Panowie moje końcówki miały numer: 2 437 010 060 - na pewno to są 216 ?
dzisiaj byłem u pompiarza na zmianie. umowa przez telefon 40 od sztuki za przedwtrysk, 25 za przekładkę więc 160 + 100 = 260. przy płaceniu doliczyli sobie jakieś podkładki za 40 zł !
(już zły !)
powiedział, że ustawia tylko przedwtrysk (bo 2 wartość jedynie komputerowo) i, że między 190, a 220 (bo więcej to pompa może nie wybanglać) więc poprosiłem 220
oczywiście o stare końcówy musiałem się prosić więc niezbyt zadowolony jestem z obsługi !
(można stare upchnąć ? niby nie lały ! ale koleś nie sprawdzał w jakim są stanie)
no i najważniejsze - powinienem odczuwać większa moc ? bo idzie identycznie jak przed zamianą (a może nawet troche bardziej kopci)
[ Dodano: 12 Maj 2008 18:09 ]
Niemiec pisze:
Czy są jakieś inne turbinki bez zmienneg geometrii (bo ARL domyślam się ze jest VNT) które by mogły zastąpić seryjną?
Co trzeba dołozyć aby VNT w AGR działało??
od kolegi SZTOMEL z innego topica:
"zasada jest taka, że w Golfie Mk4 i Borze jeśli mowa o turbinie ze zmienną geometrią łopatek czyli VNT to jest ona montowana tylko w silnikach o mocy 90 KM o oznaczeniu ALH, drugi silnik o tej samej mocy i oznaczeniu AGR ma zwykłą turbinę i tego się proszę trzymać, "