Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Czyli rozumiem że do 220KM wystarczy 180x550x65
A powiedzcie mi lepiej czy warto zainwestować w kolektor ssący z S3 parę zł żeby zrobić orurowanie wygodniej??
A powiedzcie mi lepiej czy warto zainwestować w kolektor ssący z S3 parę zł żeby zrobić orurowanie wygodniej??
Posiadam a80 b4 osprzet TD AAZ i chcem wsadzic 180x550x65 albo 140x550x65
albo czy nie wygodniej bedzie poszukac IC z wlotem/wylotem z tej samej strony przez co takze koszty spadna? czy to odbije sie wtedy na osiagach?
albo czy nie wygodniej bedzie poszukac IC z wlotem/wylotem z tej samej strony przez co takze koszty spadna? czy to odbije sie wtedy na osiagach?
-
- Forum Master
Witam, na osiągach tygrxek, na pewno się nie odbije na minus, tylko na plus. Możesz szukać FMIC z wyjściami po jednej stronie, ale jeśli chodzi z tej firmy http://fmic.pl/category.php?id_category=51" onclick="window.open(this.href);return false; to na pewno wyjdzie Cie drożej, bo za sam IC dasz więcej.
zabba88, montuje standartowe i jest spoko.
Pozdrawiam.
zabba88, montuje standartowe i jest spoko.
Pozdrawiam.
Tomek
no a co z kolektorem bo mam zwykly z aaz ?
i jak jedno strony to jaki polecasz?
Re: Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd
jak z wyjściem na prawo czyli na stronę skrzyni biegów to z AWX, a jak na lewo czyli w stronę rozrządu to ASZtygrxek pisze:no a co z kolektorem bo mam zwykly z aaz ?
-
- Forum Master
Dokładnie jak pisze Baryla, możesz również zastosować z 1Y
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
No tak ale z jakiego auta najlepiej szukac IC zeby bylo jednostronne i wydajne ? chociaz powyzej 180 raczej napewno nie bede celowal
-
- Forum Master
Fiat Ducato, Citroen Jamper, Peugot Boxsre maja jednostronne, ale są zbyt małe, jeszcze chyba scudo.
tygrxek, nie wiem dlaczego kombinujesz zakładaj zwykły dwustronny np. z Iveco Delli, tylko najpierw się zorientuj czy się zmieści ma wymiary 475x185x63.
Ja u siebie mam z Opla Fronterry 598x 200x38, szerokość całkowita z wyjściami 745mm.
pozdrawiam.
tygrxek, nie wiem dlaczego kombinujesz zakładaj zwykły dwustronny np. z Iveco Delli, tylko najpierw się zorientuj czy się zmieści ma wymiary 475x185x63.
Ja u siebie mam z Opla Fronterry 598x 200x38, szerokość całkowita z wyjściami 745mm.
pozdrawiam.
Tomek
Jak juz dwu strony to chyba takie bedzie najlepszy allegro.pl/intercooler-turboworks-550x180x65-turbo-gratis-i2506201910.html ? intercooler-turboworks-550x180x65
Czy jak do 180ps to 550x140 starczy ?
Czy jak do 180ps to 550x140 starczy ?
Przypasuje ten z frontery do golfa IV, czy będzie duża rzeźba?
Wykładziny obiektowe i wycieraczki https://wykladziny-warszawa.pl/ zapraszam
A ja spytam inaczej jak te chińczyki są tak mało wydajne to z czego lepiej zaadoptować IC do 1.8T na moc szacowaną około 220-230KM pod seryjny zderzak ??
-
- Forum Master
Witam, wydaje mi się, że do 220-230KM to spokojnie chińczyk starczy.
Jeden koleś do 1,8T w ibizie 6k FL zapodał z reno master i wyrabia spokojnie przy mocy 250-260KM.
Pozdrawiam.
Jeden koleś do 1,8T w ibizie 6k FL zapodał z reno master i wyrabia spokojnie przy mocy 250-260KM.
Pozdrawiam.
Tomek