[AUDI 200C2 | TYP 43] 1978r By Wegiel - Projekt w budowie...
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
AUDI C2 1978r By Wegiel - Projekt 2013 Brązowa Perła!
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43
28-08-2013
Powolutku prace się posuwają jest szansa do końca września,że wjedzie do garażu na składanie
Powolutku prace się posuwają jest szansa do końca września,że wjedzie do garażu na składanie
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43
Wczoraj lekko się lampami zająłem obudowy odświeżone, sam stelaż reflektorów muszę rozebrać i pójdzie do malowania
Małe porównanie:
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/5
AUDI 200 C2 1978r By Wegiel
Więc tak Audi wróciło jak na razie skupiam się na odświeżeniu zderzaków
No i teraz zacznie się zabawa w składanie
No i teraz zacznie się zabawa w składanie
AUDI 200 C2 1978r By Wegiel
zdradź sekret takich błyszczących nikli bo moim tez sie przyda takie odświeżanie
a co do składania to gorąco kibicuje! piękny wóz...
a co do składania to gorąco kibicuje! piękny wóz...
Dni lecą więc trzeba działać:
Na przymiarkę wpadły BBS RS 16" ET 35 trzeba będzie solidnie poszerzyć o jakieś 3 cale aby uzyskać 9 może 9.5" na tyle:
Trochę komicznie teraz wyglądają na takim wąskim setupie i tak wysokim aucie ale jest całkiem wybebeszone i seryjne max dodając Air siądzie myślę ładnie jeszcze będą przymiarki więc spokojnie.
Bierzemy się za wnętrze czyszczenie i konserwacje:
Mike Sander's wosk do profili zamkniętych itd.
Bagażnik plus profile zamknięte:
A tu mała przesyłka od Lakierniczy.pl:
1. Dinitrol 4941 konserwacja podwozi 1L. antykorozja
2. Dinitrol ML antykorozja profili zamk. spray 0,5L.
3. Środek ochronny przed korozją Dinitrol1L. ML
4. RC-900 DINITROL SPRAY 400ml
5. Odrdzewiacz Rust Shock spray Boll 400ml
6. Kontakt Spray Boll 400ml.
7. Mata Głusząca z filcem Boll 50cm x 50cm
8. Mata Głusząca Boll flex 25cm x 50cm.
9. Mata Głusząca Boll flex 50cm x 50cm
Maty:
Powoli do przodu niestety czas nie pozwala więcej ale coś zrobione, najgorzej,że co chwile trzeba coś dokupić a to kilka śrubek, podkładek, nakrętek itd wiec idą w ocynku co by mieć spokój na dłużej. Oraz II kpl reflektorów co by lekko pomodzić w nich :ogien:
Powoli wyklejam wnętrze i wygłuszam tak jak było w oryginale:
no i wyjechałem z garażu dziś a raczej wypchnąłem dziadka z racji ładnej pogody tak wygląda lakier w słońcu:
Na przymiarkę wpadły BBS RS 16" ET 35 trzeba będzie solidnie poszerzyć o jakieś 3 cale aby uzyskać 9 może 9.5" na tyle:
Trochę komicznie teraz wyglądają na takim wąskim setupie i tak wysokim aucie ale jest całkiem wybebeszone i seryjne max dodając Air siądzie myślę ładnie jeszcze będą przymiarki więc spokojnie.
Bierzemy się za wnętrze czyszczenie i konserwacje:
Mike Sander's wosk do profili zamkniętych itd.
Bagażnik plus profile zamknięte:
A tu mała przesyłka od Lakierniczy.pl:
1. Dinitrol 4941 konserwacja podwozi 1L. antykorozja
2. Dinitrol ML antykorozja profili zamk. spray 0,5L.
3. Środek ochronny przed korozją Dinitrol1L. ML
4. RC-900 DINITROL SPRAY 400ml
5. Odrdzewiacz Rust Shock spray Boll 400ml
6. Kontakt Spray Boll 400ml.
7. Mata Głusząca z filcem Boll 50cm x 50cm
8. Mata Głusząca Boll flex 25cm x 50cm.
9. Mata Głusząca Boll flex 50cm x 50cm
Maty:
Powoli do przodu niestety czas nie pozwala więcej ale coś zrobione, najgorzej,że co chwile trzeba coś dokupić a to kilka śrubek, podkładek, nakrętek itd wiec idą w ocynku co by mieć spokój na dłużej. Oraz II kpl reflektorów co by lekko pomodzić w nich :ogien:
Powoli wyklejam wnętrze i wygłuszam tak jak było w oryginale:
no i wyjechałem z garażu dziś a raczej wypchnąłem dziadka z racji ładnej pogody tak wygląda lakier w słońcu:
Jest baja powoli do celu .A czasu i kasy niestety zawsze brakuje.
strzał w dziesiątkę z tym lakierem. Kolor świetnie wyszedł. Na BBS'ach, w pełnym słońcu, ze wszystkimi chromowanymi i niklowanymi detalami będzie robić mega wrażenie...
Can't wait
Can't wait
Coś się ruszyło może nie dużo ale zawsze do przodu:
Mała przymiarka zderzaka:
Mała przymiarka wnętrza w tylnej części:
Pociągnięte przewody pod manometry i sterowanie:
Wymyte nadkola plus rozpoczęta konserwacja nadkoli:
Zbiornik i osłona zdjęte:
Mała układanka plus ori felga na dojazdówkę:
I dalsza część konserwacji podwozia:
Teraz czas zrzucić całe zawieszenie piaskujemy a później malujemy, i bierzemy się za AirRide plus dobra informacja jak dobrze wypali to 10 listopada będzie już ori silnik 2.2T
Mała przymiarka zderzaka:
Mała przymiarka wnętrza w tylnej części:
Pociągnięte przewody pod manometry i sterowanie:
Wymyte nadkola plus rozpoczęta konserwacja nadkoli:
Zbiornik i osłona zdjęte:
Mała układanka plus ori felga na dojazdówkę:
I dalsza część konserwacji podwozia:
Teraz czas zrzucić całe zawieszenie piaskujemy a później malujemy, i bierzemy się za AirRide plus dobra informacja jak dobrze wypali to 10 listopada będzie już ori silnik 2.2T
Rozkręcone
Całe zawieszenie wypadło z auta wszystko idzie do piaskowania i malowania plus wymiana wszystkich elementów niezbędnych w zawieszeniu przed budowa Air Ride
Wpadły brązowe szyby (Dzięki Hubciu)
Blenda tylej rejestracji
I mała przymiarka La Fracne
Taki o to sobie prezent zrobiłem z okazji listopada 2.2T lekka hybryda: połączenie silnika: MC+KG do tego porting, wałek od wersji Quattro :diabel: Silnik: 182KM ale przygotowany pod więcej pomylimy nad docelową 250KM... czas pokaże.
I emblemat na tył 5T
Wypiaskowane i wymalowane proszkowo w czarnym połysku osłona pod bak + belka tylna:
Bak wypiaskowany:
Całe zawieszenie wypadło z auta wszystko idzie do piaskowania i malowania plus wymiana wszystkich elementów niezbędnych w zawieszeniu przed budowa Air Ride
Wpadły brązowe szyby (Dzięki Hubciu)
Blenda tylej rejestracji
I mała przymiarka La Fracne
Taki o to sobie prezent zrobiłem z okazji listopada 2.2T lekka hybryda: połączenie silnika: MC+KG do tego porting, wałek od wersji Quattro :diabel: Silnik: 182KM ale przygotowany pod więcej pomylimy nad docelową 250KM... czas pokaże.
I emblemat na tył 5T
Wypiaskowane i wymalowane proszkowo w czarnym połysku osłona pod bak + belka tylna:
Bak wypiaskowany:
Ciekawie się zapowiada
gratuluję auta i zapału do jego odbudowy
z niecierpliwością czekam na kolejne UP'y
gratuluję auta i zapału do jego odbudowy
z niecierpliwością czekam na kolejne UP'y
- binekbnk
- Grupa Podlasie
- Kontakt:
Chciałem już pisać, że mam kompletnego swapa tanio do sprzedania 2.2T 10v, ale widzę, że już się zaopatrzyłeś