na rolki i BINGO - prawie 142 KM. Chłopaki to najlepiej wydana kasa w moim życiu. Auto nie jedzie tylko fruwa.
2. Furia
3. cosmoo
4. kulon-x
5. PPK z OCP (musiałem to zrobic )
6. bzykacz
7. pyro
8. -mlody-
9. mrogoz
10. DropyDrop
11. maxlodz z OCP
12. kumpel Rapixa - "wstępnie"
13. 2pac z OCP
14. Przemek345 OCP
15. krzysiogreg - na marzec
16. Szumal - koniec lutego/początek marca
17. Ref
18. pawel99 - wtryski i program - koniec marca
19. Oli
20. rakutom
21. czarodziej6969 - "wstepnie" druga polowa lutego
22. ciner
23. adrian25wawa - wstępnie, luty-marzec
24. G60Garret
25. korfanty - na marzec
26. Michał Fabia RS - luty - marzec
27. Emate - marzec
28. the.wolf - Audi A6
29. rafal102- passat b5 (3b)
30. marek007, przełom luty/marzec
31. zegarek - passat b5 (3b)
32. Kolega Matijasa, Ibizą ASV
--------------------------------------
Dekretem Rogala zamykam na chwilę obecną listę - następną utworzę jak Doktor Niuton upora się z wszystkimi zgłoszonymi autami. Czyli startujemy w połowie lutego od nowa w tym samym wątku.
Proponuję zapodawać na aktualnej liście obok nicka oznaczenie silnika KM@rpm, Nm@rpm seria /KM@rpm,Nm@rpm mod - tak jak to ja uczyniłem...
Byłem dzisiaj u Witka... Przed zabiegiem było prawie seryjnie, po okazało się że auto niedomaga... Pojawił się problem(128 KM zamiast 140 KM) - który został szybko i trafnie zdiagnozowany... Zatkany dolot... Po rozkręceniu ledwo palec można było tam włożyć... Więc na warsztat (drzwi obok) - w tym czasie na rolki wjechał inny golf - (nasz forumowy 90 KM).... Mija 2 godziny i chłopaki kończą składanie kolektora ssącego (od EGRa tak był zajechany sadzą że głowa mała) Czyścili go między innymi palnikiem. Jestem pod wrażeniem jak sprawnie im to poszło. Już miałem perspektywę że kolejny dzień trzeba będzie poświęcić na zabawę.... a tu rach ciach i zrobione. Zjazd na rolki i BINGO - prawie 142 KM. Chłopaki to najlepiej wydana kasa w moim życiu. Auto nie jedzie tylko fruwa.
Ostatnio zmieniony pt sty 23, 2009 01:29 przez CrocodileReggae, łącznie zmieniany 2 razy.
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
www.rperformance.pl
- Matijas
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Rogal to porzadna firmy i lipy nie robi gratki za wynik?? a jak tam dupohamownia?? duza roznica?CrocodileReggae pisze:Dekretem Rogala zamykam na chwilę obecną listę - następną utworzę jak Doktor Niuton upora się z wszystkimi zgłoszonymi autami. Czyli startujemy w połowie lutego od nowa w tym samym wątku.
Byłem dzisiaj u Witka... Przed zabiegiem było prawie seryjnie, po okazało się że auto niedomaga... Pojawił się problem(128 KM zamiast 140 KM) - który został szybko i trafnie zdiagnozowany... Zatkany dolot... Po rozkręceniu ledwo palec można było tam włożyć... Więc na warsztat (drzwi obok) - w tym czasie na rolki wjechał inny golf - (nasz forumowy 90 KM).... Mija 2 godziny i chłopaki kończą składanie kolektora ssącego (od EGRa tak był zajechany sadzą że głowa mała) Czyścili go między innymi palnikiem. Jestem pod wrażeniem jak sprawnie im to poszło. Już miałem perspektywę że kolejny dzień trzeba będzie poświęcić na zabawę.... a tu rach ciach i zrobione. Zjazd na rolki i BINGO - prawie 142 KM. Chłopaki to najlepiej wydana kasa w moim życiu. Auto nie jedzie tylko fruw
I powiedz mi jak z umawianiem terminow, mam koledze powiedziec, zeby sam dzwonil i sie na termin konkretny umawial??
Pozdro
[b]Mój MK1 Cabi 16V :)[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3846406#3846406
[b]Mój były Leon TS ARL:([/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=246436
[b]Mój były MK3 AFN:( 160km&330NM[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=84714
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3846406#3846406
[b]Mój były Leon TS ARL:([/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=246436
[b]Mój były MK3 AFN:( 160km&330NM[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=84714
przed korekta zdejme chyba dolot w moim golferze - ale szlamu tam miales krokodyl
aż z ciekawosci zapytam ile masz przelotu ze tak Ci sie zdażyl ten kolektor zapchac?
Ja zaślepiłem u siebie EGRa ale pewnie przez 150.000 zdazyl juz narobić szkód
Rogalowi wychodzą na takim samym setupie wyniki jak w fabryce - roznica bledu pomiarowego - respect.
To kto następny??
aż z ciekawosci zapytam ile masz przelotu ze tak Ci sie zdażyl ten kolektor zapchac?
Ja zaślepiłem u siebie EGRa ale pewnie przez 150.000 zdazyl juz narobić szkód
Rogalowi wychodzą na takim samym setupie wyniki jak w fabryce - roznica bledu pomiarowego - respect.
To kto następny??
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
- zgadza się - bezpośrednio z WitkiemMatijas pisze:I powiedz mi jak z umawianiem terminow, mam koledze powiedziec, zeby sam dzwonil i sie na termin konkretny umawial??
Oj wysoce prawdopodobne...cosmoo pisze:Mam nadzieję, że będę wracał z takim samym bananem jak Ty
Ja jestem pod dużym wrażeniem...
www.rperformance.pl
www.rperformance.pl
CrocodileReggae, ile czasu trawała cała operacja - razem z czyszczeniem - czekałeś na miejscu na auto ? no i ile zapłaciłeś ? doliczał coś dodatkowo za czyszcznie ?
Ostatnio zmieniony pt sty 23, 2009 09:18 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
chip 2h -
- sama operacja usuwania nagaru 1h 30min - 2h... jakoś tak
czyszczenie kosztowało 150 zł po zniżce...
przebieg 100 proc ori...
ogar efektem PSJ - 70 na V biegu, krótkie odcinki - podobno
czekałem na miejscu
Ciekawe o ile moc podnosi odcinka EGRa? Więcej tlenu - lepsze spalanie - więcej mocy?
Ciekawe czy wzrasta spalanie? Czy to kwestia tylko ekologii? Bo zastanawiałem się czy go nie zaślepić...
[ Dodano: 23 Sty 2009 11:23 ]
- sama operacja usuwania nagaru 1h 30min - 2h... jakoś tak
czyszczenie kosztowało 150 zł po zniżce...
przebieg 100 proc ori...
ogar efektem PSJ - 70 na V biegu, krótkie odcinki - podobno
czekałem na miejscu
Ciekawe o ile moc podnosi odcinka EGRa? Więcej tlenu - lepsze spalanie - więcej mocy?
Ciekawe czy wzrasta spalanie? Czy to kwestia tylko ekologii? Bo zastanawiałem się czy go nie zaślepić...
[ Dodano: 23 Sty 2009 11:23 ]
Pytaj WitkaFuria pisze:krokodyl i wszystkich tak samo liczy czy to seria czy nie?
www.rperformance.pl
www.rperformance.pl
Krokodyl miał wczoraj minę jakby go na buty chcieli przerobićCrocodileReggae pisze:CrocodileReggae AHF 109,9KM@4016rpm,
Na szczęście chłopaki wyłapali o co chodzi
Krokodyl teraz podążaj moją ścieżką
Ostatnio zmieniony pt sty 23, 2009 13:00 przez jaro4444, łącznie zmieniany 1 raz.
Biegnę siły swe wszystkie biegowi oddając...
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi