Pompa 11 orginal Reno czy przerobka ASV???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam. Na warsztacie mam takie coś Co wziąć z czego aby złożyć najlepszą pompę? Do korpusu z 107J mam jeszcze łapę do montażu a w aucie siedzi ori pompa 1Z. Dodam że obie pompy wyglądają zdrowo.
-
- Forum Master
Witam, nastawnik, falę i timing z 107J, a tłokorozdzielacz z renaty.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
za ile wyrwales te pompy ? sam szukam ale narazie to same padla maja po szrotach . na alegro jest kilka ale ciekawe co to warte...
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
988 za 100zł - pompa miała wyciek z tłokorozdzielacza, facet ją rozebrał ale już nie złożył bo zgubił timing i jedną podkładkę, nie chciał się bawić i stąd taka cena, 107j za 300zł, auto gasło na niskich obrotach - w nastawiniku był zimny lut, także myślę że pompy warte swojej ceny 988 w idealnym stanie, 107j w dobrym stanie
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Założyłem pompę 11mm z reni 988 ( fala de 110, przeróbka obudowy i zmiana wtyczki ) + 216stki do swojego ala AFN'a. Po odpaleniu auta oraz ustawieniu kąta wtrysku do poprawy miałem dawkę. Standardowo tak jak pompa przyszła po zamontowaniu do auta miałem na serii kompie 2.6mg/s auto strasznie dymiło niespaloną ropą. Metodą prób i błędów ustawiłem na na 8mg/s i jest ok. Wrażenia z jazdy... jest lepiej. Zniknęło mi takie dziwne klekotanie wtrysków ( moja 10mm była jakaś trefna ) jakie było na 10mm oraz nie jest tak czuły na gaz ( wcześniej mnie to wnerwiało szczególnie jadąc w korku ). Mogę napisać, że operacja się udała i pacjent przeżył.
Re: Pompa 11 orginal Reno czy przerobka ASV???
Panowie, pytanie. Czy sam tłoczek pasuje od jakiejś innej pompy do 107j? Mam ori 107j, ale przy montażu pękł tłoczek. Czy będzie on pasował do głowiczki 107j z np 988?
-
- Forum Master
Witam, zakładaj cały tłokorozdzielacz, czyli tłoczek i głowiczkę 988, jest wydajniejszy.
Samego tłoczka nie można zmienić, ponieważ wszystko jest pasowane tzn. tłoczek z głowczką.
Pozdrawiam.
Samego tłoczka nie można zmienić, ponieważ wszystko jest pasowane tzn. tłoczek z głowczką.
Pozdrawiam.
Tomek
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: bmw
- Kontakt:
Dodaj jeszcze że przestawiacz też powinien przełożyć I ustawić Cisnienie wewnętrzne też
-
- Forum Master
Witam, tak dokładnie, jak kolega wyżej pisze.
KLICHO rozwiń co masz dokładnie na myśli pisząc przestawiacz ? Chodzi Ci o tłoczek timing ?
Pozdrawiam.
Tomek
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: bmw
- Kontakt:
-
- Forum Master
Witam, zgadza się są nieco inne, różnią się nr.
KLICHO, czy zauważyłeś jakąś różnice w mocy lub przyspieszeniu na tłoczku z reno ?
Pozdrawiam.
KLICHO, czy zauważyłeś jakąś różnice w mocy lub przyspieszeniu na tłoczku z reno ?
Pozdrawiam.
Tomek
Mnie zastanawia ta podmianka Fiodora co u siebie zrobił jakiś czas temu. Fala mu się wysypała i wstawił zdaje się seryjna od 10 to tylko dół zmalał drastycznie ze środkiem. A góra została można powiedzieć bez zmian a blisko tam bylo 300 koni.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Forum Master
Witam, pamięta, coś tam było na ten temat.
Ja u siebie mam galę DE143 i timing z z 988, ale strojenia finalnego jeszcze nie było. Pytam z czystej ciekawości, czy coś powinno być lepiej.
Pamiętam, jak założyłem tą pompę, to poprawa była chyba nieco większa niż, jak zmieniłem wtryski z ori 0,205 na 0,216cie.
Pozdrawiam.
Tomek
-
- Ma gadane
Jezeli chodzi o kwestie "timingu", musisz zweryfikowac i tak cisnienie wewnetrze w pompie (podstawowa sprawa).
Nie wiem jakiego wyprzedzenia oczekujesz przy WOT, ale 20-21 stopni powinien swobodnie wyprzedzac przy wysterowanie 80% i 15barach przy 4k rpm.
Nie wiem jakiego wyprzedzenia oczekujesz przy WOT, ale 20-21 stopni powinien swobodnie wyprzedzac przy wysterowanie 80% i 15barach przy 4k rpm.