LeoN 1M ARL+ >Cupra Style<
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
a jak odczucia po przesiadce z dwumasa na jednomas? jakieś odczuwalne różnice na jałowym i podczas jazdy?
Na pewno największą różnicą będzie grzechotanie sprężynek na biegu jałowym, ale szczerze w poprzednim aucie było to dużo bardziej dokuczliwe. Poza tym, większe wibracje w zakresie obrotów, w którym budzi się turbo tj. 1900-2200 obrotów, oraz w moim odczuciu mocniejsze szarpanie przy zmianie biegów.
Szczerze jestem zadowolony ze zmiany, którą przeprowadziłem
Szczerze jestem zadowolony ze zmiany, którą przeprowadziłem
Ibiza FL z ARL, GTB, Big pompki viewtopic.php?f=91&t=526381&p=6300378#p6300378" onclick="window.open(this.href);return false; ARL po raz trzeci
czyli "grzechotnik" u hugo to samo jest...w pierwszym momencie jak go odpalił to się zastanawiałem o co kaman
ile kucy jest w stanie znieść przy takim setupie? mowa o sprzęgle...
ile kucy jest w stanie znieść przy takim setupie? mowa o sprzęgle...
Re: LeoN 1M ARL+ >Cupra Style<
DokładnieKrzychuGT pisze:czyli "grzechotnik"
Według producenta sprzęgło ma wytrzymać 550NM, będziemy testować
Ibiza FL z ARL, GTB, Big pompki viewtopic.php?f=91&t=526381&p=6300378#p6300378" onclick="window.open(this.href);return false; ARL po raz trzeci
Sam jestem ciekaw tej mocy Chętnie przejechał bym się takim seatem
Jak spalanie ?
Jak spalanie ?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=515684" onclick="window.open(this.href);return false; - Mk III by Pablo - nowy "projekt"
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=476072" onclick="window.open(this.href);return false; - temat zamknięty !
"im wolniej jedziesz tym dłużej Cię widzą..."
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=476072" onclick="window.open(this.href);return false; - temat zamknięty !
"im wolniej jedziesz tym dłużej Cię widzą..."
Re: LeoN 1M ARL+ >Cupra Style<
Kiedyś umówimy się na jakimś spocie lub zlocie i się przejedziemyPablo392 pisze:Sam jestem ciekaw tej mocy Chętnie przejechał bym się takim seatem
Co do spalania w tej chwili średnie spalanie z ponad 2 tys. km według wskazań komputera to okolice 8 litrów
Większość tras, które pokonuje to tereny pozamiejskie, można powiedzieć, że tylko w 30% poruszam się po mieście i stoję w korkach.
Jestem naprawdę zadowolony ze spalania, zobaczymy jak będzie po finalnym strojeniu
Strojenie auta odłożone w czasie możliwe, że aż do wiosny.
Ale jak coś się zmieni w tej kwestii szybko napiszę o tym
Ale jak coś się zmieni w tej kwestii szybko napiszę o tym
Wczoraj przydarzyła mi się przykra historia, mianowicie podczas strzału ze sprzęgła poczułem mocne uderzenie pod swoimi nogami, wystraszyłem się i zacząłem jechać powoli, dojechałem do mechanika, wjechałem na kanał i się zaczęło...
Silnik kołysał się do przodu i do tyłu, łapa od skrzyni cała.
Diagnoza- zerwanie gwintu w obudowie skrzyni, do którego jest przykręcona dolna łapa.
Gwint został dosłownie wyrwany z obudowy, nie obejdzie się bez ściągania skrzyni.
Kalkulacja kosztów, kilka telefonów i decyzja- kupujemy drugą skrzynię, gdyż zakup samej obudowy i przełożenie to średnia inwestycja w tym wypadku.
No i mam drugą skrzynię 6 biegową
W poprzedniej skrzyni oberwał się element zaznaczony na zdjęciu.
Na dniach montaż skrzyni
Silnik kołysał się do przodu i do tyłu, łapa od skrzyni cała.
Diagnoza- zerwanie gwintu w obudowie skrzyni, do którego jest przykręcona dolna łapa.
Gwint został dosłownie wyrwany z obudowy, nie obejdzie się bez ściągania skrzyni.
Kalkulacja kosztów, kilka telefonów i decyzja- kupujemy drugą skrzynię, gdyż zakup samej obudowy i przełożenie to średnia inwestycja w tym wypadku.
No i mam drugą skrzynię 6 biegową
W poprzedniej skrzyni oberwał się element zaznaczony na zdjęciu.
Na dniach montaż skrzyni
Widzę, że masz jakiś dar do psucia tych ARL-ów
Składaj wszystko do kupy co by latał jak należy
Składaj wszystko do kupy co by latał jak należy