Fala tłokorozdzielacza 11mm
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
fala tłokorozdzielacza 11mm
tak wiem, ale pamietam,ze moj ich nie mial, tez o to pytalem kiedys po czym poznac czy dojechany.
zapytales, dostales odpowiedz, ktos latal na slabym paliwie, lub duzy przelot pompy.
moze jeszcze ktos bardziej doswiadczony wypowie sie o nim. moje zdanie nie jest przecież wyrocznią
Atakuj do Arwama, widzial wiele pomp, cos Ci powie o tym.
zapytales, dostales odpowiedz, ktos latal na slabym paliwie, lub duzy przelot pompy.
moze jeszcze ktos bardziej doswiadczony wypowie sie o nim. moje zdanie nie jest przecież wyrocznią
Atakuj do Arwama, widzial wiele pomp, cos Ci powie o tym.
Duży przelot jest oczywiście możliwy, na dodatek pompa była obklejona plombami jakby wróciła prosto od pompiarza.
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Wymiana za dopłatą.
tak jak mówisz albo ktoś latał na słabym paliwie z uszkodzonym filtrem paliwa, albo miał luz na wałku napędowym i wtedy jest wywierana siła na bok na tłoko-rozdzielacz, przez co właśnie potem oglądamy takie piękne wzorki,fusse pisze: ktos latal na slabym paliwie, lub duzy przelot pompy.
kolega niech postara się o lepsze fotki troche bo na tych mało widać ale raczej bym szukał innego tłoczka, a tą pompę złożyć z powrotem póki jeszcze chodzi, gdyby to miało iśćdo TD to jeszcze mogłoby to trochę pochodzić ale i tak by ustępowało zdrowemu tłoczkowi
A pompa z takim tłoczkiem ma prawo dobrze pracować?
Bo znajomy twierdzi że taką fale ma w tdi i nie narzeka.
Wymiana za dopłatą.
Wymiana za dopłatą.
to może co najwyżej posłużyć do zrobienia statywu, do przeróbek dźwigni dozownika. ona już nie ma swojej sprawności. to że jeszcze znajomemu jeździ nia znaczy że jest sprawne...
no sluchaj Eden, tutaj cala gadka nie jest po to zeby Ciebie zdolowac i powiedziec ,ze ta pompa to jest g**** ,tylko ,zebys nie pisal jak pare innych osob,ze zmienili tlok z 10mm na 11mm i nie czuli roznicy,albo ,ze po czipie nie mogli 160 koni przekroczyc. ja po zmianie, czulem mega przyrost i to to taki,ze silnik,az nierowno pracowal, szybko sie grzal(duze egt) i ciezko z obrotow schodzil. tlok ma rysy i wszystko,a co zrobisz zalezy od Ciebie. ja nie ukrywam,mialem luzy na walku zaryzykowalem, zalozylem tlokorozdzielacz na wmiare luznej osce i jakos jezdze, ale jak dlugo, tego nie wiadomo.decyzja zalezy od Ciebie.
a u mnie właśnie tłoczek bardzo ciasno wchodzi w głowiczkę, a jak już sie wpasuje to wchodzi płynnie.
Wymiana za dopłatą.
Wymiana za dopłatą.
no chyba sobie nie wyobrazasz,ze moze moze inaczej wchodzic mimo ,ze ma rysy. jaja moga wyjsc jak zaczniesz cos kombinowac z dawka,ze mimo zwiekszenia nie bedzie moc wzrastac. wtedy pamietaj co mowilismy.
i podstawowy warunek prawidłowo zmierz podsadzenie i taki samo zrób w biorcy, było już o tym pisane że jest to Wymiar a nie podkładka,podkładką tylko korygujesz
pisane bylo w tym temacie?
Wymiana za dopłatą.
Wymiana za dopłatą.
chyba nawet nie tylko w tym. ogólnie wrzuć podsadzenie.
będziesz musiałtrochę przesiać bo byli tu ADI, SPARROW, i KSENON, i burdel na forum robili...
będziesz musiałtrochę przesiać bo byli tu ADI, SPARROW, i KSENON, i burdel na forum robili...
W sprawie podsadzenie skonsultowałem się z Daronem
fala zostaje moja de110, w reno była de185. i spręzyny chyba też z mojej starej pompy, bo pompa od reno było ciezko zakręcić nawet kluczem.
fala zostaje moja de110, w reno była de185. i spręzyny chyba też z mojej starej pompy, bo pompa od reno było ciezko zakręcić nawet kluczem.
Wymiana za dopłatą.
Wymiana za dopłatą.
Fusse, mowisz o moim przypadku?no sluchaj Eden, tutaj cala gadka nie jest po to zeby Ciebie zdolowac i powiedziec ,ze ta pompa to jest g**** ,tylko ,zebys nie pisal jak pare innych osob,ze zmienili tlok z 10mm na 11mm i nie czuli roznicy,albo ,ze po czipie nie mogli 160 koni przekroczyc.
Sam masz podobny setup do mojego, 216, 10/11, turbo brd gdzie wali 1,5bara, w mapie napiecia nastawnika widac ze leje podobnie co u mnie. Ile wazy takie Twoje audi a4? 1300? 1350kg max? Moj leon wazy 1300kg, a po filmikach ktore wstawiasz widze ze wcale nie jedzie lepiej od mojego. Tylko zaznaczam, ze ja mam seryjna turbine i 1,24bara. Wiec to co mowisz, rownie dobrze mozna powiedziec o Twoim tłokorozdzielaczu ze mozna go o kant d*** rozbic.
no nie mialem Ciebie na mysli, w ogole to nawet nie wiedzialem,ze istniejesz, bez obrazy nie mam takiej pamieci do uzytkowników, nie wczuwam sie tak. mialem mysl o ogóle. chocby o Skulku ktory mi w pamieci zapadl
nie wiem dlaczego mnie atakujesz, nigdzie nie napisalem,ze moj jest ok : ) moze tlok mam bez rys, ale inne rzeczy nie domagaja, jak wstepna czy luz na ośce. nie wiem ile moze avant wazyc, ale na kazdym filmie ma balast conajmniej 1500kg. ja 110kg plus laska i audio to bedzie z 200kg, plus waga auta i 1,5 tony jest. 8sek jak na taki balast, mi spokojnie starcza:)
a co do dmuchania 1,5 bara. moc sie bierze z paliwa, a nie powietrza.
no nic poczekajmy jeszcze miesiac- poltora, ogarne to wrzuce filmik, jak ja prowadze sam, nie dziewczyna
i nie spinaj sie milego wieczoru!
ps, gdzie znalazlels moj log 001? szukalem i nigdzie nie moge znalesc
nie wiem dlaczego mnie atakujesz, nigdzie nie napisalem,ze moj jest ok : ) moze tlok mam bez rys, ale inne rzeczy nie domagaja, jak wstepna czy luz na ośce. nie wiem ile moze avant wazyc, ale na kazdym filmie ma balast conajmniej 1500kg. ja 110kg plus laska i audio to bedzie z 200kg, plus waga auta i 1,5 tony jest. 8sek jak na taki balast, mi spokojnie starcza:)
a co do dmuchania 1,5 bara. moc sie bierze z paliwa, a nie powietrza.
no nic poczekajmy jeszcze miesiac- poltora, ogarne to wrzuce filmik, jak ja prowadze sam, nie dziewczyna
i nie spinaj sie milego wieczoru!
ps, gdzie znalazlels moj log 001? szukalem i nigdzie nie moge znalesc