Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Dobry serwis... czyli? nie licząc http://www.dieselnadarzyn.pl
A sam sobie tego nie zamontuje, bo z wyciągnięciem nie będzie problemu. Gorzej właśnie z ponownym montażem.
I takie dodatkowe pytanie czy muszę od razu robić korektę softu?
A sam sobie tego nie zamontuje, bo z wyciągnięciem nie będzie problemu. Gorzej właśnie z ponownym montażem.
I takie dodatkowe pytanie czy muszę od razu robić korektę softu?
Po samej zmianie końcówek, to nie. Serwis, no to dla mnie nadarzyn - chodzi mi o zmiane końcówek. Montaż/demontaż zrobi Ci każdy dobry mechanik, bo niestety trzeba pompki poprawnie włożyć, żeby wszystko było ok.
Kupię: Wkład dojazdówki 18"
Sprzedam: 3SDM 0.01 18" 5x100 8,5J i 9,5J + Nexen N'Fera SU1
MK4 GTI TDI -> Mój szaraczek
Sprzedam: 3SDM 0.01 18" 5x100 8,5J i 9,5J + Nexen N'Fera SU1
MK4 GTI TDI -> Mój szaraczek
Re: Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Koledzy w swoim ALH wymienilem wtryski na 205. Przed wymiana byl hamowany i wyszlo 98,6KM/225Nm. Po zmianie na 205 (szkoda ze nie oddalem do sprawdzenia) i programie wyszlo tylko 132KM/310Nm. To i tak zeby tyle bylo bez dymu tuner musial sie w sofcie nakombinowac, po kazdej korekcie hamownia i tak 5 razy. Powiedzial ze wina wtryskow. Wiecej sie nie dalo bo mowil ze jak poleje to bedzie batory. Kilka dni po zrobieniu programu zalalem srodek do czyszczenia wtryskiwaczy Valvoline, zrobione 700km, wymienilem rozrzad i uczucie jakby przybylo troche mocy. Dzisiaj pojechalem do kolesia co wczesniej chipowal Golfa zeby jeszcze raz go puscil na hamownie i... zdziwienie... wyszlo 139,9KM/319,1Nm. Czy to mozliwe ze ten specyfik odblokowal cos we wtryskach? Czy moze rozrzad teraz lepiej sie ustawil?
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
nie możliwe to jest na wtryskach 205 ,a jak żeczywiscie tak jest to wtryski to jakies 240 samk4tdi pisze:Przed wymiana byl hamowany i wyszlo 98,6KM/225Nm. Po zmianie na 205 (szkoda ze nie oddalem do sprawdzenia) i programie wyszlo tylko 132KM/310Nm.
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
Co Ty gadasz??VW_seller pisze:nie możliwe to jest na wtryskach 205 ,a jak żeczywiscie tak jest to wtryski to jakies 240 samk4tdi pisze:Przed wymiana byl hamowany i wyszlo 98,6KM/225Nm. Po zmianie na 205 (szkoda ze nie oddalem do sprawdzenia) i programie wyszlo tylko 132KM/310Nm.
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
-
- Forum Master
Witam, dokładnie, co ty gadasz???
Koleś włożył 205tki i zrobił program. To nic dziwnego.
Pozdrawiam.
Koleś włożył 205tki i zrobił program. To nic dziwnego.
Pozdrawiam.
Tomek
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
no chyba że po chipie ( nie doczytałem sygnatury ) to i tak wynik jest ok wg mnie a dużo zapłaciłeś za te wtryski ?
ps ja myślałem ze po samych wtryskach był taki wynik
ps ja myślałem ze po samych wtryskach był taki wynik
Ostatnio zmieniony pn kwie 13, 2015 22:27 przez VW_seller, łącznie zmieniany 1 raz.
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
-
- Forum Master
mk4tdi, podrzuć jeszcze co do za specyfik z Valvoline?
Ostatnio zmieniony pn kwie 13, 2015 22:38 przez tomek08, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek
@VW_seller widać, że nie siedzisz w temacie. Tyle w temacie.
Tak nawiasem ładnie Ci trzymała seria, te bonusy to już chyba standard w naszych motorowniach. Ciekawe ile u mnie wypluło by teraz na 216 bez programu.
Swoją drogą ten wynik który osiągnął tuner zwykle wychodzi dla 216 wiec możesz się tylko cieszyć ze trafiłeś na dobre wtryski (:
Wysłano z mojego G4S
Tak nawiasem ładnie Ci trzymała seria, te bonusy to już chyba standard w naszych motorowniach. Ciekawe ile u mnie wypluło by teraz na 216 bez programu.
Swoją drogą ten wynik który osiągnął tuner zwykle wychodzi dla 216 wiec możesz się tylko cieszyć ze trafiłeś na dobre wtryski (:
Wysłano z mojego G4S
Bora TDI+0.216 17" Long Beach, Pro Kit,
Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
-
- Forum Master
Właśnie, martwi się, że wtryski dały mu tylko 8KM.
Co do 216tek
piter007i, to kolega zapodał do tolka, z właśnie z ALH i wypluło 134KM, po strojeniu 149KM i 333NM.
Podobno ALH mają lepszą mapę napięcia nastawnika i są lepsze przyrosty, oczywiście, jak wszystko jest sprawne.
Co do 216tek
piter007i, to kolega zapodał do tolka, z właśnie z ALH i wypluło 134KM, po strojeniu 149KM i 333NM.
Podobno ALH mają lepszą mapę napięcia nastawnika i są lepsze przyrosty, oczywiście, jak wszystko jest sprawne.
Tomek
Prawie tysiaka wydałem na nowe wtryski, przeszło 1200 na kosmetyki i polerkę na chipa narazie nic nie zostało a szkoda (:
Bora TDI+0.216 17" Long Beach, Pro Kit,
Sprzedam:
Sprzedam:
-
- Forum Master
Nie wiem czy dobrze myślę, czy jesteś z okolic Częstochowy, jeśli, tak to do Żywca masz jakieś 170-180km, a tam jest grupowy chip za 500zł.
http://www.durasoft.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.durasoft.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tomek
-
- Gadatliwa bestia
Dobry wynik na pewne wtryski 216 to okolice 150km. Pompy wtryskowe w ALH, są takie same jak w innych 110 na aluminiowym deklu. Chodzi tylko o skalowanie w mapie. Jeśli ktoś podnosi procentowo mapę to uważa że ta w ALH jest lepsza.
Tuner tez tak powiedzial.. mowil ze w serii bylo bdb, w loga tez wszystko ok a na 205 kiepsko to wina wtryskowpiter007i pisze:Tak nawiasem ładnie Ci trzymała seria
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5238871090" onclick="window.open(this.href);return false;tomek08 pisze:mk4tdi, podrzuć jeszcze co do za specyfik z Valvoline?
250zlVW_seller pisze:dużo zapłaciłeś za te wtryski ?
Nie martwie sie ze po zastosowaniu tego specyfiku przybylo 8KM wrecz przeciwnie jestem happy, zastanawia mnie tylko to skad one sie wziely, bo zaraz po zmianie wtryskow zeby osiagnac 132KM to tuner musial sie nakombinowac.tomek08 pisze:martwi się, że wtryski dały mu tylko 8KM
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm