Uproszczenie Vaccum przy EGR delete, ARL/ASZ/AXR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Hm dobrze wiedziec. klape nadal mam egr odłączony.
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
a co myslicie o taki uproszczeniu:
zmodyfikowany przezemnie schemat Fahoo.. wrzucam kolektor z PD i wywalam EGR i klape gaszaca..
zmodyfikowany przezemnie schemat Fahoo.. wrzucam kolektor z PD i wywalam EGR i klape gaszaca..
ja daje flansze bez EGR i klapy, i z twojego schematu wywalilem lacznik, elektrozawor klapy, zastanawiam sie czy zbiornik powietrza rowniez dalej bedzie w tej sytuacji potrzebny, bo wydaje mi sie ze jest on wykorzystywany jedynie do podtrzymania podcisnienia po zgaszeniu silnika tylko do sterowania klpa..
p14c3k, om wieksze vacum tym lepsza reakcja turbo na wstawianie
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
a jak podłączyć to w takiej sytuacji jak u mnie:
silnik ARL po modach,przepływomierz usunięty więc węzyk do filtra powietrza nie potrzebny? mam zbiorniczek, i N75. W takim układzie należy podłączyć zasilanie do N75 i pod drugie wejście zbiorniczek i gruche turbo? a kruciec do filtra zaślepiamy? Pytam bo jeszcze nie mam wszystkich potrzebnych części do tego....
silnik ARL po modach,przepływomierz usunięty więc węzyk do filtra powietrza nie potrzebny? mam zbiorniczek, i N75. W takim układzie należy podłączyć zasilanie do N75 i pod drugie wejście zbiorniczek i gruche turbo? a kruciec do filtra zaślepiamy? Pytam bo jeszcze nie mam wszystkich potrzebnych części do tego....
matisim, żart? mam zatkac ci usta i kazac oddychac d.u.p.ą?
uproszecznie to uproszczenie ale nie przesadzajmy
uproszecznie to uproszczenie ale nie przesadzajmy
Re: Uproszczenie Vaccum przy EGR delete, ARL/ASZ/AXR
W tym momencie jeżeli turbo raz zamknie geometrię to już nigdy jej nie otworzy bo podciśnienie nie ma ujścia do atmosfery (w tym układzie obudowy filtra powietrza).matisim pisze:a kruciec do filtra zaślepiamy? Pytam bo jeszcze nie mam wszystkich potrzebnych części do tego....
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Daron7 pisze:W tym momencie jeżeli turbo raz zamknie geometrię to już nigdy jej nie otworzy bo podciśnienie nie ma ujścia do atmosfery (w tym układzie obudowy filtra powietrza).matisim pisze:a kruciec do filtra zaślepiamy? Pytam bo jeszcze nie mam wszystkich potrzebnych części do tego....
no i wielkie dzięki, w sumie nie wiedziałem że po to jest ten wężyk do filtra, myślałem, że ciśnienie jakoś tam to porównuje czy coś, mniejsza o to.
czyli podłączyć N75 do fitra, a jakiś zaworek zwrotny ( tutaj łącznik) musi gdzieś być czy nie jest potrzebny w takim układzie?
mozesz dac do filtra tego powietrza do silnika ale mozesz tez dac taki maly filterek jak od komarka od benzyny. Czasem daja takie tez oryginalnie w niektorych vagach.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
tak to wyszlo, dzieki bardzo, teraz vacuum obsluguje jedynie wspom pompy ham i turbo,,
Koledzy, podpowiedzcie gdzie można kupić ten łącznik ze schematu? Wymieniając vaku zauważyłem, że jeden przewód wisi, bo króciec się złamał.
łącznik to tak na prawde zawór kierunkowy
w aso ok 100zł
w aso ok 100zł