caddy mk1 1.6d 89r
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
caddy mk1 1.6d 89r
silnik włożony jeszcze nie odpalony bo instalacji niema w samochodzie
ale mam problem wczesniej byla skrzynia 4 a włozylem silnik ze skrzynia 5 i cos biegi nie chcą chodzić jak wyreguluje to albo jest wsteczny i 1 2 3 4 ale niema 5
i jak przestawie troche regulacje to niema wstecznego ale jest 1 2 3 4 5 ale 1 i 2 da sie wbić jak dzwignie biegów wcisne tak jak bym chcił wrzucić wsteczny.z 4 biegowej skrzyni przełożyłem ciegna i niewiem czy to moze byc przyczyną. jak by ktoś mógł pomóc będe wdzięczny
boga niema jest motur
-
- Nowicjusz
caddy mk1 1.6d 89r
ja mechanizm przekręciłem od czwórki i cięgna też,ale ich nie zakładałem,potem na skrzyni włączyłem wsteczny i na wybieraku też włączyłem wsteczny,następnie przymierzyłem cięgna i chyba musiałem je skrócić,udało się trafić za drugim razem bo albo nie wchodził wsteczny albo piątka,idealnie nie było ale dało się jeździć,teraz się dorobiłem wybieraka od 5 tylko brak czasu na przekładke
sweden
caddy mk1 1.6d 89r
wczoraj posiedziałem troche przy aucie i biegi ustawiłem mam jedno cięgno z 4 biegowej skrzyni a jedno z 5 biegowej i wszystko jest dobrze!teraz walcze z wydechem bo kolano wychodzące z turbiny przeszkadza i nie wchodzi 2 i 4 , dałem już do zrobienia kolano i od razu róre wydechowa z kwasiaka.
boga niema jest motur
caddy mk1 1.6d 89r
intercooler wciśnięty z małymi problemami ale się udało troche chłodnica wody przeszkadzała! Mam pytanie przy okazji czy chłodnica z golfa mk1 benzyny jest troche krótsza niż od diesla ??
walka z elektryka trwa
boga niema jest motur
caddy mk1 1.6d 89r
wczoraj walczyłem z odpaleniem ceddusia i nic nawet na plaku nie chce zagadać! silnik 1.6 td z golfa mk2 odkręciłem przewody od wtrysków zeby odpowietrzyć pompa zalana ropka a z przewodów ledwie pare kropel polecialo cala ropa wraca przewodem powrotnym elektrozawór dziala podłaczylem na krótko plusa z aku i ropa sie nie pokazala w przewodach! swiece grzeją założone nowe. czyżby pompa padła całkowicie? rozrząd sprawdzałem z 5 razy jak nie lepiej czy jest dobrze.
boga niema jest motur