wesol pisze:Silnik 90 konny ALH jest zdlawiona wersja 110 konnego silnika ASV na potrzeby rynku niemieckiego poprzez wlasnie wtryski z mniejszymi otworkami.
Coś tu napisał ? Moją odpowiedź masz już wyżej, ale powtórzę. ASV ma doładowanie większe o 0,1 bara od ALH i pewnie też inne mapy paliwowe. Więc nie pisz, że tylko ma mniejsze wtryski.wesol pisze:jesli kompa dasz od ASV to bedzie tak samo smigac jak seryjny ALH- koni bedzie mial tez 90.
To chyba każdy o tym wie. Zrobiłem sam swoje modyfikacje i wiem, jak to działa. Dlatego jak wpakuje ECU z ASV przybędzie mu mocy, bo będzie właśnie więcej paliwa. Na samych wtryskach z ALH można przekroczyć bez problemu 110KM samym programem.wesol pisze:Poczytaj na forum ze moc nie jest z powietrza bo silnik nie chodzi na powietrze tylko na paliwo.
Wyobraź sobie, że je nawet osobiście naprawiam. I nie pisz głupot, że walnięcie w nastawnik nie daje żadnego rezultatu nawet, jak masz po programie. Jak nie wierzysz, to przyjedź do mnie, to ci pokażę, jak jedzie mój golf przy 6mg na nastawniku, a jak przy 3,2mg.wesol pisze:Odnośnie nastawnika to czy kolego wyciagales go?? Wiesz jaka pelni role?? Jak chcesz mi wmówic ze dygniecie nastawnika ma dac wiecej paliwa
No w końcu zaczynasz przyznawać, że są różnice w mapach. I nie napisałem nigdy, że przybędzie mu 20Km, ale 15Km bardzo możliwe. Więc nie pisz chłopkowi, że jak się pakuje ECU ze 110 do 90 nie przybędzie mocy, bo tak nie jest.wesol pisze:Roznice w programach w ECM sa oczewiscie ale w zasadzie dotycza raczej rozlozenia mocy i zachowania ekologi a nie ze komp OD 110 sprawi ze z 90 zrobi przyrost tych 20 koni.
I ja od początku nie piszę o AHF tylko o ASV.