[MK4] Po programie - Wtryski 216
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam
Oczytałem się w temacie i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
Otóż mam zrobiony program na około 130-140 koni, czy dołożenie wtrysków 216 coś zmieni ?? Będzie jeszcze przyrost mocy ? Czy program wtedy trzeba pisać na nowo?
Motor AHF
Oczytałem się w temacie i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
Otóż mam zrobiony program na około 130-140 koni, czy dołożenie wtrysków 216 coś zmieni ?? Będzie jeszcze przyrost mocy ? Czy program wtedy trzeba pisać na nowo?
Motor AHF
No tak bo będzie walić ropą konkretnie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Rozumiem po twojej wypowiedzi że trzeba robić korektę programu?
I tak i nie. Raczej będziesz zostawiał dobrego bąka za atutem może się też skończyć sprzęgło od nadmiaru momentu. Ale też nie wiem czy by go na tyle nie stlamsil pyknięciem w nastawnik by to jakoś normalnie jeździło.
Czyli moje wątpliwości zostały rozwiane. Może być ok ale nie musi. To trzeba to dokładniej przemyśleć. Dzieki za pomoc
- Forum Master
Witam, tak jak pisze wesol, jednak jak będziesz jeździł z głową to możesz jeździć na razie tak jak masz, tzn. bez zmiany softu, ale z czasem by się przydało, żeby wykorzystać pełny potencjał.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
No właśnie źle przemyślałem robiąc najpierw soft Mogłem pomyśleć o wtryskach odrazu więc narazie temat sobie daruje
- Forum Master
Re: [MK4] Po programie - Wtryski 216
Nic nie szkodzi, wkładaj wtryski, ewentualnie zmniejszysz troszkę dawkę na nastawniku, a jak nie będzie dymu, to możesz tak jeździć, aż zdecydujesz się na program.Radek90 pisze:No właśnie źle przemyślałem robiąc najpierw soft Mogłem pomyśleć o wtryskach odrazu więc narazie temat sobie daruje
Ja ma program, ale już na 0,216tkach, a później dołożyłem pompę 11tkę i po dodaniu pompy nie robiłem jeszcze korekty, bo chcę jeszcze inne modyfikacje wprowadzić i dopiero korekta. Jeżdżę tak już pięć lat i nic się nie dzieje.
Pozdrawiam.
Tomek
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: bmw
- Kontakt:
W sensie dużo lepiej już nie odczuje z prostego względu. Bo turbo już jest przy swojej granicy max wydajności.
Jak wymieni turbo to też nie zaszaleje za wiele bo pompa 10 itd itd. dlatego trzeba sobie postawić cel. Czyli ile koni bo będzie trzeba jednomas ich turbo wtryski i pompę wymieniać. Takie rzeczy jak rury wydechowej dolot to wiadoma rzecz.