Katalizator OUT
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Katalizator out
CincinCm, a tak - mam to samo. Z tym że ja celowo sprzęgło wciskam wcześniej, żeby wysprzęglać na następnym biegu przed spadnieciem obrotów poniżej wartości na której zaczną rosnąć
Kat jutro poleci na allegro - zobaczymy co wyjdzie
Kat jutro poleci na allegro - zobaczymy co wyjdzie
Katalizator out
Hehe
To musisz się przyzwyczaić Chciałem dobrze
To musisz się przyzwyczaić Chciałem dobrze
Mój AeSZet Mk4 ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=401151" onclick="window.open(this.href);return false;
Katalizator out
Ja sprzedałem kata z AXR dostałem 450zł :>
I wogole niedośc że mam VIRUSA NA 135KM to po wywaleniu kata szybciej na obroty sie wkreca także jesst jeszcze lepiej za niedługo zaślepiami EGR i bedzie miodzio
I wogole niedośc że mam VIRUSA NA 135KM to po wywaleniu kata szybciej na obroty sie wkreca także jesst jeszcze lepiej za niedługo zaślepiami EGR i bedzie miodzio
Volkswagen Group is the best
Katalizator out
Rano zostawilem auto u
majsterka.Dzwoni po 20min i mowi, ze w puszce jest strumienica.Katalizatora nie ma, jakis niemiec mnie ubiegl.Fuck liczylem na pare stowek.Tak 50ziko w plecy.
Co do dzwieku to nie wiem u mnie jest cicho.
majsterka.Dzwoni po 20min i mowi, ze w puszce jest strumienica.Katalizatora nie ma, jakis niemiec mnie ubiegl.Fuck liczylem na pare stowek.Tak 50ziko w plecy.
Co do dzwieku to nie wiem u mnie jest cicho.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
Katalizator out
Ja już jakiś czas temu usunąłem wkład od katalizatora. Około przy 1600 obrotach coś mi wpada w rezonans. Jest jakaś metoda aby pozbyć się tych dźwięków? [oprócz zakupu nowego kata]
Re: Katalizator out
Wspawanie rurki, zamiast puchy katalizatorakafar111 pisze:Ja już jakiś czas temu usunąłem wkład od katalizatora. Około przy 1600 obrotach coś mi wpada w rezonans. Jest jakaś metoda aby pozbyć się tych dźwięków? [oprócz zakupu nowego kata]
Katalizator out
a zeby wspawac te rurke to trzeba wyjmowac wydech czy mozna to zrobic "na aucie", dodam ze mam spawarke na elektrody
Katalizator out
krzyyychu, nie da rady twoją spawaro nie pospawasz dobrze a jak byś spawał to musisz odczepić klemy z aku
były http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=303319" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=471027" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=471027" onclick="window.open(this.href);return false;
Katalizator out
czy wycięcie kata zmniejszy możliwość zapiekania się kierownic w turbinie? jak to jest, ma to duży wpływ?
Katalizator out
Ja wywaliłem kata i na początku nie czułem różnicy ale teraz bez żadnego problemu mogę jechac majac 1200obrotów i nie ma zadnego szarpania czy wibracji. Wspawałem rurke i wszystko wynioslo mnie 50zł. a kata wystawiłem na alledrogo i po dniu sprzedalem za 650zł. pozdroooo
Katalizator out
Witam. Byłem u tłumikarza w celu wycięcia kata w golfie 1.9 tdi 90KM AGR sprowadzonego z Holandii.. Gość stwierdził ,że nie ma sensu tego wycinać. nie było oryginalnego kata tylko jakiś mały katalizator firmy bosal, który podobno jest zamiennikiem i który jak stwierdził ma metalowy wkład i że nie ma sensu tego wycinać. jakiego jesteście zdania??
- demoniszcze
- Nowicjusz
- Auto: MK7 1.6TDI
Katalizator out
Na serio nikomu z was nie przyczepili się na przeglądzie do rurki zamiast kata?? jak by się przyczepili to można jeździć do skutku po stacjach?? czy na pierwszej zabiorą dowód??
Re: Katalizator out
czesc, tez mialem u siebie taki kat. wycinaj , nie ma sensu trzymac, ten kat to zlo. odrazu auto odetchnelo po zabiegu.sensas pisze:Witam. Byłem u tłumikarza w celu wycięcia kata w golfie 1.9 tdi 90KM AGR sprowadzonego z Holandii.. Gość stwierdził ,że nie ma sensu tego wycinać. nie było oryginalnego kata tylko jakiś mały katalizator firmy bosal, który podobno jest zamiennikiem i który jak stwierdził ma metalowy wkład i że nie ma sensu tego wycinać. jakiego jesteście zdania??
co do stacji, to mialem miesiac temu przeglad i bez problemu przeszedlem, lacznie z badaniem spalin a samochod nie kopci .
Katalizator out
Nic nie trzeba robic.Roznica jest na poziomie podswiadomym jak z magnetyzerem.Jesli cos sie zmienia to z 2%.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12