szkoda że nasze przyrosty tak nie wyglądają ( no może nielicznemu groniu udało się; niewiele mniej ) )MAPI pisze:przyrost rzędu 95% PS i 81% Nm
zmodzony SDI-TDI (ciekawostka).....c.d
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Kaktus_dj
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
hehe, też miałem kiedyś sdi, i chciałem go modzić ale zmieniłem na tdi w lepszym wyposażeniu i jest git, fajny projekt, na pewno miły dla właściciela budyń na twarzy przez dłuuugi czas
mineło prawie 2 lata od ostatniej wizyty u nas i po wyzej opisanych modach,
golf pojawił sie na wymiane przegubu,
w miedzyczasie gość zafundował sobie : obnizony zawias , mocniejsze heble i........wtryski 216
poleciało: srzęgło i skrzynia...wymienione na mocniejsze
nie mogłem tego nie zmierzyć.....gofer wylądował na rolkach
oto co wyszło
http://soft-tuning.pl/dane/SDI%20new.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
nie jest to jakiś wynik kosmos ...ale przypomne ze start był od 65KM i 148Nm oraz kilku magnetyzerach na przewodach paliwowych
reasumując
przyrost KM 121%
przyrost Nm 129%
golf pojawił sie na wymiane przegubu,
w miedzyczasie gość zafundował sobie : obnizony zawias , mocniejsze heble i........wtryski 216
poleciało: srzęgło i skrzynia...wymienione na mocniejsze
nie mogłem tego nie zmierzyć.....gofer wylądował na rolkach
oto co wyszło
http://soft-tuning.pl/dane/SDI%20new.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
nie jest to jakiś wynik kosmos ...ale przypomne ze start był od 65KM i 148Nm oraz kilku magnetyzerach na przewodach paliwowych
reasumując
przyrost KM 121%
przyrost Nm 129%
hah! to jest to! gosc kocha swojego golfa i to jest najlepsze
No to ładne przyrosty jak na SDI..
Szkoda, że w TDI + 120% KM nie tak łatwo zrobić.. :/
Tego bym się spodziewał, bo maiłem SDI i na serii przy 150km/h skrzynia się rozleciała..MAPI pisze:poleciało: srzęgło i skrzynia
Szkoda, że w TDI + 120% KM nie tak łatwo zrobić.. :/
Passat B5 AFN+w260+pompa11mm+turbo BRD+dolot AWX+soft(Tune-UP)=202KM 415NM
www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=215964
Audi A4 AJM +soft Tune-Up+BRD= 160KM i 360NM
www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=215964
Audi A4 AJM +soft Tune-Up+BRD= 160KM i 360NM
Mozna wiedziec na jakie to mocniejsze znaczy sie od czego??MAPI pisze:poleciało: srzęgło i skrzynia...wymienione na mocniejsze
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Pewnie sprzęgło g60
Jedna tylko sprawa - każdy sie zachwyca ze wzrost ponad 100% mocy, ale nikt nie bierze pod uwagę faktu że mówimy o uturbionym samochodzie. Nasze tdi'ki miały turbo z fabryki, więc nie można ich porównywać do tego sdi/asz - lepszym porównaniem byłby VR i T-VR czyli równiez wzrosty o 100%
Jedna tylko sprawa - każdy sie zachwyca ze wzrost ponad 100% mocy, ale nikt nie bierze pod uwagę faktu że mówimy o uturbionym samochodzie. Nasze tdi'ki miały turbo z fabryki, więc nie można ich porównywać do tego sdi/asz - lepszym porównaniem byłby VR i T-VR czyli równiez wzrosty o 100%
tylko czy czasem SDI nie ma innego bloku i skrzynia od tdi nie podejdzie Tam chyba jest skrzynia tak ajak w wolnossacym dieslu 1.9D AEF np wiem bo mama takiego aefa.??
Re: zmodzony SDI-TDI (ciekawostka).....c.d
nie mam pojeciawesol pisze:Mozna wiedziec na jakie to mocniejsze znaczy sie od czego??MAPI pisze:poleciało: srzęgło i skrzynia...wymienione na mocniejsze
z krótkiej rozmowy wiem tylko tyle że te elementy zostały wymienione
-
- Forum Master
Witam, niezły projekt. Podłączam się pod pytanie kolegi wyżej.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
MAPI, i ona jest mocniejsza niż taka z agr alh asv? czy taka sama?
taka sama jak w tdi.