Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 piteks
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Testowałem juz wet coat ... 3-4 myciach juz powoli zanika. Bardzo latwo sie naklada. Kropelki bajeczne ale krótko lezy
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Cudów od niego nie wymagam. Z drugiej strony jeśli wytrzymuje 3-4 mycia przy banalnej aplikacji gdzie nie trzeba się w ogóle namachać przy robocie, to nie jest tak źle . Ja kupiłem go z myślą o porze zimowej, kiedy zaczyna siadać położony wosk, a nie bardzo jest czas i warunki aby rozpocząć zabawę z nakładaniem nowego, wygrzewaniem itd.
- piteks
- _
Córkę ostatnio zachęciłem do łażenia po górach więc wyciągnąłem ją dzisiaj na Babią Górę .
Widok z Sokolicy na masyw Babiej Góry
Widok na Tatry z Gówniaka
Widok z Babiej Góry na Kościółki i przełęcz Brona
I na koniec spalanie na trasie 80 km z przełęczy Krowiarki do domu
To pewnie efekt sporej części trasy z góry z jednym zatrzymaniem się na dobry obiadek
Widok z Sokolicy na masyw Babiej Góry
Widok na Tatry z Gówniaka
Widok z Babiej Góry na Kościółki i przełęcz Brona
I na koniec spalanie na trasie 80 km z przełęczy Krowiarki do domu
To pewnie efekt sporej części trasy z góry z jednym zatrzymaniem się na dobry obiadek
- piteks
- _
Wreszcie pogoda chwilowo dopisała więc była okazja aby dokonać małych zmian na lakierze .
Jakieś tam odbicia są
W końcu może spokojnie potestuję jak długo siedzi, bo na golfie zanim padł, to auto zostało sprzedane
Jakieś tam odbicia są
W końcu może spokojnie potestuję jak długo siedzi, bo na golfie zanim padł, to auto zostało sprzedane
Czyli w Twoim przypadku to faktycznie mozna powiedziec, ze wlasciciel pod kocem trzymal i plakal jak sprzedawal Golfa (bo nie sprawdzil jak dlugo trzyma sie mazidelko)piteks pisze:W końcu może spokojnie potestuję jak długo siedzi, bo na golfie zanim padł, to auto zostało sprzedane
- piteks
- _
... i co tydzień w niedzielę jadę zobaczyć jak nowy właściciel o niego dba
- piteks
- _
No i stuknęło pierwsze 15 tys. km .
Oczywiście była wymiana oleju. Mam nadzieję, że teraz już nie będzie tak znikał jak do tej pory .
Przy okazji wymiany zgłosiłem skrzypienie przedniego zawieszenia przy pokonywaniu nierówności. Szczególnie prawa strona bardzo 'koncertowała". Coś tam posmarowali i na razie cisza. Zmieniono mi też przy okazji jakiś soft, bo moje auto zostało objęte akcją serwisową dotyczącą "zarządzania energią".
Generalnie z auta jestem zadowolony. Najważniejsze dla mnie jest, to że do tej pory nie ma żadnych "świerszczy" w środku . Zresztą jest to pierwsze moje auto, które po takim przebiegu zachowuje ciszę wewnątrz. Najgorzej pod tym wzgędem było w moim porzednim golfie mk7. Reszta też coś tam sygnalizowała ale rzadko i łatwo było to wyeliminować.
Jedynie w obecnym samochodzie czasem irytuje mnie automat. Najbardziej drażni, że przy ruszaniu z miejsca jak się chce szybko wystartować, to jest jakby chwilowa zwłoka. Tylko w trybie sport jest lepej. Nieby jest tryb manualny ale i tak skrzynia sama lepiej wie i zmienia po swojemu biegi. Dlatego ja przy następnej zmianie auta wrócę z radością do manuala .
Czy kolejne auto, to też będzie Audi? Nie wiem, bo ostanio różne "dziwne" furki mi się podobają. Napewno największym atutem, przynajmniej mojej obecne A3 jest jakość spasowania wnętrza .
Oczywiście była wymiana oleju. Mam nadzieję, że teraz już nie będzie tak znikał jak do tej pory .
Przy okazji wymiany zgłosiłem skrzypienie przedniego zawieszenia przy pokonywaniu nierówności. Szczególnie prawa strona bardzo 'koncertowała". Coś tam posmarowali i na razie cisza. Zmieniono mi też przy okazji jakiś soft, bo moje auto zostało objęte akcją serwisową dotyczącą "zarządzania energią".
Generalnie z auta jestem zadowolony. Najważniejsze dla mnie jest, to że do tej pory nie ma żadnych "świerszczy" w środku . Zresztą jest to pierwsze moje auto, które po takim przebiegu zachowuje ciszę wewnątrz. Najgorzej pod tym wzgędem było w moim porzednim golfie mk7. Reszta też coś tam sygnalizowała ale rzadko i łatwo było to wyeliminować.
Jedynie w obecnym samochodzie czasem irytuje mnie automat. Najbardziej drażni, że przy ruszaniu z miejsca jak się chce szybko wystartować, to jest jakby chwilowa zwłoka. Tylko w trybie sport jest lepej. Nieby jest tryb manualny ale i tak skrzynia sama lepiej wie i zmienia po swojemu biegi. Dlatego ja przy następnej zmianie auta wrócę z radością do manuala .
Czy kolejne auto, to też będzie Audi? Nie wiem, bo ostanio różne "dziwne" furki mi się podobają. Napewno największym atutem, przynajmniej mojej obecne A3 jest jakość spasowania wnętrza .
Bo DQ200 to nie automat. Kup następne DQ250 lub DQ500 i wtedy zobaczysz co to automat. Twoja skrzynia pożyje max 150.000km - taka jej przypadłość. Ja już do manuala nie wrócę no chyba, że to będzie 911R - to jedyny jaki bym zaakceptował
Jeżeli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz to kupiłeś sobie zły samochód.
- piteks
- _
Ja się po prostu nie przekonałem do automatu. Dwadzieścia siedem lat jazdy z manualem zrobiło swoje
Ale czas idzie na przod, nie mozna sie tak opierac nowej technologiipiteks pisze:Dwadzieścia siedem lat jazdy z manualem zrobiło swoje
A skąd wiadomo jaki model skrzyni jest w danym aucie ? Niedawno woziłem się a7 3.0TDI 313 KM i też odniosłem wrażenie że po wciśnięciu pedału gazu do samego dołu jest chwilowe zawahanie dopiero potem auto rusza z impetem. Wszystkie automaty tak mają ?
Re: Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 pite
Nie wszystkie, mialem okazje jezdzic nowa audi sq7 czy golf R to tam momentalnie redukcja byla, ale w starszych audi tez sie spotkalem z tym ze po wcisnieciu pedalu gazu byla sekunda namyslu :/mtb90 pisze:A skąd wiadomo jaki model skrzyni jest w danym aucie ? Niedawno woziłem się a7 3.0TDI 313 KM i też odniosłem wrażenie że po wciśnięciu pedału gazu do samego dołu jest chwilowe zawahanie dopiero potem auto rusza z impetem. Wszystkie automaty tak mają ?
- piteks
- _
Kamikaze prawie dwa tygodnie od nałożenia. Jak na prostotę nakładania, to nawet ładnie leży i nieźle kropelkuje
Zobaczymy jak będzie dalej
Zobaczymy jak będzie dalej